Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Politiek » Publiekszaken Gemeenten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Publiekszaken gemeenten en krijg online een antwoord van de specialist in Publiekszaken gemeenten

Zelf een vraag over Publiekszaken gemeenten? Klik hier.
Meer vragen over Publiekszaken gemeenten.
De huidige beheerder van de rubriek Publiekszaken gemeenten:
Naam: Wiert Wiertsema
Bedrijf: De politiekadviseur.nl
Reactiesnelheid: 27 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Wiert Wiertsema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Publiekszaken gemeentenVragen over Publiekszaken gemeenten via RSS. Klik hier.
RSS over Publiekszaken gemeenten op jouw website?Vragen over Publiekszaken gemeenten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Publiekszaken gemeentenVragen over Publiekszaken gemeenten via E-mail. Klik hier.

bezwaar ontbreken bushalte tekening gemeente

[Gesteld op: 31-03-2011]

Toelichting:
Op de tekeningen in de planningsfase van reconstructie van een druk verkeerskruispunt met stoplichten naar een rotonde is door de gemeente verzuimd een bushalte te vermelden waarvan pas in de uitvoeringsfase duidelijk werd dat deze pal tegenover ons huis wordt aangelegd. Op de tekeningen (nu nog als zodanig vermeld op de website gemeente Heemstede) stonden wel bushaltes ingetekend op de hoofdroute (Herenweg). Bovendien zijn twee bushaltes nu dusdanig gepland dat het verkeer direct voor het oprijden van de rotonde oponthoud heeft doordat de bus op de smalle rijbaan stopt bij een halte zonder haltehave terwijl in de uitgangspuntennotitie inspraakversie juist gepleit werd voor doorstroming op de kruispunten inclusief haltehavens voor bussen. Sterker nog... op de plek van de oude bushaltelocatie op de hoofdroute (Herenweg), direct na het verlaten van de rotonde is een zee van ruimte voor wel 2 haltehavens waarbij alle (rij-/fiets-/voetgangers-)verkeer op gescheiden wegen/paden veilig zonder enige hinder kan deelnemen.
Wat zijn onze rechten? Maken we bezwaar en zo ja wat kunnen we daarbij het beste aanvoeren als argumentatie.
Antwoord:

Belangrijk is het bestemmingsplan. Staat daar een bushalte ingetekend? Indien ja, dan had U bij de vaststelling in verzet moeten komen. Heeft U dat niet gedaan of is uw bezwaar afgewezen, dan zijn uw kansen om plaatsing te voorkomen gering. Staat de bushalte niet ingetekend? Dan moet U nagaan of de gemeente wel de juiste procedure heeft gevolgd. Is er ontheffing van het bestemmingsplan verleend en hoe is die tot stand gekomen? Als daar fouten zijn gemaakt, heeft U een kans om de plaatsing aan te vechten. Als in de planningsprocedure de plaatsing van de bushalte is vergeten, wil dat niet zeggen dat de gemeente geen recht heeft deze te plaatsen. Wel is het dan fatsoenlijk om de bewoners alsnog te informeren en kans te geven om te reageren.  Voor de bushalte is geen bouwvergunning nodig. Wel moet de aanleg worden gemeld (gemeenteadvertentie en internet) en zullen aanwonenden op de hoogte moeten worden gesteld. Deze kunnen daarop dan reageren. Feitelijk kunnen dit soort zaken juridisch snel ingewikkeld worden. In dat geval heeft U steun nodig van een jurist of andere deskundige op het gebied van de ruimtelijke ordeningsprocedures. Om te beginnen kunt U eens de desbetreffende ambtenaar bellen op het stadhuis. U bent belanghebbende en hebt recht op uitleg hoe het procedureel in elkaar zit.

Tot zover de formele kant. Als U commentaar heeft omdat de aanleg veel beter kan (veiliger; geen oponthoud voor het overig verkeer) dan adviseer ik U om de desbetreffende wethouder te bellen. Mocht dit geen effect hebben en U bent nog steeds overtuigd van uw verhaal, stap naar de raadsleden in uw gemeente. U kunt ze opbellen, fractiespreekuren bezoeken en spreektijd vragen op een commissievergadering of de informele raadsvergadering als uw gemeente geen commissies heeft. U kunt dit regelen via de griffier van uw gemeente. Een goed verhaal wil in zo’n geval nog wel eens helpen.
Beantwoord door:
Wiert Wiertsema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan bezwaar ontbreken bushalte tekening gemeente:

De gemeente trekt bouwvergunning weer in.
      [Gesteld in Ruimtelijke ordening]
2009-01-08 23:23:31
rechten en verplichtingen bij wwb uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-22 13:28:33
CIZ bezwaar termijn
      [Gesteld in Persoonsgebonden Budget (PGB)]
2010-03-26 22:39:28
vraag a.w.b.
      [Gesteld in Algemeen overheidsrecht]
2010-09-28 00:00:59
Registratieplicht
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-12-27 22:15:10

Gemiddelde score Publiekszaken gemeenten: 9.6 (27x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+