Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

ik word ineens na een maand mijn kamer uitgezet!

[Gesteld op: 19-04-2011]

Toelichting:
Rond 20 februari ging ik op kamers wonen waarbij van te voren is aangegeven is dat ik gebruik mag maken van de woonkamer, keuken, wachmachine etc..
Ook had ik aangegeven dat ik nu iets vast wou voor min 2/3 jaar ze hebben gezegd hier kan je sowieso min 2jaar blijven, want ik ben al 5x in een jaar verhuist was het helemaal zat en zocht vastigheid en ik ga ook studeren in september dus is het fijn om rust te hebben. Het is een appartement gekocht door de ouders van mijn huisgenoot, helemaal gerenoveerd. Na een maand hoorde ik dat mijn huisgenoot ineens naar het buitenland wou, het liefst emigregren en weg uit rotterdam wilt! Dus werd mij vertelt dat het huis werd verkocht en ik er dus ook uit moest het liefst zsm. Dit was onrealistisch want ze gaven me tot eind maart(week) ik zou nooit in een week iets anders kunnen vinden, dat is onmogelijk, er is zoveel moeite in gestopt met het verhuizen en ineens moest ik er weer uit.Ik heb gepraat met die mensen en gezegd dat het onmogelijk is zo snel, ik kan ook niet zomaar terug naar mijnn ouders en ga niet weer overhaast iets nieuws zoeken, toen hebbe ze me nog 2 en halve week gegeven. maar in die tussetijd hebben ze de woonkamer op slot gedaan! en de verwarming deden ze steeds lager terwijl het super koud in mijn kamer is. Terwijl ik gewoon huur heb betaald en een paar spullen van mij staan nog in de woonkamer, maar die doen ze op slot. Ik heb ze verteld het lukt me niet eind maart er uit te gaan, dus hebbe ze me die 2enhalve week gegeven waarvan ze zeiden betaal ons ook maar perweek! hoe kunnen ze mij dat vragen terwijl ik er ineens uit moet en waarschijnlijk ook een busje moet huren + loods om al mn spulle kwijt te kunnen en als ik iets nieuws vind weer borg en huur moet betalen en soms ook nog eens bemiddelingskosten. Ik ga die week huur echt niet betalen, maar nu ben ik bang dat ze het van de borg gaan halen en ik niet mijn volledige borg terug krijg. Deze week zou ik eruit moeten, maar heb nog geen onderdak kunnen vinden, ook is er geen (huur)contract ondertekend alles is mondeling gegaan , heb wel iets getekend dat ik borg en huur heb betaald wat haar vader ook heeft ondertekend.Wat kan ik het beste doen? En wat zijn mijn rechten? kunnen ze mijn er zomaar uit zetten terwijl ik geen onderdak heb? Want er is geen huurcontract ondertekend of geweest.

hoop spoedig iets te horen
Antwoord:

Beste,

Dit is geen goede zaak. Als jij huur betaald, heb je recht op huurbescherming. Zij moeten een geldige reden hebben om jou eruit te willen en de verkoop van de woning is dat niet. Daar kan je dus wat tegen doen. Verder mogen zij jou niet de toegang beletten tot ruimten die ook oor jou zijn gehuurd, althans waarvan je gebruik van mocht maken en mogen ze ook niet zomaar de verwarming lager zetten. Jij hebt een zaak, dus start een procedure tegen ze. Daarbij vorder je handhaving van de huurovereenkomst en huurverlaging voor de periode dat zij niet hebben voldaan aan hun deel van de huurovereenkomst, totdat zij dat wel doen. Zo kan je een ingang creëren voor een gesprek. Als ze jou er snel uit willen zullen ze jou een verhuisvergoeding moeten bieden, redelijke tijd om naar nieuwe woonruimte te zoeken en eventueel zelf nieuwe woonruimte voor jou regelen. Neem niet genoegen met hoe het nu er aan toe gaat!Als je weinig geld hebt, kan je in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand en kan je dus een voor weinig geld een advocaat inschakelen. Dat is dus wat je z.s.m. moet gaan doen.

Succes hiermee,
mr S.P. Mahabier
www.jourplace.nl

 
Reactie vraagsteller:
Beste mr Mahabier,

Wat fijn dat ik zo een snelle reactie van u heb kunnen krijgen. Ik ben gelijk een stuk gerust gesteld. Ik ga er zeker achteraan! En dat van die advocaat proberen.

Heel erg bedankt voor uw advies en als ik vragen heb kom ik weer bij u.

Groetjes,

Jelissa
 
Antwoord Beheerder:

Beste Jelissa,

Geen dank en laat je niet gek maken door die lui! Het beste voor jullie allen is om dit buiten een rechter om te schikken. Ga actief op zoek naar ander woonruimte en neem genoegen met een verhuisvergoeding en je volledige waarborgsom retour. Geef aan dat je daar wilt blijven wonen totdat je iets anders hebt gevonden en dat zij jou toegang moeten geven tot de afgesproken ruimten én je spullen teruggeven én de verwaring op een afgesproken temperatuur laten staan.

Succes ermee.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan ik word ineens na een maand mijn kamer uitgezet!:

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
kan ik in 1 kamer 2 kleuren gebruiken?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-03-26 18:38:10
indeling huis, woonkamer boven naar beneden
      [Gesteld in Inrichting]
2010-03-03 22:03:10
Is de kleur een goede keus of is combinatie beter?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2008-06-02 15:50:51
Huur verhoging winkelpand
      [Gesteld in Vastgoed]
2009-07-02 11:51:12

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+