Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

22 weken zwanger en wil mijn kind zelf opvoeden.

[Gesteld op: 05-05-2011]

Toelichting:
ik ben nu 22 weken zwanger en wil mijn kind alleen opvoeden, mijn ex-vriend wil het kind erkenne. Ik wil dat niet omdat hij heel veel schulden heeft ik ben bang dat het kind hier voor verandwoordelijk is als hij het niet betaald of komt te overleiden. en daarbij ik werk 32 uur ben ik verplicht dan aan hem alimentatie te betalen? hij werk 16 uur en krijgt daar voor 500 euro hij betaald nu geen schulden en geen verzekering hij heeft ook geen vastwoonaders en daarbij drinkt hij en gebruikt iedere dag drug(blowen) hij woont nu bij zijn moeder zonder inschrijving. hij wil ook een omgaans regeling.ik heb geporbeert tepraten maar zijn wil is wet en daarbij kan hij agresief worden.
wat is het beste voor mijn kind en wat kan ik het beste doen.
Antwoord:

Beste,

Allereerst mijn excuses voor de verlate reactie.

Als moeder kunt u uw toestemming voor erkenning van uw kind door de vader weigeren. U moet uw handtekening dus NIET afgeven op een formulier dat over de erkenning gaat. Dit formulier moet bij de gemeente worden afgegeven wanneer uw kind wordt geboren en de geboorte wordt aangegeven (door de vader).

Indien de vader wilt kan hij zich tot een rechter wenden met het verzoek om uw kind te erkennen, zonder uw toestemming. U dient in deze procedure dan verweer te voeren en gemotiveerd aan te geven waarom u dit niet wilt. Zo een procedure kost hem geld. Hij kan gebruik maken van een 'toegevegde'advocaat, waardoor het hem aanzienlijk minder kost. maar dan moet hij wel een bekende woonadres hebben waarop hij officieel staat ingeschreven.

Uw kind zal niet aansprakelijk zijn voor zijn schulden. Als hij overlijdt kan uw kind de erfenis verwerpen (niet accepteren) zodat hij/zij op die manier niets te maken hoeft te hebben met de schulden.

Een omgangsregeling tussen uw kind en uw ex-vriend kunt u uit de weg gaan door 1) uw toestemming te onthouden aan de erkenning en 2) ervoor te zorgen dat hij uw kind niet frequent ziet. Als er al omgang is kan hij om vaststelling van een omgangsregeling aan de rechter vragen. De rechter houdt enkel rekening met uw kind en zijn recht om contact te hebben met zijn/haar vader. U wens hierin is van ondergeschikt belang.

Het recht op partneralimentatie ontstaat alleen bij mensen die met elkaar getrouwd zijn geweest of een geregistreerd partnerschap hebben gehad. Bij enkel samenwonen of een relatie geldt dat niet, dus hoeft u daar geen rekening mee te houden.

Volgens artikel 1:394 BW is de verwekker van een kind dat alleen een moeder heeft, als ware hij ouder, verplicht tot het voorzien in kosten van verzorging en opvoeding van het kind. De verwekker heeft dus een alimentatieplicht. Volgens vaste rechtspraak vervalt deze onderhoudsplicht van de verwekker als het kind door een ander wordt erkend. De enige uitzondering hierop is als er tussen het kind en de biologische vader "family life" bestaat (artikel 8 EVRM). Dit komt niet vaak voor omdat er in gevallen van erkenning vaak geen of weinig contact is tussen het kind en de biologische vader. Als het voorkomt is dat met name in gevallen waarin de erkenner te weinig inkomen heeft om voor het kind te kunnen zorgen.

Ik hoop hiermee enige duidelijkheid te hebben gegeven aangaande uw situatie en wens u sterkte hiermee.

Met vriendelijke groet,
mr S.P. Mahabier
www.jourplace.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan 22 weken zwanger en wil mijn kind zelf opvoeden.:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08
Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+