Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Zeeland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Zeeland en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Zeeland

Zelf een vraag over Rechtshulp-Zeeland? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Zeeland.
De huidige beheerder van de rubriek Rechtshulp-Zeeland:
Naam: Yoeri Arends
Bedrijf: Juridische gabber
Reactiesnelheid: 160 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Yoeri Arends vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Rechtshulp-ZeelandVragen over Rechtshulp-Zeeland via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Zeeland op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Zeeland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-ZeelandVragen over Rechtshulp-Zeeland via E-mail. Klik hier.

Graag zou ik u hulp willen bij de volgende

[Gesteld op: 07-04-2011]

Toelichting:
Ik ben bezig met een project voor school en het gaat om scheiden? Mijn vragen zijn? Hoe zit het juridisch in elkaar? Kun jezelf een echtscheiding regelen? Wat moet je doen als je geen advocaat kan nemen ivm geen inkomen? Bij welk soort rechter moet je zijn om het huwelijk te laten ontbinden? Hoe begint en verloopt een echtscheidings procedure? Wat gebeurt er met het huis(Koop), de inboedel en de overige bezittingen? Hoe staat het met het egzag over de kinderen en bij wie gaan de kinderen wonen? Moet de partner alimentatie betalen voor zijn vrouw(zij heeft geen eigen inkomen) en voor de kinderen van 4 en 2 jaar?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Een echtscheiding kan niet zelf worden geregeld. Om te kunnen scheiden dient een verzoekschrift bij de rechtbank te worden ingediend, dit kan alleen een advocaat. Partijen kunnen ervoor kiezen om samen één advocaat te nemen indien zij gezamenlijk tot afspraken kunnen komen. Indien dit niet mogelijk blijkt zullen partijen ieder een eigen advocaat in de arm dienen te nemen. Voor diegenen die onvoldoende inkomen hebben om zelf een advocaat te bekostigen bestaat de mogelijkheid om gefinancierde rechtshulp aan te vragen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

De echtscheiding wordt door de sector civiel behandeld, in de zgn. Familiekamer. De procedure begint door het indienen van een verzoekschrift tot echtscheiding. Sinds enige tijd moet hierbij tevens een Ouderschapsplan worden ingediend waarin afspraken betreffende de kinderen (indien die er zijn) zijn neergelegd. De overige afspraken tussen partijen kunnen worden neergelegd in een zgn. convenant. De rechter kan dan, eventueel nadat partijen ter zitting zijn verschenen, overgaan tot het uitspreken van de echtscheiding, waarna de echtscheiding kan worden ingeschreven in de registers van de burgelijke stand. Vervolgens zullen partijen de bezittingen moeten verdelen, waaronder bijvoorbeeld de woning en de inboedel. Een koopwoning kan bijvoorbeeld door een van partijen worden overgenomen, maar als blijkt dat niemand de woning alleen kan bekostigen zal deze verkocht moeten worden. Dit dient dus per geval te worden bekeken, daarnaast is van belang of partijen zijn gehuwd in gemeenschap van goederen of na het maken van huwelijkse voorwaarden. In huwelijkse voorwaarden kunnen immers aanvullende afspraken worden gemaakt.

Gezag blijft in principe gewoon voortduren na de echtscheiding. Partijen dienen zelf te bepalen bij wie de kinderen gaan wonen. Alimentatie voor de kinderen is afhankelijk van behoefte van de kinderen en draagkracht van de niet-verzorgende ouder. Dit is dus afhankelijk van de vraag of deze ouder voldoende inkomen heeft om alimentatie te voldoen, hiervoor dient een berekening te worden opgesteld. Partneralimentatie kan onder voorwaarden worden toegekend, maar alleen als naast de kinderalimentatie nog draagkracht overblijft om dit te kunnen voldoen. Kinderalimentatie gaat voor op partneralimentatie.

Ik hoop u hiermede voldoende te hebben geinformeerd.

Benadrukt moet worden dat het bovenstaande een eerste inschatting is gebaseerd op de beperkte informatie die u ons heeft verstrekt. Wij moeten over meer gegevens beschikken om uw vraag definitief te kunnen beantwoorden. Verwezen zij in dit verband ook uitdrukkelijk naar de onderstaande disclaimer. 


Met vriendelijke groet,   

E.M.R. van Kemseke
Advocaat/ Legal Counsel

Nobus Advocaten
T + 31 115 617 733
F + 31 115 614 968
vankemseke@nobusadvocaten.nl 
W www.nobusadvocaten.nl

DISCLAIMER: IN DIT E-MAILBERICHT IS ENKEL UW VRAAG IN ALGEMENE ZIN BEANTWOORD. DIT BERICHT IS GEEN JURIDISCH ADVIES. U MAG NIET VERTROUWEN OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT. NOBUS ADVOCATEN IS NIET AANSPRAKELIJK ALS U SCHADE LIJDT DOORDAT U OP DE JUISTHEID VAN DIT BERICHT VERTROUWT.

 

 
Reactie vraagsteller:
Harstikke bedankt voor uw reactie
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan.
Beantwoord door:
Yoeri Arends
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Graag zou ik u hulp willen bij de volgende:

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Toestemming nodig?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2009-06-05 06:33:00
ik heb inburgering gehad en wil ik zorg studieren
      [Gesteld in Studiekeuze]
2011-05-21 11:17:30
Ik ben er klaar mee, ik geef het op!
      [Gesteld in Levenswijzen]
2011-05-31 05:31:05
hallo ik heb een vraag
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-02-28 12:54:31

Gemiddelde score Rechtshulp-Zeeland: 7.3 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+