Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Verklaring Omtrent Het Gedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verklaring omtrent het gedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Verklaring omtrent het gedrag

Zelf een vraag over Verklaring omtrent het gedrag? Klik hier.
Meer vragen over Verklaring omtrent het gedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Verklaring omtrent het gedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Verklaring omtrent het gedrag Klik hier.

RSS over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website?Vragen over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via E-mail. Klik hier.

hoelang blijft een strafblad staan?

[Gesteld op: 03-05-2011]

Toelichting:
hallo ik heb in 2001 een strafblad gekregen en ik heb daarbij ook vast voor gezeten.
maar hoelang blijft dat bekend staan bij de politie of gemeente? de 1 zegt 10 jr ander veel langer hopelijk kunt u mij dat vertellen.
mvg E. v. G
Antwoord:

Geachte E.v.G.,

Zie hieronder artikel 4 van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens. Dan kunt u zelf onderzoeken onder welke categorie u valt.

Voor het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag is 4 jaar voor de meeste screeningsprofielen de standaard terugkijktermijn. Dus dat zou niet zo'n groot probleem meer moeten zijn.

Artikel 4
  • 1. Justitiële gegevens van verdachten en veroordeelden wegens misdrijven worden vernietigd:

    • a. dertig jaar nadat een einduitspraak als bedoeld in de artikelen 351 en 352 van het Wetboek van Strafvordering is gedaan in verband met een misdrijf waarop naar de wettelijke omschrijving een gevangenisstraf van zes jaar of meer is gesteld, en in het kader van het misdrijf de justitiële gegevens zijn verwerkt of nadat een strafbeschikking wegens het misdrijf volledig ten uitvoer is gelegd, dan wel twintig jaar na het overlijden van betrokkene,

    • b. twintig jaar nadat een einduitspraak als bedoeld in de artikelen 351 en 352 van het Wetboek van Strafvordering is gedaan in verband met een misdrijf waarop naar de wettelijke omschrijving een gevangenisstraf van minder dan zes jaar is gesteld, en in het kader van het misdrijf de justitiële gegevens zijn verwerkt of nadat een strafbeschikking wegens het misdrijf volledig ten uitvoer is gelegd, dan wel twaalf jaar na het overlijden van betrokkene, of

    • c. na het vervallen van het recht tot strafvordering door verjaring.

  • 2. De termijn van dertig en twintig jaar, genoemd in het eerste lid, wordt verlengd indien tegen de betrokkene een einduitspraak als bedoeld in de artikelen 351 en 352 van het Wetboek van Strafvordering in verband met een ander misdrijf is gedaan. In dat geval worden de justitiële gegevens vernietigd twintig dan wel dertig jaar nadat het vonnis is uitgesproken of de strafbeschikking volledig ten uitvoer is gelegd, al naar gelang op het misdrijf naar de wettelijke omschrijving minder dan zes jaar of zes jaar of meer gevangenisstraf is gesteld.

  • 3. De termijn van dertig jaar, genoemd in het eerste lid, wordt met twintig jaar verlengd indien de duur van de gevangenisstraf of vrijheidsbenemende maatregel langer is dan twintig jaar. Indien de gevangenisstraf levenslang is of de vrijheidsbenemende maatregel de duur van veertig jaar overstijgt, worden de justitiële gegevens na tachtig jaar vernietigd.

  • 4. In afwijking van het eerste tot en met derde lid worden justitiële gegevens van verdachten en veroordeelden wegens misdrijven als bedoeld in de artikelen 240b tot en met 250 van het Wetboek van Strafrecht na tachtig jaar vernietigd.

 Tot uw dienst.

Hartelijke groet, Gert van ded Griendt.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hoelang blijft een strafblad staan?:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Is een Nederlands strafblad zichtbaar Amerika
      [Gesteld in Strafrecht]
2009-01-27 11:26:05
Krijg ik nu een strafblad en voor hoelang
      [Gesteld in Strafrecht]
2009-10-23 20:58:54
Screenen door bank
      [Gesteld in Verklaring omtrent het gedrag]
2011-05-16 18:47:23

Gemiddelde score Verklaring omtrent het gedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+