Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Zelfdoding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfdoding en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfdoding

Zelf een vraag over Zelfdoding? Klik hier.
Meer vragen over Zelfdoding.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfdoding:
Naam: Roy Smit
Bedrijf: gz instelling
Reactiesnelheid: 16 uur
Waardering: 6.8 (van max. 10)
Meer informatie over Roy Smit vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfdoding op jouw website?Vragen over Zelfdoding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via E-mail. Klik hier.

Ben ik ego´stisch???

[Gesteld op: 26-12-2007]

Toelichting:
Ik heb al jaren dat ik niet meer zin heb in het leven, geluk is mij nooit toegekomen... Heb atijd iedereen geholpen op allerlei vlakken... Maar niemand die naar mij omkijkt.... Ik ben mijn vriendin verloren (aangereden door een dronken automobielist), mijn dochtertje verloren (niet werkend hart klepje), moeder heeft nu kanker... Genoeg ander leed gezien en meegemaakt door mijn baan.... Het leven is niet leuk en fijn, het is puur overleven en ik wil rust.... Wil geen verdriet meer op wat voor manier dan ook.... Ik ben op, niemand die mij nog kan helpen....
Antwoord:
U heeft inderdaad een heel moeilijke tijd achter de rug. Ik begrijp dan ook goed dat het u momenteel teveel kan zijn. Iemand die uit het leven wil stappen is mijn inziens nooit ego´stisch. Het is ook moeilijk als je altijd iedereen geholpen hebt en er weinig voor terug krijgt. Dan kan je je flink eenzaam en in de steek gelaten voelen.

Het is normaal dat u verdriet en pijn voelt, gezien wat u heeft meegemaakt. U wilt graag rust, schrijft u. Dat kan ik mij voorstellen.

Op zo'n moment ga je nadenken over de zin van het leven. Die kan op een moment als dit niet duidelijk zijn. Het is moeilijk om u een advies te geven. De beslissing om het leven te verlaten is er ÚÚn die alleen u kan nemen.

Ik kan u misschien wel mijn persoonlijke blik geven op de zin van het leven en de zin van het lijden in het leven. Maar dit is heel persoonlijk en dus niet een professioneel advies.

Naar mijn idee is de mens op aarde om zichzelf te ontwikkelen naar een hoger nivo. Ieder mens heeft en ziel. Deze is in ontwikkeling. Ieder mens heeft een eigen pad te gaan in het leven om een bepaald doel te bereiken. Zowel in de wereld als in het ontwikkelen van de ziel. De mens komt op aarde bij een bepaald gezin en in een bepaald land. Dit is geen toeval. De ziel kiest deze zelf uit. Zij kiest deze om haar doel te kunnen bereiken. Dat klinkt heel cru. Dan zou je zelf hebben gekozen voor al het lijden dat je overkomt in het leven. En ook voor de pijn die je nu ervaart.

Naar mijn idee is dit inderdaad zo. Jouw ziel heeft deze weg gekozen om zichzelf te ontwikkelen. En daarbij heeft ze het lichaam gekozen die je nu hebt.

Jij bent een verzorgend type. Jij zorgt voor anderen en krijgt daar weinig voor terug. Vaak is de manier van hulp geven dan een teken van wat je moet doen in dit leven. Als ik het nu verkeerd heb, leg het dan meteen weer naast je neer. Maar mensen die veel geven en weinig terug krijgen zijn vaak mensen die zichzelf opofferen voor de ander. Als je weinig terug krijgt wil dat vaak zeggen dat de manier van hulp geven een ingang is waar jij aan het ontwikkelen bent of zou moeten ontwikkelen. Iemand die goed in zijn vel zit en weet wie hij is, waar zij voor staat, en voldoende zelfvertrouwen en zelfrespect heeft zal over het algemeen wel terugkrijgen wat hij nodig heeft. Vaak is dit een teken dat jij in dit leven werkt aan je "ik" besef. Jij zou bezig kunnen zijn jezelf in de wereld te zetten als een volwaardig persoon. (Ik kan het helemaal fout hebben hoor).

