Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Zijn twijfels terecht? (2)

[Gesteld op: 07-05-2011]

Toelichting:
Beste Jan,

ik wilde toch nog even reageren naar aanleiding van uw reactie. Ik snap het punt, de negatieve gevoelens moeten natuurlijk niet te lang aanhouden. Daar ben ik me bewust van, maar dat geeft ook stress. Ik wil zo graag verder met hem, hij is heel speciaal voor me.

Belangrijk om te weten is ook dat ik in het verleden ben gepest en deze situatie is ontstaan toen ik me onbewust alleengelaten voelde bij hem thuis. Vanaf dat moment ging ik me afvragen of ik nog genoeg van hem hou en of hij nog wel de ware is voor mij. Ik denk na over of ik hem nog wel zal missen als ik hem niet zie, of hoe ik me voel als ik bij hem ben. Ik denk dus na over dingen die voorheen vanzelfsprekend waren. En wat ik al had aangegeven, ik maak me heel druk om de kleinste dingen. Ik merk wel dat praten met hem, ook over irritaties, heel goed werkt. Als ik uitspreek wat me dwars zit, zit het niet meer in mijn hoofd.

Vriendinnen geven de tips om door te zetten, ook met het zoeken van hulp. Ze hebben maandenlang gezien hoe dol ik ben op mijn vriend en ook nu zeggen ze tegen me dat ik moet blijven vechten. Ze vinden, net zoals ik, dat ik me te druk maak over kleine dingen. En zij kunnen natuurlijk heel goed zien hoe gelukkig ik met hem ben.

Na het lezen van een 'boek' dat een psycholoog mij gaf, ben ik erachter gekomen dat in ieder persoon een interne criticus zit. Dit zou voor mijn situatie heel veel verklaren. Namelijk een klein persoon die het beste met me voor heeft en de fout in de relatie gaat zoeken terwijl die er eigenlijk helemaal niet is. Die kleine persoon wil niet dat ik gekwetst word en ik denk dat ik wel gekwetst zal worden als deze situatie zich door blijft zetten. Kortom, ik geef mezelf nog even de tijd en zal blijven vechten voor de relatie die ik heb. Graag zou ik toch nog uw visie op mijn verhaal willen horen (nu u nog wat meer achtergrondinformatie heeft ben ik benieuwd of uw mening iets is veranderd).
Antwoord:

Hallo,

Uit jouw vraag heb ik enkele zinnen aangehaald en beantwoord. Als volgt.

"Belangrijk om te weten is ook dat ik in het verleden ben gepest en deze situatie is ontstaan toen ik me onbewust alleen gelaten voelde bij hem thuis.">> Klopt het dat je bedoelt dat jij je door jouw vriend in de steek gelaten voelde door jou alleen thuis ‘achter’ te laten? Was er iets gebeurd, hadden jullie ruzie, ?  "Ik merk wel dat praten met hem, ook over irritaties, heel goed werkt. Als ik uitspreek wat me dwars zit, zit het niet meer in mijn hoofd.">> Het is heel goed dat jullie met elkaar praten, ook over pijnlijke dingen. Heb jij het gevoel dat praten met je vriend ook echt iets op lost tussen jullie? Als er een probleem is dat deze opgelost is, of komt steeds hetzelfde probleem/gevoel bij jou terug? Zo ja, dan is het nodig dat probeert dit probleem met jouw vriend op te lossen. Misschien gaat dit probleem dieper (n.a.v. gepest zijn bijvoorbeeld). In dat geval is het raadzaam om dit probleem voor jezelf op te lossen met hulp van je psycholoog of andere hulpverlener.  

"Die kleine persoon wil niet dat ik gekwetst word en ik denk dat ik wel gekwetst zal worden als deze situatie zich door blijft zetten."

 >>De kleine persoon in jou is jouw beschermer, maar is eigenlijk het gekwetste kind van vroeger. Deze pijn is door jou niet verwerkt. Een relatie kan veiligheid  bieden, maar waarschijnlijk niet jouw pijn volledig wegnemen. Zoals gezegd, kun je hier hulp op vragen.  "Kortom, ik geef mezelf nog even de tijd en zal blijven vechten voor de relatie die ik heb">> Heel goed, maar pas er voor op dat je niet jouw vriend verantwoordelijk maakt voor onverwerkte pijn. De kans is groot dat jij jezelf tekort doet, maar ook jouw en dus de relatie. 

Tot zover, ik hoop dat je hier wat verder mee kunt.Vriendelijke groet Jan  

 
Reactie vraagsteller:
Beste Jan,

de situatie dat ik me alleen gelaten voelde, was dat hij met zijn vader aan het klussen was en dus geen tijd had voor mij. We hadden totaal geen ruzie, maar vanaf dat moment ben ik me af gaan vragen of ik me wel fijn genoeg voelde bij hem.

Praten met mijn vriend lucht voornamelijk op, maar ik denk ook dat het heel veel duidelijkheid schept over mijn gevoelens. Niet alleen voor mezelf, ook voor hem. Na afgelopen weekend heb ik wel het idee dat erover praten (niet alleen met hem) dingen op lost. Het is alleen af en toe net alsof ik constant mezelf bevestiging moet geven dat ik van hem hou. In het afgelopen weekend heb ik echter heel erg gemerkt dat ik heel veel van hem hou en dat de twijfels die ik heb (die ontstaan als hij niet bij me is) niet echt zijn. De angst die meespeelt is nog wel iets waar ik mee om moet leren gaan, maar ook dat gaat steeds beter.

De onverwerkte pijn zie ik nu los van de relatie, ik zie echter wel wat het met me doet en ik denk dat het goed is als ik daar aan ga werken.

Bedankt voor het advies!
 
Antwoord Beheerder:

Dank voor je reactie. Ik vind dat je prima met jezelf en jouw situatie omgaat en goed inzicht hebt.

Groet Jan

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Zijn twijfels terecht? (2):

Op welke manier hou ik van mijn (ex) partner??
      [Gesteld in Psychologie]
2009-04-08 20:07:42
wat doe je als je vriend een eeuwige twijfelaar is
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-16 21:59:45
werkt geslachtsverandering van meisje naar jongen
      [Gesteld in Genderdysforie]
2015-02-04 00:03:57
zo lang twijfels..
      [Gesteld in Relaties]
2009-11-08 11:38:16
Registratiekosten+incasso Intrum Justitia
      [Gesteld in Incasso]
2009-11-18 17:08:53

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+