Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

Mag iemand 1 SA bieden met 14 punten?

[Gesteld op: 03-05-2011]

Toelichting:
Is geen afspraak, partner weet van niets en alerteert dus niet.

Zit daar bij eventuele arbitrage een sanctie op?
Antwoord:

Als je iets biedt waarvan partner geen idee heeft of je de afspraken overtreedt, dan is dat meestal straffeloos. Je mag tenslotte fouten maken. Enige uitzondering is multi en Muiderberg en dat soort conventies. Die moeten "beklijfd" zijn, anders is een biedfout gelijk aan foute uitleg.

In de alerteerregels staat, dat een bod van 1SA gealerteerd moet worden als het minder dan 14 of meer dan 18 punten kan bevatten. Dus zelfs als een 1SA opening op 14 punten afspraak is, hoeft dat nog niet gealerteerd te worden.

Succes!!

 
Reactie vraagsteller:
Ik ken de multi-opening, Muiderberg is mij onbekend.
Wat bedoelt u met "beklijfd zijn". Dat is me niet duidelijk
 
Antwoord Beheerder:

Omdat het vaak voorkomt, dat men een zwakke opening doet, de juiste naam geeft, maar de opening voldoet niet aan de omschrijving (bijvoorbeeld Muiderberg met een 6 kaart hoog), gebeurt het dat spelers met de juiste punten op deze manier uit de bieding worden gehouden of een verkeerd speelplan maken. Dat kon, want iedereen mag zich vergissen, nietwaar?

De laatste (helden)daad van de ProtestKommissie was om dit soort "vergissingen" op te vatten als verkeerde uitleg en dat is natuurlijk onderwerp van een arbitrale ingreep. De Weko was tegen deze ingreep en uiteindelijk heeft het Bondsbestuur de knoop doorgehakt:

Als een paar aantoonbaar een conventie speelt die ze langer dan een jaar hanteren, mag je aannemen dat de afspraken "beklijfd" zijn en dat er dan dus echt sprake is van een vergissing. Als het paar korter dan een jaar samen speelt of korter dan een jaar die conventie speelt, zijn de afspraken niet beklijfd en is een vergissing per definitie verkeerde uitleg.

Je moet ergens een grens trekken.

Ron.

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mag iemand 1 SA bieden met 14 punten?:

Wat is de verhouding letters in het spel Scrabble?
      [Gesteld in Bordspellen]
2009-03-25 12:27:29
ik wil graag thuis bridgen en het scoreblok thuisb
      [Gesteld in Bridge]
2014-06-16 13:07:04
hoe te bieden met 2 SA volgbod.
      [Gesteld in Bridge]
2010-12-08 17:01:35
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49
Dag Ron, meningsverschil:
      [Gesteld in Bridge]
2016-05-26 10:17:26

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+