Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Zelfdoding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfdoding en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfdoding

Zelf een vraag over Zelfdoding? Klik hier.
Meer vragen over Zelfdoding.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfdoding:
Naam: Roy Smit
Bedrijf: gz instelling
Reactiesnelheid: 16 uur
Waardering: 6.8 (van max. 10)
Meer informatie over Roy Smit vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfdoding op jouw website?Vragen over Zelfdoding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via E-mail. Klik hier.

vertellen?

[Gesteld op: 26-12-2007]

Toelichting:
Ik zit al 6,5 maanden met grote problemen. ik heb al meerder keren overwogen zelfmoord te plegen.. maar tot nu toe ben ik er enkel in geslaagd mijn arm open te krassen met een schaar.. Mijn vrienden praten altijd op mij in, dat ik moet blijven leven voor mijn grote liefde (ik wil liever geen namen noemen) maar hij kent me niet eens.. mijn ouders weten van niets, maar mijn vrienden vinden dat ik het hen moet vertellen omdat ik nog maar 14 ben. ik heb al heel mijn leven problemen.. anorexia, boulimie, diefstal,.. ik kan het gewoon niet meer aan. moet ik het mijn ouders vertellen?
Antwoord:
Lieve meid, dit moet je zeker aan je ouders vertellen. Je zit in grote problemen. Wat je beschrijft is niet niets. Ik voel in hoe moeilijk je nu zit. Anorexia en boulimia krijg je ook niet zomaar. Het zijn eetstoornissen maar eigenlijk heeft het weinig met eten met maken. In de hulpverlening proberen ze deze stoornissen vaak aan te pakken door aan het werk te gaan met de voeding. Naar mijn mening is dit niet de juiste weg. Eetstoornissen zijn vaak tekenen van grote achterliggende problemen en pijn. Vaak is het zo dat je in het leven dingen meemaakt waar je geen controle op lijkt te hebben. En door teveel of te weinig te gaan eten heb je tenminste macht en controle over iets. Misschien lijkt het dat dit anders is bij boulimia, maar anorexia en boulimia zijn twee kanten van dezelfde medaille. Alleen anders vertaald.

Je schrijft zelfmoord te overwegen. Dan vat ik dat op dat de problemen zo groot voor je zijn dat je het niet meer kan dragen, of bijna niet meer kan dragen. In dit geval is het zeker slim om het te vertellen aan je ouders. Of als je geen goede band met je ouders hebt, vertel het dan in ieder geval aan een volwassene die je vertrouwt en die naar je wil luisteren. Het lijkt mij ook heel slim als je eens gaat praten met een hulpverlener. Veel mensen denken dat je "gek" moet zijn om naar een therapeut te gaan. Maar dit is niet waar. Mensen die praten met therapeuten zijn eigenlijk heel slim en moedig. Zij durven onder ogen te zien dat ze problemen hebben waar ze niet meer uit komen en hebben daarnaast ook nog de moed om hier iets aan te willen doen.

Ik vind het erg lief dat je vrienden zo op je in praten om je in leven te houden. Dat is een goed teken. Dan geven ze veel om je. Dat vind ik fijn. Dat heb je ook zeker nodig. Het is doodzonde als een lieve meid als jij uit het leven zou stappen voordat het eigenlijk begonnen is. Lieve meid, er zijn voldoende mooie dingen in het leven om voor te leven. Dat jij ze op dit moment niet goed meer kan zien is maar tijdelijk. Ze komen echt wel. Volhouden hoor. Je bent bijzonder.

Lieve groet, Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Zelfdoding:
Automutileren


Gerelateerde vragen aan vertellen?:

Hoe kom ik uit de kast bij mijn ouders
      [Gesteld in Homo, lesbi & biseksueel]
2012-07-31 00:28:26
risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
wat kan ik doen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-29 14:35:13
Hoe vertel je kinderen dat hun moeder dood gaat?
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2010-01-15 19:10:52
Hoe regel ik zoiets, wel .. hoe.. waar..wie..hoeve
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-05-12 00:07:18

Gemiddelde score Zelfdoding: 6.8 (41x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+