Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Tandheelkunde » Tandarts
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Tandarts en krijg online een antwoord van de specialist in Tandarts

Zelf een vraag over Tandarts? Klik hier.
Meer vragen over Tandarts.
De huidige beheerder van de rubriek Tandarts:
Naam: Www.avtkliniek.nl
Bedrijf: Avt-kliniek
Reactiesnelheid: 73 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Www.avtkliniek.nl vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over TandartsVragen over Tandarts via RSS. Klik hier.
RSS over Tandarts op jouw website?Vragen over Tandarts op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TandartsVragen over Tandarts via E-mail. Klik hier.

Alleen tandpijn bij kiezen wortelkanaalbehandeling

[Gesteld op: 27-04-2011]

Toelichting:
Naast fybromyalgie heb ik ook myofasciale pijn in kaak/tandgebied. Ook tandenknars ik en draag daarvoor een splint. Het bijzondere is dat ik regelmatig "tandpijn" heb in 3 kiezen waar 6 en 8 weken en 1 kies van anderhalfjaar geleden endo's zijn uitgevoerd. De andere gebitselementen zijn pijnvrij, en dat vindt ik erg vreemd aangezien deze wel nog zenuwen bevatten. Ik heb geen pijn bij koud warm en ook niet met het eten maar het is een zeurende pijn die zich tussen de 3 kiezen afwisselt, en de kiezen voelen dan gevoelig aan. Is het mogelijk dat deze pijn afkomt van de spieren, pezen of het bintweefsel waardoor het lijkt alsof de pijn nog van de kiezen afkomt? Of door het tandenknarsen ondanks het dragen van de splint? Immers op de foto ziet alles er ok uit.
Antwoord:
(Het bijzondere is dat ik regelmatig "tandpijn" heb in 3 kiezen waar 6 en 8 weken en 1 kies van anderhalfjaar geleden endo's zijn uitgevoerd. De andere gebitselementen zijn pijnvrij)

bovenstaande zin begreep ik niet helemaal. kunt u dit verder toelichten. ook zou ik graag willen weten hoe de relatie tussen onder en bovenkaak is (bijv of u nog alle tanden en kiezen heeft). 
Ik neem aan dat u een vrouw van middelbare leeftijd bent? Fybromyalgie en knarsen kan inderdaad pijn in kaakspieren veroorzaken. Het hebben van kiespijn kan soms veroorzaakt worden door de overbelasting. Het kan zijn dat u een bepaalde knars positie (makkelijk te achterhalen door uw tandarts) heeft waardoor desbetreffende kiezen gevoelig van worden. Ook is overbelasting van een aantal kiezen door het ontbrekende tanden en kiezen elders in de mond mogelijk. Uw tandarts moet eerst alle andere oorzaken uitsluiten, bijv zenuwontsteking, gevoelige tandhals, enz... 
Blijft u er last van houden en kunt uw tandarts niets vinden dan kunt u een gnatoloog raadplegen. 
Ik kan u helaas zonder onderzoek niet aan een diagnose helpen. 

Drs. W.Malikzad
www.avtkliniek.nl
tandarts-implantoloog utrecht centrum 

 
Reactie vraagsteller:
Dank u voor het advies. U vroeg om verdere toelichting. Naast de drie kiezen waar wortelkanaalbehandelingen zijn uitgevoerd heb ik al mijn gebitselementen nog. Voor de myofasciale pijn (pijndisfunctie) heb ik psychotherapie. Overigens ben ik 36 jaar. De tandarts heeft mij inderdaad uitgelegd dat het overbelasting kan zijn en voor mijn gevoelige tandhalzen gebruik ik elmex sensitive tandpasta en mondwater en poets met een zachte electrische borstel, en eet geen hard voedsel. Hij heeft mij ook verteld dat er door overbelasting ook zwelling aan de kaakspieren kan onstaan. Ook heeft hij mijn gebit bijgeslepen, om het minder te overbelasten en hij heeft mij uitgelegd dat als je met rechts kauwt de kiezen lings geen contact mogen maken en vice versa.Verder zijn alle andere zaken uitgesloten. Ik vindt het alleen bijzonder dat alleen de drie kiezen van de wortelkanaalbehandeling gevoelig zijn door overbelasting, aangezien er geen zenuwen meer in zitten (toelichting bovenste zin) en ik van de andere kiezen geen last heb. (Overigens heb ik met koud water geen last van tandhalzen, en met warm water een beetje).
 
Antwoord Beheerder:
Dank voor de toelichting. Ik giste naar uw leeftijd en geslacht omdat fybromyalgie meestal bij vrouwen tussen de 30 en 45 voorkomt. En dit is bij u ook het geval. 
Het lijkt mij ook dubieus dat u alleen aan de kiezen waar een wortelkanaalbehandeling aan gedaan is last heeft. Ik zou u dan adviseren een gnatoloog te raadplegen voor u kaakgwrichten en een endodontoloog voor de wortelkanaalbehandelingen. U kunt uw eigen tandarts om een verwijzing vragen. Op die manier blijft uw relatie met uw tandarts nog goede en heeft u meer zekerheid omdat een specialist ernaar gekeken heeft. Mocht hij niet meer willen werken dan kunt u zelf ook de specialist benaderen. 

m.v.g

W. Malikzad
Beantwoord door:
www.avtkliniek.nl
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Alleen tandpijn bij kiezen wortelkanaalbehandeling:

welke houtsoort gebruiken op witte marmeren vloer
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-08-18 10:24:46
Ik zou advies willen over mijn interieur
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2009-06-18 17:55:34
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
Plaatsen kroon op kies na wortelkanaalbehandeling
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2010-10-19 11:36:53
Composietvulling, kroon of wortelkanaalbehandeling
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2011-10-13 11:53:34

Gemiddelde score Tandarts: 7.7 (123x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+