Jij komt over als een gevoelig en zorgzaam type en je hebt veel meegemaakt. Vaak is het ook zo dat mensen die zo in elkaar zitten goed kunnen luisteren en invoelen. Als je veel meegemaakt hebt heb je de levenservaring om de mensen met soortgelijke problemen te kunnen begrijpen en verder te helpen in hun proces op deze aarde. Jij bent op dat punt zeer waardevol. Gewoon om wie je bent. Als persoon en werelds wezen. Jij hebt ook voor veel mensen gezorgd. Ik weet zeker dat je veel hebt toegevoegd in hun leven. Jij hebt veel betekent en veel bijgedragen in de ontwikkeling van hun ziel.

Ieder mens bewandeld een pad in het leven. Een pad die je kiest om je ziel te ontwikkelen naar een hoger nivo. Jouw pad kruist paden van mensen die op dat moment jouw hulp nodig hebben in hun proces. Ik geloof niet in toeval. Alles heeft een bedoeling. Niets gebeurd voor niets.Maar jij kruist ook paden van andere mensen om jezelf vooruit te helpen. Zij helpen jou en jij helpt hen. Ik bedoel dan niet alleen letterlijk maar ook spiritueel. Jij kan dingen leren door in contact te staan met hen en omgekeerd ook. Dat jij in het wereld niet veel hulp ervaart kan dan te maken hebben met jouw leerpunt in het sterker maken van je ik en je zelfvertrouwen. Jezelf gunnen er volledig te mogen zijn met al je sterke en zwakke punten. De manier waarop je je presenteert en waarop je hulp vraagt en geeft heeft hier dan een functie in. Dit kunnen voor jou leerpunten zijn.

Ieder mensenleven heeft een begin en een einde. Voor de ÚÚn komt die heel vroeg. Bijvoorbeeld in het geval van uw dochtertje. Dat kan heel onrechtvaardig lijken. Ze was immers nog zo jong. Wat heeft ze voor kansen gehad. Voor haar ziel was dit wellicht voldoende en heeft zij bij u alles gekregen wat ze nodig had voor haar ontwikkeling van de ziel.

Zelfmoord plegen is naar mijn idee niet natuurlijk. je zet jezelf met veel geweld het leven uit. Je grijpt dan in op de ontwikkeling en het proces van het leven en de ziel. Rust zal je naar mijn mening niet krijgen als je bent heengegaan. Je zal toch het proces moeten doorlopen. Hoe dan ook. Op den duur zal je wel rust ervaren. Als je taak is volbracht en het doel is bereikt. Maar dat had hier op aarde ook zo geweest. Het is alleen makkelijker om op aarde te zijn om de doel te bereiken omdat je hier alles vind om je te ontwikkelen. Uitdagingen, liefde, zorg, boosheid, gebeurtenissen die goed en slecht zijn. Alles. En dat is hierboven wat anders.

Ze zeggen wel eens als iemand overlijdt: "dan was het zijn tijd". Met dit gezegde hebben ze het naar mijn idee bij het juiste eind. Zij hebben hun proces kunnen voltooien. Zelfs als het een ongeval betreft, zoals bij jouw vriendin. Jij bent nog op aarde en hebt dus nog dingen te doen. Jij hebt nog een taak. Jij kan de wereld nog heel veel geven. Gewoon door te zijn wie je bent. Mooi, zorgzaam, gevoelig en bijzonder. Zoals jij is er niemand. In de hele wereld niet. Je bent uniek door wie je bent. De wereld is blij met jou en we hebben iemand zo mooi als jij hard nodig in een wereld die toch wel vrij hard en gevoelloos kan zijn. Jij kan door uit te stralen wie je in wezen bent, vanuit je hart, heel veel betekenen in de wereld. De wereld kan niet zonder jou. Ik hoop dan ook dat je de beslissing kan maken om te blijven op deze aarde. Mocht je anders kiezen dan respecteer ik dat ook. Het is en blijft jouw keuze.

Ik wens je heel veel licht, warmte, moed, kracht en vrede toe.

Hou vol.

Lieve groet, Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Zelfdoding:
Automutileren


Gerelateerde vragen aan Ben ik ego´stisch???:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Zelfdoding: 6.8 (41x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+