Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Letselschade
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Letselschade en krijg online een antwoord van de specialist in Letselschade

Zelf een vraag over Letselschade? Klik hier.
Meer vragen over Letselschade.

Beheerder worden?

De rubriek Letselschade heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Letselschade Klik hier.

RSS over LetselschadeVragen over Letselschade via RSS. Klik hier.
RSS over Letselschade op jouw website?Vragen over Letselschade op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LetselschadeVragen over Letselschade via E-mail. Klik hier.

Overzicht schadeclaim

[Gesteld op: 15-04-2011]

Toelichting:
Ik ben in een afwikkeling van een zaak waarin ik reeds een overeenkomst heb getekend dat ik akkoord ga met een te ontvangen bedrag. Ik heb in tijde van mijn ongeval een bewijs van onvermogen gekregen. Over het totaalbedrag dien ik een max bedrag af te staan aan mijn advocaat, wat al is vastgesteld. Nu is het zo dat ik in een uitkering zit en uiteraard dienen zij op de hoogte te worden gehouden van gedetailleerde zaken. Ze vroegen mij namelijk hoe het geld was opgedeeld met name m.b.t. smartegeld. De advocaat heeft onder 1 noemer laten vallen: smartegeld, kosten huishoudelijke hulp, reeds ontvangen voorschotten en schade. Daar staat dus een bepaald bedrag voor en de afdeling sociale zaken wil weten hoe dit precies is opgebouwd, binnen die onderdelen. Als ik dit aan mijn advocaat vraag zegt hij dat ze hem maar moeten benaderen hiervoor. Ik wil het echter zelf ook weten. Daarnaast is het zo dat hij heeft aangegeven dat na de overeenkomst nog extra kosten voor mij in rekening kunnen worden gebracht door hem, vanwege het contact tussen hem en de sociale zaken. Hij heeft mij een voorstel gedaan om alvast een bepaald bedrag hiervoor te reserveren zodat ik dus ook minder ga ontvangen. Is dit een normale gang van zaken dat A, de advocaat alvast kosten berekend voor iets wat nog niet heeft plaatsgevonden en dus ook heel moeilijk is in te schatten in mijn ogen. Bovendien had ik dus een bewijs van onvermogen. En B, als ik om een gedetailleerd overzicht vraag omdat ik verzocht word dit aan te leveren, is het dan gebruikelijk dat een advocaat dit weigert of met andere woorden: heb ik niet gewoon het recht om deze informatie ook zelf te krijgen?
Antwoord:
U heeft geen aardige advocaat ! M.i. vallen de kosten voor de discussie met de gemeente onder de kosten die de advocaat in rekening kan brengen bij tegenpartij (als kosten desk. bijstand buiten rechte). Uit Uw verhaal begrijp ik dat er geprocedeerd is (immers, anders had de advocaat zijn kosten bij tegenpartij in rekening gebracht) maar deze kosten (discussie gemeente) behoren niet tot de procedurekosten en komen dus voor rekening van tegenpartij.  Dat er na een schaderegeling niet aangegeven kan worden hoe de verdeling precies is, klopt. Stel er zijn 5 schadecomponenten. Uw advocaat komt op basis hiervan tot bedrag (vordering) X. Tegenpartij komt tot een lager bedrag, namelijk Y. Na onderhandeling komen partijen meestal tot een bedrag tussen X en Y in, zonder dat vastgelegd wordt op welke schadecomponenten er al dan niet water bij de wijn gedaan is. Globaal zal het eea echter wel aan te geven zijn. En dat moet uw advocaat ook doen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Letselschade:
Whiplash


Gerelateerde vragen aan Overzicht schadeclaim:

planschadeclaim art 19 wro
      [Gesteld in Rechtshulp-Gelderland]
2008-11-09 22:57:11
we geen reactie op onze vraagstelling gehad
      [Gesteld in Ondernemers advocaat]
2011-02-02 11:34:17
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Inkomstenderving door niet kunnen bijwerken site
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2011-03-13 19:00:22
vergoeding waterschade gedeeltelijk uitgekeerd
      [Gesteld in Schadeverzekeringen]
2014-09-19 16:18:26

Gemiddelde score Letselschade: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+