Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

vergoeding om mijn dochter tezien

[Gesteld op: 15-04-2011]

Toelichting:
ik ben een vader van een dochtertje van 13 maanden. woon bij me ouders en me dochtertje bij haar moeder, tevens mijn vriendin. wij wonen 150km uit elkaar en samen wonen gaat nog niet omdat we beide wsnp hebben, nu heb ik vernomen dat ik recht heb op een financiele vergoeding voor de benzine kosten. dit om dus mijn dochter onder de 30 tebezoeken.
maar waar kan ik dat nou aanvragen? bijzondere bijstand kent dit niet en de belastingdienst stuurd me naar de bijzondere bystand, ik heb het idee dat het onder de belasting valt. maar weet u misschien hoe of wat ik moet/kan doen?
Antwoord:

Beste,

Via bijzondere bijstand gaat het niet lukken, zie volgende link.

http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/XHTMLoutput/Actueel/Zwoll e/34576.html
Reiskosten omgangsregeling:

 

Als de ouders na echtscheiding niet in dezelfde woonplaats wonen, brengt de omgangsregeling kosten met zich mee. Deze kosten behoren in beginsel tot de algemeen noodzakelijke kosten van het bestaan en worden uit de norm betaald. Bijzondere bijstand is dus niet mogelijk. De kosten van de kinderen komen altijd ten laste van de verzorgende ouder.

 

Het recht van het kind op contact met de ouders en van het recht op gezinsleven is geen reden om tot bijstandsverlening over te gaan. Volgens de vaste jurisprudentie van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) dienen namelijk de reis- en verblijfkosten die een kind in het kader van een omgangsregeling maakt ten laste te komen van de ouder tot wiens gezin het kind behoort (de verzorgende ouder).

 

Soms komt het voor dat de verzorgende ouder, ook na aanhoudende verzoeken, weigert de reiskosten te betalen. Dan is het voor de niet-verzorgende ouder alleen mogelijk de kinderen te ontvangen als deze zelf de reiskosten betaalt. Als deze ouder bijstandsafhankelijk is en aannemelijk kan maken (d.m.v. brief jeugdzorg of advocaat) alles te hebben gedaan om de ex-partner tot medewerking te bewegen, maar het toch zonder resultaat blijft, is bijzondere bijstand mogelijk.

 

Voor de bezoekfrequentie kan aangesloten worden bij de omgangsregeling zoals deze door de rechter is vastgelegd.

Aangaande de belastingdienst:
De reiskosten in het kader van een omgangsregeling vallen onder dezelfde post als betaalde kinderalimentatie. De kosten daarvan zijn forfaitair aftrekbaar mits u voldoet aan het door de fiscus gestelde minimum. Indien u reeds recht heeft op forfaitaire aftrek wegens betaalde kinderalimentatie, zult u derhalve geen hogere aftrek meer kunnen krijgen op basis van de reiskosten.

De reiskosten in het kader van de omgangsregeling worden normaliter betrokken in de berekening van de kinderalimentatie. Daardoor is de draagkracht voor het betalen van kinderalimentatie reeds gedaald en kunt u daarvoor geen verdere compensatie krijgen.

Succes hiermee,
mr S.P. Mahabier
www.jourplace.nl

 

 
Reactie vraagsteller:
bedankt voor u reacrie, echter heeft dit niks met scheiden temaken en ben ik nog steeds heel gelukkig met me vriendin tevens moeder van onze dochter, maar doordat we beide wsnp hebben kunnen we niet gaan samen wonen. Maar als ik het goed begrijp heb ik helemaal nergens recht op?
 
Antwoord Beheerder:

Beste,

ik begrijp datu nog een relatie met elkaar heeft, maar omdat u niet (langer) samenwoond, wilt u weten of u in aanmerking kan komen voor reiskostenvergoeding voor de ´omgangsregeling´ dat u met uw kind heeft. Vandaar het voorbeeld van mensen die gescheiden zijn.

Getrouwd of niet, als je niet langer samenwoont heeft een kind behoefte aan een financiele zorg dat de ´uitwonende ouder´ hem/haar dient te bieden. Vandaar dat ik in mijn voorbeeld de kinderalimentatie heb aangehaald.

In het geval van gescheide ouders zijn er al uitspraken en standpunten ingenomen door de belastingdienst en de gemeenten. Dus u begrijpt het goed; u dient deze kosten zelf te dragen.

Succes hiermee,
mr S.P. Mahabier
www.jourplace.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan vergoeding om mijn dochter tezien:

Vergoeding voor werken in het buitenland
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-06-27 12:29:34
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
geen kinderopvangtoeslag door vrijwilligerswerk
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2012-01-20 15:38:02
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+