Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Omgangsregeling Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Omgangsregeling mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Omgangsregeling mediation

Zelf een vraag over Omgangsregeling mediation? Klik hier.
Meer vragen over Omgangsregeling mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Omgangsregeling mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Omgangsregeling mediation op jouw website?Vragen over Omgangsregeling mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via E-mail. Klik hier.

Omgangsregeling/co-ouderschap pas geboren baby

[Gesteld op: 31-03-2011]

Toelichting:
Mijn ex en ik zijn uit elkaar en ik ben op dit moment 6 maanden zwanger. Na de bevalling wil mijn ex graag contact houden met zijn dochter. We hebben op dit moment geen ruzie en kunnen afspraken met elkaar maken. Ik vraag me alleen erg af waar ik goed aan doe. Wat is een realistische omgangsregeling en waar heeft mijn kind het meeste baat bij? Uiteindelijk wil ik graag dat mijn dochter en haar vader elkaar vaker zien dan ÚÚn weekend in de twee weken omdat ik denk dat ze anders geen goede band op kunnen bouwen. Maar hoe bouw je dat goed op? Vanaf welke leeftijd kan mijn dochter bij haar vader slapen zonder dat dit zorgt voor onrust? Ik wil haar graag een zo stabiel mogelijke thuisbasis geven. Mijn ex wil graag co-ouderschap, maar ik wil niet dat mijn dochter vanaf 1 of 2 maanden oud 3 dagen in de week bij mij weg is. Dit lijkt me ook niet goed voor haar. Misschien kunt u mij hier advies in geven. Bij voorbaat dank!
Antwoord:
Beste, ik vind dit altijd een moeilijk te beantwoorde vraag. De ene ouder doet er niet moeilijk over en de andere ouder vindt het emotioneel lastig afstand te doen van het kind.
U kunt een en ander opbouwen. Begin eerst eens met een paar uurtjes bv. 2 tot 3 keer per week. Kijk hoe dit gaat. Ga daarna uitbreiden. Bedenk als het kind naar de creche gaat u het kindje ook een dag achterlaat. Dat gaat ook goed.
Probeer in de tussen tijd zo nu en dan een nachtje slapen uit. Na een jaar kan dat standaard een nachtje zijn en in dat jaar kunt u het verder uitbreiden.
Als u co-ouderschap wilt dan kan dit al snel, na het eerste jaar. Belangrijk in een regeling is rust. Ik zou inderdaad kiezen voor een week of drie nachtjes en een week bij de ander. Maar zeker niet bv. twee nachten bij de een en twee nachten bij de ander.
Uit ervaring weet ik dat als kinderen terug zijn bij de andere ouder de kinderen altijd iets drukker zijn dan als zij er weer een dagje zijn.
Belangrijk in het geheel is dat u er zo gewoon mogelijk mee omgaat. U niet ergert als de andere ouders iets anders met het kind omgaat. U kunt hem of haar niets opleggen.
Probeer wel samen een ouderschapsplan op te stellen waarin u afspraken over omgang en andere dingen goed vastlegt. Nu gaat alles nog goed maar als er ruzie komt dan kunt u beiden terugvallen op het ouderschapsplan. Eventueel kunt u de alimentatie voor de rechtbank laten vastleggen. Dan bent u min of meer verzekert dat er betaald wordt. Ga ook eens langs de boekhandel er zijn hierover voldoende boeken om over te lezen.
Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Omgangsregeling mediation:
Allround Conflictbemiddeling


Gerelateerde vragen aan Omgangsregeling/co-ouderschap pas geboren baby:

Met klein baantje babyuitkering vervallen?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-11-04 14:14:14
Waarom beleef ik deze gruwelijkheid zo intens?
      [Gesteld in Dromen]
2008-12-30 20:06:13
Zoontje 3.5mnd huilt bijna altijd! Ernstig?
      [Gesteld in Huilbaby]
2009-10-01 12:09:03
leeftijdsschema jeugdvoetbal a,b,c,d,e,f
      [Gesteld in Jeugdvoetbal]
2010-03-25 17:30:52
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12

Gemiddelde score Omgangsregeling mediation: 8.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+