Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

Wat bindt mijn partner en mij?

[Gesteld op: 23-04-2011]

Toelichting:
Het gaat niet goed tussen mijn partner en mij. We zijn ruim tien jaar bij elkaar en hebben het ook al zo lang geregeld moeilijk met elkaar. Er waren echter ook altijd mooie tijden. De laatste anderhalf jaar gaat het steeds slechter met onze relatie. Toch kom ik er niet toe om weg te gaan, er is iets wat me ervan weerhoudt. Is het angst om alleen te zijn? Angst voor het nieuwe? Ik geloof het niet. Het is ongrijpbaar voor me. Er is iets wat ons blijft binden, ook al hebben we het steeds minder fijn samen. Natuurlijk houden we van elkaar, maar dat is niet voldoende voor een fijne relatie.
Er is veel afstand, mijn partner trekt zich terug in zijn eigen leefwereld en maakt weinig contact. Ik probeer contact te maken en als dat niet lukt, trek ik me ook terug. We wonen samen, maar er is weinig samen-zijn. Dat maakt me intens verdrietig. Ik ben ook verdrietig voor hem: het gaat niet goed met hem, maar het lukt hem niet om zichzelf te helpen. Ik probeer hem te helpen, maar ook dat lukt niet. Andere dingen die hij onderneemt (therapie) helpen ook niet.
Het lukt me niet om hem los te laten. Ik vraag me af of er misschien iets uit een vorig leven speelt, wat ons nu bindt.
Ik hoop dat je mijn vraag kunt beantwoorden.
Alvast heel erg bedankt!
Antwoord:

Beste...

Ik zie 2 dezelfde vragen voorbij komen, 1 in deze rubriek en 1 in de rubriek Reïncarnatietherapie. Deze vraag hier zal ik beantwoorden.

Je vraag 'wat bindt mijn partner en mij' kan 'met van alles en nog wat' beantwoord worden. Relaties zijn verbindingen tussen mensen waarop op velerlei vlak iets geleerd kan worden, kan worden afgerond, of iets nieuws kan worden aangegaan. Mogelijkheden te over.

Wat houdt 'het gaat steeds slechter met onze relatie in'. Dat is vaag. Daar zou een therapeut dieper op doorvragen. Hoezo slecht, waarom, hoe voel jij en hoe voel je je daarover? Overigens krijgen veel relaties wel ergens een dip, waar je ook weer uit kan komen. Wat maakt dat je weg wilt? Waar kun je niet meer tegen? Is dat reëel? Komt het voort uit jouw onvermogen om te reageren of jouw reaktie op je partner waar je ongelukkig van wordt? Teveel vaagheid dus. Kan ook zijn dat je dit bewust vaag houdt omdat het een privékwestie is en je niet teveel prijs wilt geven op internet. Dat begrijp ik wel.

Je zegt zelf dat het geen angst is om alleen te zijn, ook niet omdat je bang zou zijn om nieuwe dingen aan te gaan. Is het dan angst voor sleur?

Wat maakt het ongrijpbaar voor je? Wat precies kun je niet grijpen, bevatten of pakken? Spreek je dat uit naar elkaar toe? Dit is precies het stukje waarom je deze vraag ook in de rubriek Reïncarnatietherapie zette denk ik.

Als zaken jullie binden, is het misschien mogeiljk een andere vorm van relatie aan te gaan waarbij je andere mensen toelaat binnen een relatie als tegenhanger voor sleur. Zoiets heeft niet mijn voorkeur, maar is misschien wel iets voor jullie.

Een partner die weinig contact maakt en zich terugtrekt, terwijl jij het tegendeel wilt... als je dat blijvend als pijnlijk ervaart kun je je afvragen of je dan niet liefde ergens anders wilt zoeken, bij een partner die in jouw leefwereld zit en wezenljik met jou contact maakt. Wat zorgt ervoor dat jij je terugtrekt en niet op zoek gaat naar anderen waarmee je wel contact kunt maken op zielsniveau. Falen?

Je bent verdrietig voor hem, zeg je, maar hoe verdrietig voel jij je zelf over jullie relatie? Laat je dat verdriet toe of stop je dat weg omdat je jezelf terugtrekt? Een ander helpen lukt zelden makkelijk als de ander niet geholpen wil worden of de noodzaak daar niet van in ziet. Je zegt dat hij wel therapie doet, maar dat het niet helpt? Niet zoals jij dat wilt? Zoals jij met hem een relatie wilt hebben?

Het lukt jou niet om hem los te laten... op dat stukje zou je zelf therapie kunnen doen. Zoek een regressietherapeut die kan werken met geboorte/zwangerschap van jou in dit leven. Hier zitten meer oplossende antwoorden dan in werken met vorige levens. Je omschrijvingen neigen naar zwangerschapsperiode (terugtrekken in eigen leefwereld) en je eigen geboorte. Je moet meer zelfvertrouwen krijgen om zelf besluiten te durven nemen in het hier en nu die goed voor jou zijn. Energetisch gezien heb je nog veel gedachten overgenomen van je moeder. Leer die loslaten, daar heb je meer aan dan aan werken met een vorig leven. Ik zie niet echt dat er nog een vorig leven is dat jullie samen hadden, waarom 'het nu nog bíndt', wel zitten er bij jou  nog vorige levens in de weg die te maken hebben met onzekerheid en zelf niet durven loslaten. Dat kan van alles zijn. Dus een reïncarnatietherapeut die focust op regressie in dit leven en eventueel een stapje verder kan werken in het verleden zou een goede ingang zijn. Kijk op www.reincarnatietherapie.nl voor collega's bij je in de buurt.

Dus: of wen aan een partner die er niet voor je is en ga je eigen gang in het leven, of leer de knoop doorhakken en word zelfstandig.

Lfs, MN

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Dag Marianne,
Hartelijk dank voor je snelle, uitgebreide en heldere reactie op mijn vraag!
Het helpt me om meer zicht te krijgen op wat er bij mij speelt.
Ik vind het mooi dat je zoveel verschillende kanten van deze kwestie belicht, zonder oordeel.
Mooi dat je uit mijn woorden zoveel kunt halen. Heel bijzonder.
Je antwoord heeft me echt geraakt.
Dankjewel daarvoor!
Hartelijke groet,
Marjon
 
Antwoord Beheerder:

Dankjewel voor je reaktie. Ik ben altijd blij als iemand na een verkregen antwoord nog even reageert. Dankzij jouw openheid, kan ik uitgebreid antwoord geven.

Op mijn website kun je overigens ook nog verhalen lezen mbt vorige levens en relaties, en vooral in het boek 'Hé, waar ken ik je van?' Van de zomer komt er een nieuw boek 'Lichte zeden onder de zoden' met daarin het accent op relaties, vorige levens en seksualiteit.

Fijne dag nog vandaag, grtjs, MN

 

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat bindt mijn partner en mij?:

Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
bindingangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-21 14:32:29

Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+