Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Noord Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Noord Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Noord HollandVragen over Advocaten-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Noord Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Noord HollandVragen over Advocaten-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

U Moet DeToelichting Lezen OmDeVragenTeBeantwoorde

[Gesteld op: 09-05-2011]

Toelichting:
Hallo!
Ten eerste ik ben 15 jaar oud.
Ik heb op marktplaats een brommer ZONDER kenteken gekocht. Om hem op eigen terrein te gebruiken. Maar een kameraad van mij ging met mijn brommer even naar zijn huis en had in die tussentijd mijn brommer in de bosjes verstopt. Toen hij terug naar de brommer ging die in de bosjes zat. Zag hij politieauto bij de brommer, een buurtbewoner had aanklacht gedaan van gestolen brommer in de bosjes verstopt. Maar de politie zag mijn kameraad niet op de brommer rijden of dat hij hem in de bosjes had gelegd.
Dus mijn kameraad ging gewoon de straat in om de brommer te pakken. Maar toen hij de politie zag ging hij rustig toekijken wat er gebeurde. Maar de buurtbewoner zei dat mijn kameraad op de brommer reed. Maar mijn kameraad ontkent dat. De gegevens van de buurtbewoner en van mijn kameraad is genoteerd door de politie . En ze moeten binnenkort verklaring afleggen.

Nou is mijn 1e vraag : Of de politie nu genoeg bewijs heeft om wat tegen mijn kameraad te doen. Wat gebeurt er nu precies? ( mijn kameraad ontkent wel en zegt dus dat hij er niks mee te maken heeft.

En mijn 2e vraag is : En kan ik nu mijn brommer van de politie ophalen, Want ik heb bewijs dat ik die brommer op marktplaats heb gekocht van iemand.

En mijn 3e vraag is :En als mijn kameraad schuldig word gevonden door de politie , kan ik dan zeggen van ik klaag hem niet aan. Ik vind het zo goed.

En mijn 4e vraag is : En Moet een brommer verzekerd zijn als je op eigen terrein gaat rijden die omsingelt is met hekjes?

Hoop snel antwoorde terug te krijgen
Alvast bedankt,
Antwoord:
1) Als de buurtbewoner heeft verklaard uw vriend op de brommer te hebben gezien, kan de politie een redelijk vermoeden hebben dat deze informatie correct is. Dit is ook de reden waarom zowel de buurtbewoner als uw vriend zijn uitgenodigd een verklaring af te komen leggen. Deze verklaringen zullen met elkaar worden vergeleken. Wellicht zijn er nog meer buurtbewoners uitgenodigd een verklaring te komen afleggen.

2) U kunt de brommer niet zomaar komen ophalen. De brommers is in beslag genomen voor onderzoek. De politie zal nagaan of de brommer is gestolen.

3) In Nederland is het Openbaar Ministerie de openbare aanklager. Als de politie uw vriend bijvoorbeeld schuldig bevindt aan het onverzekerd rijden, kan het Openbaar Ministerie beslissen om bijvoorbeeld een bekeuring aan uw vriend te sturen. U kunt wel verklaren dat de brommer van u is en dat u deze heeft uitgeleend aan uw vriend, zodat de politie geen vermoeden meer zal hebben van diefstal.

4) Op een eigen, afgesloten, terrein mag inderdaad onverzekerd rondgereden worden. Dit neemt niet weg dat u wel 16 jaar moet zijn en in het bezit van een AM-rijbewijs.
 
Reactie vraagsteller:
En als de brommer NIET gestolen is?
Kan ik dan de brommer makkelijk terug vragen ?
En als ik de brommer van de politie wil terug halen. Vraagt de politie dan vragen aan mij bijv: hoe de brommer in de bosjes is gekomen ?
Zo ja wat moet ik dan zeggen ? dat ik het niet weet? ( Want wil niet dat me kameraad de schuld krijgt om op een brommer te rijden zonder kenteken )
Oftewel moet ik dan een verklaring aan de politie geven om de brommer terug te vragen ?
En mag ik als 15 jarige een brommer terugvragen van de politie die ik heb gekocht?

En als ik tegen de politie zeg dat de brommer van mij is dus dan is er geen vermoeide meer van diefstal. Maar dan kan mijn kameraad toch wel bekeuring krijgen wegens op een brommer rijden zonder certificaat + zonder kenteken.
En in dit geval wat is het beste verklaring die me kameraad kan geven aan de politie zodat hij der vanaf is?

Alvast bedankt
 
Antwoord Beheerder:
Het strafprocesrecht draait om waarheidsvinding. Ik adviseer u dus de waarheid te vertellen. De politie zal uw vriend niet meer verdenken van diefstal als u vertelt dat de brommer van is. Hij loopt natuurlijk wel de kans een boete te krijgen wegens het onverzekerd rijden op een brommer.

Zorg ervoor dat u kunt aantonen dat de brommer van u is wanneer u deze wil ophalen. Immers: de brommer is niet verzekerd en staat dus niet op uw naam. U kunt bijvoorbeeld wel een koopovereenkomst overleggen, indien die aanwezig is.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan U Moet DeToelichting Lezen OmDeVragenTeBeantwoorde:

het werk van verpleegkunde in ziekenhuis
      [Gesteld in Islam]
2007-05-04 17:55:57
Hoe kan ik mijn paranormale gave ontwikkelen?
      [Gesteld in Paranormaal]
2008-05-31 19:33:00
kunnen bachbloesemremedies helpen bij leerprobleem
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-02-21 22:45:20
mijn hond is bang voor vreemde mensen en kinderen
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-12-05 21:40:13
hond beet mijn zoontje in de hand wat kan ik doen
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-29 20:51:01

Gemiddelde score Advocaten-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+