Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Ambtenarenrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ambtenarenrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Ambtenarenrecht

Zelf een vraag over Ambtenarenrecht? Klik hier.
Meer vragen over Ambtenarenrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Ambtenarenrecht:
Naam: Mr. B.H.G. Dautzenberg-Dieteren
Bedrijf: Dieteren advocatuur
Reactiesnelheid: 118 uur
Waardering: 7.6 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. B.H.G. Dautzenberg-Dieteren vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AmbtenarenrechtVragen over Ambtenarenrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Ambtenarenrecht op jouw website?Vragen over Ambtenarenrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AmbtenarenrechtVragen over Ambtenarenrecht via E-mail. Klik hier.

Wanneer heb ik nu een vaste betrekking?

[Gesteld op: 06-04-2011]

Toelichting:
Ik werk sinds 9 juni 2008 bij een ministerie in Den Haag. Eerst als uitzendkracht en vanaf 1 september 2009 als contractant t/m 28/2/2011. Dit contract is nu weer verlengd t/m 31/12/2011. De werkzaamheden zijn ietwat veranderd. Maar vanaf nov/dec 2008 bijna onveranderd. Ik val onder het ARAR en het contract is op basis van artikel 6.2.C.

Wanneer heb ik nu recht op een vaste betrekking?
Antwoord:

Geachte heer/mw; vraag het uw leidinggevende of vakbond: de regeling is aldus:

Een aanstelling in tijdelijke dienst kan plaatsvinden: a. voor een proeftijd van ten hoogste twee jaar, zonodig ambtshalve te verlengen met de tijd gedurende welke de ambtenaar de proeftijd niet in werkelijke dienst heeft doorgebracht;b. voor een tijd van ten hoogste drie maanden, indien de betrokkene de verlangde verklaring omtrent het gedrag, bedoeld in artikel 9, zesde lid, nog niet in zijn bezit heeft  c. voor het verrichten van werkzaamheden, waarvoor slechts tijdelijk een beroep op de arbeidsmarkt kan worden gedaan;  d. voor een opleiding tot een beroep of verdere theoretische of praktische vorming;e. voor oproepkrachten; f. voor een andere reden.

3.In het geval een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd is voorafgegaan door een andere aanstelling in tijdelijke dienst krachtens het tweede lid, onder b tot en met f, wordt de maximale duur van de proeftijd verminderd met de duur van die andere aanstelling, indien: a. beide aanstellingen in tijdelijke dienst zijn verleend door Onze Minister; b. de andere aanstelling in tijdelijke dienst is beëindigd binnen een periode van drie maanden direct voorafgaande aan de aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd; en c. het in deze beide aanstellingen in tijdelijke dienst dezelfde werkzaamheden betreft.

4.Vanaf de dag waarop na het verstrijken van de door Onze Minister vastgestelde proeftijd de aanstelling in tijdelijke dienst stilzwijgend wordt voortgezet, geldt dat er een aanstelling in vaste dienst is verleend.

5.De aanstelling in tijdelijke dienst, bedoeld in het tweede lid, onder b tot en met f, wordt geacht opnieuw voor dezelfde tijd, maar telkens ten hoogste voor een jaar op dezelfde voorwaarden te zijn verleend in geval van stilzwijgende voortzetting na het verstrijken van de tijd, voor welke zij is verleend.

6.De aanstelling in tijdelijke dienst geldt als een aanstelling in vaste dienst vanaf de dag waarop: a. door Onze Minister verleende aanstellingen in tijdelijke dienst elkaar met tussenpozen van niet meer dan drie maanden hebben opgevolgd en een periode van 36 maanden, deze tussenpozen inbegrepen, hebben overschreden; b. meer dan drie door Onze Minister verleende aanstellingen in tijdelijke dienst elkaar hebben opgevolgd met tussenpozen van niet meer dan drie maanden. 7.Het zesde lid is van overeenkomstige toepassing, indien de ambtenaar voorafgaande aan een door Onze Minister verleende aanstelling in tijdelijke dienst dan wel tussen twee door Onze Minister verleende aanstellingen in tijdelijke dienst binnen zijn gezagsbereik op een andere titel dan een aanstelling dezelfde werkzaamheden heeft verricht.

8.Het zesde lid, aanhef en onder a, is niet van toepassing op een aanstelling, aangegaan voor niet meer dan drie maanden, die onmiddellijk volgt op een aanstelling van 36 maanden of langer.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wanneer heb ik nu een vaste betrekking?:

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
Hoe voorkomen we verplichting afdracht loonheffing
      [Gesteld in Goede Doelen]
2009-07-12 14:11:13
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04

Gemiddelde score Ambtenarenrecht: 7.6 (8x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+