Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Noord Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Noord Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Noord HollandVragen over Advocaten-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Noord Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Noord HollandVragen over Advocaten-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

toezegging via mail

[Gesteld op: 12-04-2011]

Toelichting:
Ik heb via mail de toezegging gekregen dat mijn laptop kosteloos zou worden opgehaald resp. geretourneerd ook als de laptop niet wordt gerepareerd. Nu zegt het bedrijf dat men een fout heeft gemaakt en ik toch voor de verzendkosten moet opdraaien als de laptop, zonder te zijn gerepareerd, wordt geretourneerd. Hoe sterk sta ik als ik het bedrijf aanklaag vanwege het niet nakomen van hun toezegging?
Antwoord:
Volgens het Burgerlijk Wetboek komt een rechtshandeling (dus ook de toezegging van het bedrijf) tot stand door op een rechtsgevolg gericht wil die zich door een verklaring heeft geopenbaard. Het bedrijf heeft verklaard dat u geen verzendkosten hoeft te betalen, terwijl dit niet de wil van het bedrijf is geweest. Nu de wil niet overeenstemt met de verklaring is in beginsel de toezegging niet rechtsgeldig.

Er bestaat echter een uitzondering op deze regeling. Als u de toezegging van het bedrijf heeft opgevat als een verklaring die overeenstemt met de wil, dan kan het bedrijf onder omstandigheden geen beroep doen op het ontbreken van een met deze verklaring overeenstemmende wil. Als er sprake is van deze uitzondering, dan blijft de rechtshandeling (toezegging) tot stand en kunt u zich op de toezegging beroepen.

Een beroep op deze uitzondering kan niet zomaar. Er moet sprake zijn van gerechtvaardigd vertrouwen. U wist niet of u behoorde niet te weten dat normaalgesproken wel verzendkosten betaald moeten worden bij dergelijke retourzendingen. Als u bijvoorbeeld vaker zaken heeft gedaan met het bedrijf en u wist dat er betaald moest worden voor retourzendingen zonder reparatie, dan kunt u geen beroep doen op gerechtvaardigd vertrouwen.

Ik adviseer u dus schriftelijk aan het bedrijf te laten weten dat u gerechtvaardigd op de verklaring (toezegging) mocht vertrouwen, mits u hier ook gerechtvaardigd op mocht vertrouwen. Op deze manier kunt, zonder verdere juridische stappen, deze kwestie oplossen.

Ik weet niet precies wat u bedoelt met het bedrijf aanklagen. In een civielrechtelijke procedure dient u de persoon te dagvaarden, indien u een gerechtelijke procedure wenst. Gezien het feit dat het hier om verzendkosten gaat is een civiele procedure starten niet aan te raden. U dient als eiser griffiekosten te betalen en die zullen hoogstwaarschijnlijk hoger zijn dan de verzendkosten. Ik adviseer dus zelf contact met het bedrijf op te nemen om er samen uit te komen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan toezegging via mail:

Hoe zet ik uotlook bestanden over op een Mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2010-01-04 20:00:29
mails terug van Mail Mac Os X naar hotmail
      [Gesteld in Apple]
2011-02-19 17:58:50
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17
hoeveel uren werken voor 770 euro?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2015-03-06 16:00:56
intrekken verkoop kitten na mondelinge afspraak
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2017-08-26 20:13:37

Gemiddelde score Advocaten-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+