Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Familierecht

Zelf een vraag over Familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Familierecht Klik hier.

RSS over FamilierechtVragen over Familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Familierecht op jouw website?Vragen over Familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FamilierechtVragen over Familierecht via E-mail. Klik hier.

Onderhoudsgeld Belgie

[Gesteld op: 08-05-2011]

Toelichting:
Opslaan in favorieten Uitgebreid zoeken U bevindt zich hier: Home ╗ Mens & Maatschappij ╗ Recht ╗ Familierecht Adverteren op deze site? Direct vraag stellen? Stel online je vraag in de rubriek Familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Familierecht Zelf een vraag over Familierecht? Klik hier. Meer vragen over Familierecht. De huidige beheerder van de rubriek Familierecht: Naam: Willem versteegen Bedrijf: Bewindvoering Reactiesnelheid: 30 uur Waardering: 8.4 (van max. 10) Meer informatie over Willem versteegen vind je op de profielpagina. Beheerder worden? Vragen over Familierecht via RSS. Klik hier. Vragen over Familierecht op jouw website? Klik hier. Vragen over Familierecht via E-mail. Klik hier. -------------------------------------------------------------------------------- Ha llo, Moet ik onderhoudsgeld betalen in Belgie? [Gesteld op: 08-05-2011] ----------------------------------------------------------------------------- --- Toelichting: Hallo, Mijn ex-vriendin en ik zijn vorig jaar uit elkaar gegaan. Wij waren niet getrouwd, geen samenlevingscontract e.d. Wij hebben samen wel 1 kind. Wij hebben co-ouderschap, ieder heeft het kind de helft van de tijd. Alle kosten worden door ons samen gedeeld. Wij wonen allebei in Belgie, zijn beiden werkzaam in Nederland en Nederlands belastingplichtig. Ons kind woont dus ook in Belgie en groeit daar op. Mijn ex verdient minder salaris dan mij, de verhouding is ongeveer 60-40 qua salaris. Zij verdient wel 1500 euro netto in de maand. Ik heb mijn ex destijds uitgekocht en zij heeft al dit geld op een spaarrekening staan. Nu beweert mijn vriendin dat wij vallen onder het Belgisch recht en dat ik ondanks de co-ouderschap en gedeelde kosten haar alimentatie in Belgie moet betalen omdat wij vallen onder het Belgisch recht en niet het Nederlands recht. Kunt u mij vertellen hoe dit zit en of ik in Belgie verplicht ben alimentatie te betalen, ondanks het feit dat wij allen de Nederlandse nationaliteit hebben, in nederland werken en daar ook belastingplichtig zijn? Antwoord: Staat het co-ouderschap op papier of hoe is dit geregeld? Beantwoord door: willem versteegen profielpagina Antwoord: Het co-ouderschap hebben wij onderling geregeld, daar staat niets van op papier. Wij hebben ieder in gezamelijk overleg de helft van de tijd ons kind.
Antwoord:
Het betreft hier het Verdrag van 's-Gravenhage van 24 oktober 1956 hier is van toepassing dat op onderhoudsverplichtingen jegens kinderen in beginsel de wet van het land van de gewone verblijfplaats van de onderhoudsgerechtigde van toepassing is. Dus in Uw geval Belgie.
Wat nog van belang is voor de bepaling van welk recht van toepassing is betreft het feit of je in de periode van samenwonen geheel in Nederland of ook nog een periode in België hebt gewoond. In het laatste geval wordt het complex.
Als Uw ex vindt dat hij in belgie recht heeft op kinderalimentie dan zal dit heel moeilijk worden, juridisch gezien maar ook het dat U beiden co-ouderschap heeft geaccepteerd. In feite deelt U dan samen de kosten. De wetgeving is in Belgie anders maar de uitvoering is vergelijkbaar met Nederland. Ik denk persoonlijk dat hij weinig kans maakt met zijn voorstel.
Een tip: Probeer het co-ouderschap toch op papiet te krijgen.


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Familierecht:
AlimentatierechtJeugdrecht


Gerelateerde vragen aan Onderhoudsgeld Belgie:

gezinshereniging
      [Gesteld in Advocaten-Belgie]
2009-06-03 12:04:30
mijn recht regulariseren
      [Gesteld in Recht-Belgie]
2009-11-01 18:19:09
werken in belgie
      [Gesteld in Prostitutie]
2009-12-12 22:39:37
nederlandse bv koop auto in Belgie
      [Gesteld in Omzetbelasting]
2009-12-15 09:32:56
rijbewijs ingevorderd Belgie/NL
      [Gesteld in Autorijbewijs]
2011-08-12 22:27:51

Gemiddelde score Familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+