Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Maatschappijwetenschappen » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik omgaan met een zeer negatieve moeder?

[Gesteld op: 03-04-2011]

Toelichting:
Hallo. Zag deze site bij toeval nadat ik op zoek was naar manieren hoe ik om kan gaan met een zeer negatieve moeder, ze is ook gediagnostiseerd met een depressie. Zij laat zich verder niet behandelen want ze vindt psychologen maar niets, dit terwijl haar 2 andere dochters psychogerontoloog en orthopedagoog zijn. Mijn moeder is in de 50, heeft morbide obesitas en ik denk mogelijk ook een drink probleem. Zij vindt t ok om meer dan 2 grote glazen wijn per dag te drinken omdat ze ergens gelezen heeft dat t geen kwaad kan, ik heb zo mijn twijfels hierover. Ook gebruikt zij wijn als een beloning ze zegt dan 'dit heb ik wel verdiend, zo hard gewerkt'. Het is altijd al lastig geweest om met mijn moeder om te gaan, zij is iemand die heel snel in de slachtofferrol kruipt. Wanneer ik haar als dochter iets in vertrouwen vertel en ze is boos op mij (wat echt om de haverklap gebeurt en om de kleinste dingetjes) gebruikt zij dit vaak tegen mij. Ook vertelt ze persoonlijke dingen of woordenwisselingen aan bekende, buren, verre vrienden, iedereen, wat ik HEEL beschamend vind. Het gaat zelfs zo ver dat ik mij schaam voor mijn moeder, zo neem ik zelden vriendinnen mee thuis, laat staan dat ik een nieuwe vriend voor moet stellen. Na een tijdje op mijzelf te hebben gewoond ben ik door persoonlijke omstandigheden weer terug bij mijn ouders gaan wonen. Ook ik kreeg moeite met eten; mijn moeder over-eet zichzelf en bij mij sloeg dit juist de andere kant op. De vrees om net zo als haar te worden zit er goed in bij mij. Op het moment heb ik dit redelijk goed in de hand, maar het was destijds noodzakelijk dat ik weer thuis kwam wonen. De laatste tijd zijn er super veel wrijvingen tussen mijn moeder en mij, voorheen was t zo dat ik mij maar inhield en niets tegen haar zei. Hier begin ik steeds meer moeite mee te krijgen, ben de laatste tijd vaker geirriteerd door haar en dan kan ik mijzelf niet meer inhouden. Maar als ik erover begin dan voelt zij zich enorm aangevallen. Nu vraag ik mij af hoe ik haar het beste kan benaderen wanneer ik het met haar wil hebben over bijvoorbeeld het vele drinken van wijn. Ook zit ik te denken om weer op mijzelf te gaan; ik vrees alleen dat wanneer ik dit aankaart zij dit zal zien als iets dat zij verkeerd heeft gedaan. al het advies is welkom want ik heb geen idee hoe ik haar het beste kan benaderen!
Antwoord:

Hallo!

U kunt uw moeder het allerbeste lief benaderen en als zodanig daar mee omgaan. Ze is moeder en moeder staat nu eenmaal in haar optiek boven de kinderen. Hier treft u de bakermat van haar houding. Het drinken is de bekende gestadigde drup en de emmer. Ik heb veel zien gaan op middelbare leeftijd die dagelijks 1 glas sherry dronken en weer anderen die exact het zelfde deze tachtig zien worden. Zodra ze naast het drinke, wat echter niet buiten proportie is, ook medicijnen gebruitk moet ze de drank absoluut laten staan. Het hoeft op zich geen gevaar op te leveren maar de medicatie werkt dan gewoon niet. Wees lief voor haar en behandel haar zoals u met moeder wenst om te gaan dan zal het tij snel keren.

Ilse Meijer

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
DromenPsychoanalyse & PsychodynamicaSociale Psychologie


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik omgaan met een zeer negatieve moeder?:

Borderline moeder en bemiddelingsgesprekken
      [Gesteld in Borderline]
2009-07-20 09:02:35
Co-ouderschap met borderline patient
      [Gesteld in Borderline]
2009-09-29 11:16:30
Wat bedoelt mijn oma met haar vraag?
      [Gesteld in Dromen]
2008-03-20 09:35:35
Kunt u deze dromen uitleggen?
      [Gesteld in Geesteswetenschappen]
2012-02-05 18:37:52
Relatie tussen mij en moeder
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2014-04-15 14:43:33

Gemiddelde score Psychologie: 7.9 (46x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+