Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Geesteswetenschappen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geesteswetenschappen en krijg online een antwoord van de specialist in Geesteswetenschappen

Zelf een vraag over Geesteswetenschappen? Klik hier.
Meer vragen over Geesteswetenschappen.
De huidige beheerder van de rubriek Geesteswetenschappen:
Naam: CeesWillem
Bedrijf: Sunvitalife - het beste leven
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over CeesWillem vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via RSS. Klik hier.
RSS over Geesteswetenschappen op jouw website?Vragen over Geesteswetenschappen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via E-mail. Klik hier.

Betekent het iets ik van mijn overleden man droom?

[Gesteld op: 30-12-2007]

Toelichting:
Mijn man is al 2,5 jaar geleden overleden. Vannacht droomde ik dat hij in de woonkamer zat toen ik beneden kwam na de nacht. Hij was heel blij, maar ik ook. In mijn droom was ik blij verrast maar vond ik het wel gewoon dat hij er was. Voor mij was het alsof hij terugkwam van een lange reis. Toch weet ik echt wel dat hij dood is en niet terug kan komen.
Antwoord:
Het opmerkelijke in uw droom is dat uw overleden man in de woonkamer zat. Het is denkbaar dat dit stukje zou kunnen verwijzen naar de stoffelijke meervoudigheid van ons bestaan en erop zou kunnen duiden dat uw ervaring een realistischer karakter heeft gehad dan wellicht op het eerste gezicht lijkt.

Religies en esoterische filosofieŰn hebben altijd volgehouden dat er andere niveaus van werkelijkheid bestaan achter het fysieke, waar de beperkende beginselen van onze ruimte, tijd en sterfelijkheid niet van toepassing zijn. Moderne ontwikkelingen in de natuurkunde hebben de neiging dat religieuze en esoterische gezichtspunt te ondersteunen.

De nieuwe natuurkunde verwerpt niet alleen de materialistische filosofie van de negentiende eeuw, maar zij slaagt er ook in een beeld van de natuur te ontwerpen dat een merkwaardige overeenkomst bezit met oude religieus-filosofische wereldbeschouwingen. Niets is zoals het lijkt. Alles heeft andere dimensies van werkelijkheid die niet altijd toegankelijk zijn voor de menselijke zintuigen. De opvatting dat de zintuiglijke waarneembare wereld de enige werkelijkheid is, is tegenwoordig niet meer vol te houden. In die andere dimensies van werkelijkheid speelt niet alleen de nieuwe natuurkunde, maar ook de religieuze (synoniem voor 'bijzondere' of 'transcendente') ervaring een belangrijke rol.

De religieuze ervaring is de ervaring van mensen het contact te hebben met een werkelijkheid die uitstijgt boven de alledaagse werkelijkheid. Het is de waarneming van het transcendente, van het goddelijke. Door de medische technologie overleven steeds meer mensen een levensbedreigende lichamelijke crisis. Steeds meer wetenschappelijke disciplines staan open voor datgene wat deze mensen over bijzondere ervaringen te vertellen hebben, die men heeft opgedaan tijdens de crisis. In de Westerse wereld zijn wetenschappers de laatste jaren er toe overgegaan deze (religieuze) ervaringen serieus te nemen en een onderzoek in te stellen naar de strekking ervan. Dat leidt tot uitermate belangrijk onderzoek. Hierover is onlangs een boek verschenen van cardioloog Pim van Lommel.
Wanneer kan worden aangetoond dat mensen werkelijk de grenzen van ruimte, tijd en sterfelijkheid kunnen overschrijden, zijn de consequenties daarvan voor de wetenschap, de theologie en dus ook voor het leven enorm.

Het denkbaar dat u een religieuze ervaring heeft gehad in uw slaap.

Met vriendelijke groet,
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Geesteswetenschappen:
FilosofieGodsdienstwetenschapTheologie


Gerelateerde vragen aan Betekent het iets ik van mijn overleden man droom?:

Wat betekent mijn droom?
      [Gesteld in Geesteswetenschappen]
2007-06-05 22:12:40
Ik droom mijn moeders gedachte, hoe kan dat??
      [Gesteld in Dood]
2008-01-22 11:18:01
droom
      [Gesteld in Geestelijke Stoornissen]
2009-09-01 06:06:20
Dromen over de dood,
      [Gesteld in Dood]
2010-12-17 21:28:38
" Kikkers "
      [Gesteld in Droomuitleg]
2017-09-28 13:53:28

Gemiddelde score Geesteswetenschappen: 8.8 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+