Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Alimentatie Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alimentatie mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Alimentatie mediation

Zelf een vraag over Alimentatie mediation? Klik hier.
Meer vragen over Alimentatie mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Alimentatie mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Alimentatie mediation op jouw website?Vragen over Alimentatie mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via E-mail. Klik hier.

Herberekenen kinderalimentatie verplicht?

[Gesteld op: 18-04-2011]

Toelichting:
Mijn vriend heeft een kind van 4 jaar met zijn exvriendin. In 2009 is er een herberekening van de alimentatie gedaan (van onze kant) omdat mijn vriend een enorm hoog bedrag betaalde aan alimentatie. Wij wonen nu al een aantal jaren samen en in die berekening van toen zijn mijn inkomensgegevens ook meegenomen. Wij hebben toen door een onafhankelijk bureau een berekening laten maken die uitkwam op E 176,00 p.m. Wij hebben toen (mondeling) met ex afgesproken dat wij dit zouden afronden naar E 200,00 pm aangezien je dan niet ieder jaar met de index zit. Dit was akkoord. Nu krijgen wij (anderhalf jaar later) een brief van advocaat van ex dat zij de alimentatie wenst te herberekenen. Dit op grond van het feit dat er vernomen is dat mijn vriend nu een verdienende partner heeft. Dit was echter in 2009 ook al zo!! Wij zitten nog steeds in dezelfde financiele situatie, mijn vriend is bruto E 200 pm erop vooruit gegaan echter heeft al 3 jaar geen indexering van salaris meer gehad en heeft netto ong hetzelfde als in 2009. Gezinsinkomen van ons is nagenoeg gelijk, echter alles wordt natuurlijk steeds duurder.
Moeten wij aan deze herberekening meewerken?? In brief staat dat wanneer wij binnen 10 dagen niet reageren er wordt overgegaan tot een gerechtelijke procedure. Dit gaat ons natuurlijk dan weer een boel geld kosten aan advocaatkosten ed terwijl wij het vermoeden hebben dat de alimentatie gelijk zal blijven of zelfs zal worden verlaagd. Ex partner is nu zwanger van kind van nieuwe partner en ons vermoeden is dat zij minder is gaan werken, kan dan zomaar een herberekening worden geeist terwijl mijn vriend maar 1 kind (van bijna 5 jaar) heeft bij ex?

Ik hoop dat u ons kunt helpen.

MvG
C.
Antwoord:
Beste, als ik u was zou ik gewoon meewerken aan een herberekening. Laat uw inkomen niet meetellen in de berekening. Of u moet maar een klein inkomen hebben dan zou het beter zijn om dit wel te doen.
Als u inkomen niet mee wordt geteld dan moet u rekening houden dat er wel verwacht wordt dat u verschillende lasten me betaald zoals huur/hypotheek. De aftrek van uw vriend is dan 50%.  
Laat eerst een berekening maken, vraag een uitdraai van de berekening. Als u wilt kan ik dit voor u controleren. Neem dan contact op met mij via de mail.
Als u het er niet mee eens bent dan kan er altijd nog een procedure worden gevoerd. Om op deze wijze mee te werken scheelt u dat zeker geld. U schakelt uw advocaat dan veel later in.
Als het de vorige keer goed is gegaan dan hoeft u nu niet bang te zijn dat u meer moet gaan betalen. Hooguit dat de indexering weer wordt toegepast.
Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Herberekenen kinderalimentatie verplicht?:

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Vraag over kinderalimentatie en studiebijdrage
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2013-05-15 20:08:55
rechten en verplichtingen bij wwb uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-22 13:28:33
alimentatie
      [Gesteld in Advocaten]
2007-03-14 23:24:37
alimentatie alleenstaande moeder in WWB
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-06-12 11:26:39

Gemiddelde score Alimentatie mediation: 8.3 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+