Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Noord Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Ontslag indienen tijdens mijn ziekte

[Gesteld op: 18-12-2007]

Toelichting:
Op dit moment ben ik nog in de ziektewet door een operatie die ik in oktober heb begaan. Ik zou 7 weken uit de running zijn maar dit zijn er inmiddels al 12 door een medische misser van het ziekenhuis. Nu heb ik een nieuwe baan aangeboden gekregen bij een andere werkgever. Wat zijn mijn rechten en plichten als ik tijdens mijn ziekte mijn baan op zeg? Ik heb een vast contract. Wellicht zou ik op korte termijn op therapeutische basis kunnen gaan werken. Is het verstandiger dat ik vanuit huis schriftelijk opzeg of kan ik beter wachten tot ik weer een aantal uren kan gaan werken en dan opzeggen? Krijg ik beide gevallen tot het einde salaris doorbetaald? Of kan mijn werkgever mij hierdoor ontslaan? En ik heb ook nog een aantal vakantiedagen staan, wat gebeurt hier mee als ik mijn baan op zeg terwijl ik nog thuis ben of op therapeutische basis ga werken? En weet u of ik ook nog iets kan verhalen op het ziekenhuis want zij zijn de oorzaak van deze moeilijke positie.
Antwoord:
U kunt tijdens uw ziekte uw arbeidsovereenkomst opzeggen. U krijgt dan echter zeker geen uitkering, noch op grond van de Ziektewet (ZW) noch op grond van de Werkloosheidswet (WW). Dit is op zich niet erg wanneer u direct na het einde van uw huidige arbeidsovereenkomst bij een nieuwe werkgver in dienst treedt. U hebt dan geen uitkering nodig want u verdient salaris bij deze nieuwe werkgever. Ik vraag mij alleen af of die veronderstelde nieuwe werkgever u daadwerkelijk in dienst wil nemen. U bent immers arbeidsongeschikt (ziek) waardoor de nieuwe werkgever gedurende maximaal twee jaar ten minste 70% van het loon moet doorbetalen. Dit kost hem geld zonder dat u voor hem productief bent. Uw toestand gelezen hebbende heb ik de indruk dat uw arbeidsongeschiktheid nog wel even duurt. Terzijde, zolang u door ziekte uw werkzaamheden niet volledig hebt hervat bent u arbeidsongeschikt. Als u op therapeutische basis enige werkzaamheden verricht hebt u uw werkzaamheden niet volledig hervat en bent u arbeidsongeschikt. Zolang u arbeidsongeschikt bent, kan uw werkgever u niet ontslaan. Dit kan wel als u langer dan twee jaar arbeidsongeschikt bent. Er is een uitzondering. Ontslag tijdens de eerste twee jaar ziekte is wel mogelijk als uw werkgever van u af wil om een reden die niets met uw ziekte heeft te maken, bv. bedrijfseconomische redenen (reorganisatie).
Bij het einde van uw arbeidsovereenkomst hebt u recht op een uitkering in ged van het tot dat moment opgebouwde en niet genoten vakantiedagen, zij het dat wanneer u langer dan zes maanden ziek bent, u alleen over de laatste zes maanden vakantiedagen opbouwt. Tot het einde van uw arbeidsovereenkomst hebt u recht op loon, vakantiegeld en dergelijke.
Als het ziekenhuis een medische fout heeft gemaakt als gevolg waarvan u letselschade of andere schade (bv. inkomensschade) hebt geleden, is het ziekenhuis voor deze schade aansprakelijk.

mr. drs. J.P. Dikker
Winters & De Vries Advocaten
Postbus 698
2130 AR Hoofddorp
T 023 - 55 44 008

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ontslag indienen tijdens mijn ziekte:

Hydrocortison en M.E. of is het Addison
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2006-11-15 18:03:16
WAT IS VCS
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-10-11 23:00:27
korting op salaris
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-04-19 12:28:06
Re-integratie ADV dagen
      [Gesteld in Reýntegratie]
2010-03-01 10:08:39
Opname verlof tijdens ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2010-07-13 12:35:51

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Noord Holland: 9.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+