Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Hypotheek met loonbeslag in het verleden mogelijk?

[Gesteld op: 04-05-2011]

Toelichting:
Beste lezer,

Mijn vriendin en ik zijn starters die graag een huis willen kopen. Echter mijn vriendin heeft door gebeurtenissen uit het verleden een schuld van rond de 8.000 euro op haar naam staan. Dit heeft zij altijd op tijd voor zover mogelijk proberen af te betalen. Er is beslag gelegd op haar loon, alles boven de 700 euro netto gaat naar een schuldeiser. Dit is als je het mij vraagt een goede oplossing. Echter mijn salaris is bruto 1784 euro per maand exclusief toeslag van 170+/- euro per maand. Ik kan zelf een maximale hypotheek krijgen van 120.000 euro, echter ik kan geen gebruik maken van een starterslening omdat ik altijd in een andere gemeente heb gewoond dan waar ik nu wil gaan wonen. (ivm woonwerkverkeer) Mijn vriendin verdient bruto 2000 euro per maand.

Echter doordat er op dit moment loonbeslag gelegd word op haar salaris zullen we niet een hypotheek kunnen krijgen die ons in staat stelt een huisje te kunnen kopen voor de komende 5 jaar. De huizen waar we interesse voor hebben zijn beschikbaar vanaf 150.000 k.k. Nu is mijn vraag of het verstandig is dat ik met mijn opgebouwde spaargeld in een keer haar schulden aflos. Namelijk dan is er geen sprake meer van loonbeslag op haar salaris. En kunnen we samen onze salarissenstroken voor leggen zonder dat er geld van ingehouden word. Mijn vriendin heeft geen BKR registratie. Ik ben echter bang dat in de situatie als ik haar hele schuld afgelost hebt, alsnog geen bank met ons in zee wilt gaan. Omdat mijn vriendin tot voor kort nog een beslaglegging op haar loon had zitten. En dus daarom misschien voor een bank een onzekere investering is. Is het ook niet zo dat als er sprake is van beslaglegging op loon dat dit ergens geregistreerd word waar banken ook bij kunnen? Kortom voor mij een hoop onduidelijkheden en onzekerheden. Hopelijk is er iemand met kennis van zaken die mij een duidelijk antwoord kan geven.

Bij voorbaat dank
Antwoord:

Uit je vraag kan ik afleiden dat je je al behoorlijk in de mogelijkheden hebt verdiept. Je weet hoeveel je op je eigen inkomen aan hypotheek kan krijgen, je bent bekend met de voorwaarden van de starterslening en eigenlijk draag je zelf ook de oplossing aan: haar schuld ineens afbetalen en dan op twee inkomens een hypotheek afsluiten.

Zolang de BKR-toets 'schoon' is, dus er geen achterstandsmeldingen zijn, kan het inkomen van je vriendin meegenomen worden. Van het leggen van loonbeslag bestaan geen landelijke registers die door banken geraadpleegd kunnen worden. Bij de aanvraag van de hypotheek en het aantonen van de stukken moeten loonstroken overlegd worden. Dan is het zaak stroken aan te tonen waar dat loonbeslag niet meer op terug te zien is.

Een 100% garantie krijg je nergens. De bank houdt zich altijd het recht voor een hypotheekaanvraag af te wijzen. Maar in principe mag de afbetaalde schuld en het loonbeslag uit het verleden geen reden zijn voor de bank om de lening niet verstrekken.

Voor een uitgebreidere berekening van jullie mogelijkheden verwijs ik je naar de website www.plusplanner.nl. Onder het kopje 'hypotheken' is een aanvraagformulier te downloaden. Als jullie dat invullen en mailen naar info@plusplanner.nl, kan ik jullie exact vertellen wat er haalbaar is.

Mvrgr,

M. Maris, PlusPlanner

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hypotheek met loonbeslag in het verleden mogelijk?:

risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Loonbeslag na executoriaal beslag onroerend goed
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2009-11-21 00:10:58
beslaglegging loon
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-12-01 14:28:29
Geachte, Overname door een buitenlands bedrijf
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-06-03 16:58:19
ww
      [Gesteld in Arbeidsrecht]
2011-09-20 12:23:12

Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257445
  Beheerders:  1024

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+