Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Schulden uit verleden verhalen op ex

[Gesteld op: 14-04-2011]

Toelichting:
Mijn ex en ik zijn inmiddels 3 jaar uit elkaar. We zijn niet getrouwd geweest en hadden geen samenlevingscontract. Ik heb al vroeg in de relatie een schuld van haar overgenomen wegens GKB toestanden, en vervolgens hebben wij jaren achtereen schulden gemaakt door verschillende omstandigheden, en allemaal op mijn naam. Haar naam komt wÚl voor in verschillende documenten. Nu betaal ik maandelijks al een fors bedrag aan kinderalimentatie, en kan door de aflossingen/maandrente zelf niet meer rondkomen. Rechtbank had hier geen boodschap aan. Ik ben voornemens de helft van de schuld op haar te verhalen, hoe pak ik dit aan, en hoe krijg ik het hoogste bedrag toegewezen?
Antwoord:

Beste,

U kunt enkel schulden op haar verhalen waarvoor zij ook aansprakelijk te stellen is. Schulden waarvoor zij heeft medegetekend of waarvan u samen met haar (liefst schriftelijk) bent overeengekomen dat zij die (voor een deel) gaat betalen. Op grond van uw informatie, lijkt het alsof u de schuldenaar bent bij al deze schulden. In dat geval zult u niet veel succes boeken bij een 'verhaals actie' op haar.

Indien u vind dat u meer alimentatie betaald dan waartoe u in staat bent, dient u een alimentatie berekening te laten maken. Indien u dat in uw eerdere procedure niet heeft gedaan, kan het daaraan liggen dat er geen rekening mee is gehouden met de schulden die u moet betalen. Als dat wel is gebeurd, dan heeft het alleen zin om een nieuwe berekening te maken wanneer er van uw zijde sprake is van gewijzigde (financiële) omstandigheden.

Succes hiermee,
mr S.P. Mahabier
www.jourplace.nl

 
Reactie vraagsteller:
Geachte mr. Mahabier, dank voor uw reactie.

Inderdaad, wegens haar negatieve BKR notering heeft zij nooit meegetekend, en heb ik dus vanzelfsprekend alles op mijn naam moeten laten zetten. WÚl heb ik van verschillende banken (voorbeeld)kredietovereenkomsten ontvangen destijds met ook haar naam erop. Uiteraard zijn wij destijds overeengekomen om samen de schulden af te lossen, zij zou eerst voor onze zoon zorgen en vanaf de basisschool weer gaan werken om mee te betalen. Op het moment dat ik niet meer kon lenen is zij vertrokken. Het lijkt mij toch, dat een rechtbank zal zien dat we destijds de schulden samen zijn aangegaan, zeker gezien de hoeveelheid papierwerk die ik nog heb met haar BKR/GKB verleden, uitspraken van haar bij de rechtbank tijdens de kinderalimentatiezitting (zij bekende hier dat deze schuld samen gemaakt is), en de kredietovereenkomsten, dat deze kwestie toch zeker in mijn voordeel beslist moet worden?

Mbt de alimentatie heb ik alles uit de kast gehaald, maar zelfs het feit dat de alimentatie die ik betaal direct naar haar bijstand gaat, ik in de problemen ben gekomen (zelfs op het punt nu gedwongen woningverkoop), heeft de rechtbank in haar voordeel beslist (en zeker in het nadeel van onze zoon waar ik niets meer voor kan betalen. Ik vind sommige situaties in Nederland zˇ krom.. Ben zeer benieuwd naar uw reactie!
 
Antwoord Beheerder:
Beste,

Ik begrijp dat u over bewijsstukken beschikt waarin zij toegeeft dat de schulden samen zijn gemaakt. U kunt haar daarop aanspreken en zo ver gaan om een procedure tegen haar te starten waardoor vast komt te staan dat jullie onderling hebben afgesproken dat de schulden gezamenlijk zijn aangegaan en ook gezamenlijk zouden worden afgelost.

 Maar, ik begrijp dat u in de problemen zit omdat zij bijstand ontvangt. U moet om deze reden het maximale betalen. U kan dus wel overwegen om kosten te maken zodat komt vast te staan dat zij medeschuldenaar is (jegens u), maar zij is voorlopig niet in staat aan de afbetaling bij te dragen. Wanneer haar situatie veranderd en zij wel in staat is om de schulden met u mee af te betalen, dan kunt u daartoe stappen ondernemen.

Het enige wat u nog kunt overwegen, om kosten te voorkomen, is haar zo ver te krijgen dat u beiden schriftelijk vastlegt dat zij de helft van de schulden voor haar rekening neemt. Met de bedragen van de schulden en het deel dat voor haar is erbij. Als er ook getuigen medetekenen, dan heeft u een bewijsstuk in handen, waardoor u haar in de toekomst makkelijker kan aanspreken op hetgeen u samen heeft afgesproken.

Het lijkt mij dat u op korte termijn weinig kan doen om uw situatie te veranderen en zal zij geen bijdrage kunnen leveren aan een oplossing voor u.

Sterkte met deze vervelende situatie,
mr S.P. Mahabier
www.jourplace.nl

 
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Schulden uit verleden verhalen op ex:

wie zie ik allemaal terug als ik dood ga?
      [Gesteld in Leven na de dood]
2011-07-08 15:23:37
ww
      [Gesteld in Arbeidsrecht]
2011-09-20 12:23:12
Wat is een verstandige keuze?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2008-03-25 20:30:22
Zien mijn gestorven partner en ik elkaar weder?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-05-02 21:19:02
Hallo, Boedelvraag
      [Gesteld in Suriname]
2009-12-08 19:44:07

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+