Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Restschuld meenemen in nieuwe hypotheek?

[Gesteld op: 26-04-2011]

Toelichting:
Ik, 27 jaar, heb 2 jaar geleden een huis gekocht obv spaarhypotheek met NHG. Inmiddels is mijn persoonlijke situatie zo veranderd, dat ik wil verhuizen naar een andere stad. Bij verkoop van mijn huis, verwacht ik met een restschuld te zitten ( rond 10.000 euro). Nu weet ik van de veranderingen per 1 augustus, dat de mogelijkheid om restschuld mee te financieren bij hypotheek zonder NHG, mogelijk is.

Mijn vraag is; wat zijn mijn opties? Ik heb natuurlijk een hypotheek met NGH, geen gedwongen verkoop, maar wil wel graag de restschuld meefinancieren in nieuwe hypotheek (Welke lager zal uitvallen dan huidige, ook incl. meefinancieren restschuld). Als ik dit met een persoonlijke lening moet doen, kost me dit al gauw 200 euro extra per maand, en deze middelen heb ik niet.

Ook ben ik benieuwd of ik de voorwaarden van de oude hypotheek mee kan nemen. Deze zijn in mijn ogen gunstig en kort door de bocht; de hypotheekverstrekker draait ook geen verlies op mij, omdat ik zowiezo minder ga lenen, dan dat ik nu doe.

Ik ben benieuwd naar uw reactie!
Antwoord:

De sleutel tot de oplossing ligt in de berekening van de maximale hypotheek. Ik ga er voor het gemak van uit dat het inkomenstechnisch allemaal geen probleem is. De bank kijkt vervolgens nog naar het onderpand: de waarde van de woning. Daarbij zijn er twee waarde(s) van belang, de vrije verkoopwaarde (waarde van de woning in het economisch verkeer) en de executiewaarde (waarde die het huis opbrengt als het gedwongen verkocht moet worden). De executiewaarde wordt vaak op zo'n 88% van de vrije verkoopwaarde gezet.

Bij een hypotheek met NHG mag maximaal 112% van de vrije verkoopwaarde gefinancierd worden. Bij een hypotheek zonder NHG geldt een maximum van 125% van de executiewaarde.

Bij de aanschaf van een bestaande woning moet er rekening gehouden worden met ongeveer 9% aan additionele kosten (6% overdrachtsbelasting, advieskosten, taxatie, notaris, bankgarantie e.d.).

Dit betekent dat er op een hypotheek met NHG 3% (12% -/- 9%) resteert om de restschuld te financieren. Dit zou voor het meefinancieren van 10.000 restschuld inhouden dat er een woning van 335.000 gekocht moet worden. (3% van 335.000 = 10.050)

Voor een hypotheek zonder NHG is de verstrekking nog krapper. Immers 125% van 88% van de vrije verkoopwaarde is 110%. Dit betekent 10% extra financiering voor de additionele kosten. Daar houd je slechts 1% van over om de restschuld mee te financieren.

Afhankelijk van de voorwaarden van je huidige hypotheek (rente, opbouw e.d.) kan het gunstig zijn om de hypotheek mee te nemen. Het zogenaamde 'meeverhuizen' van de hyptheek kan bij de meeste geldgevers. Het is overigens niet zeker dat dit in jouw geval ook kan! Het feit dat de lening lager wordt dan dat hij nu is, wil niet zeggen dat de bank altijd akkoord gaat. Zoals eerder gezegd zal de waarde van de nieuwe woning bepalend zijn voor de maximale verstrekking.

Ik wil best een vrijblijvende berekening maken voor wat betreft de mogelijkheden. Stuur daarvoor een aanvraagformulier zoals dat op de website www.plusplanner.nl te vinden is naar info@plusplanner.nl. Ik kan dan meer gedetailleerd aangeven wat de mogelijkheden zijn.

Met vriendelijke groet,

M. Maris, PlusPlanner

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Restschuld meenemen in nieuwe hypotheek?:

Wat zijn de consequenties van een woning verhuren?
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2009-12-16 09:56:43
Hypotheel, belasting en scheiding duidelijk!!
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2010-06-29 12:30:50
Is dit wel een verstandig voorstel ?
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2010-12-29 12:59:58
Partner bijschrijven op hypotheek
      [Gesteld in Hypotheken-Noord Brabant]
2013-09-16 22:20:05
Overbruggingshypotheek zekerheden bank
      [Gesteld in Hypotheken]
2014-07-10 23:16:55

Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+