Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Personeelsmanagement-Flevoland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeelsmanagement-Flevoland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeelsmanagement-Flevoland

Zelf een vraag over Personeelsmanagement-Flevoland? Klik hier.
Meer vragen over Personeelsmanagement-Flevoland.

Beheerder worden?

De rubriek Personeelsmanagement-Flevoland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Personeelsmanagement-Flevoland Klik hier.

RSS over Personeelsmanagement-FlevolandVragen over Personeelsmanagement-Flevoland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeelsmanagement-Flevoland op jouw website?Vragen over Personeelsmanagement-Flevoland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeelsmanagement-FlevolandVragen over Personeelsmanagement-Flevoland via E-mail. Klik hier.

min-max contract 13-37 uur

[Gesteld op: 28-03-2011]

Toelichting:
Mijn stiefzoon van 20 is op zijn 16e begonnen op part-time basis en in vakantie's. Sinds een jaar werkt ie er full-time en is assistent manager in opleiding. Hij had een 13-30 uur contract nu bieden ze hem een 13-37 uur contract. Maar hij werkt al maanden 40 uur of meer. Ze zouden hem geen full-time contract kunnen aanbieden. Maar wanneer het aantoonbaar is dat hij die maanden al full time werkt zijn hun daar dan niet aan gebonden? Zouden zij hem in 1 keer naar 13 uur kunnen zetten? Hij is bezig zijn toekomst op te bouwen en naar mijn mening kan dit niet met dit contract. Graag uw mening. Alvast bedankt
Antwoord:
Als er in het bedrijf waar uw stiefzoon werkt een cao geldt, kunt u nagaan of daarin iets over deeltijd werken staat (een min-max contract is een deeltijdcontract). Indien niet, dan geldt het volgende:
Uw stiefzoon is wettelijk gezien een oproepkracht met een overeenkomst met uitgestelde prestatieplicht (MUP-overeenkomst). Hiervoor geldt wettelijk het volgende:

Een oproepkracht met een MUP-overeenkomst heeft het recht op een arbeidsovereenkomst voor een vast aantal uren, als hij in voorgaande drie maanden wekelijks of minimaal 20 uur per maand heeft gewerkt. Zijn drie (tijdelijke) MUP-overeenkomsten direct of binnen drie maanden na elkaar ingegaan, dan is er daarna zelfs sprake van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, een vast dienstverband dus. Ik kan niet beoordelen, of dit zo is, daarvoor moet uw stiefzoon zelf de diverse contracten nakijken en het daadwerkelijk aantal gewerkte uren volgens zijn loonstrookjes.
Indien dan blijkt, dat het contract inderdaad juridisch al is overgegaan in een contract voor onbepaalde tijd (een vast contract), of daarin moet worden omgezet, lijkt het mij het verstandigst indien uw stiefzoon dit met zijn direct leidinggevende bespreekt. Indien het bedrijf weigert dit te erkennen, zit er niets anders op, dan juridisch advies in te winnen, b.v. bij  de vakbond als uw stiefzoon daar lid van is, een rechtsbijstandsverzekering, als uw zoon die heeft of een particulier juridisch adviseur.

Veel succes ermee.

Vriendelijke groeten,

Ep Haven


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan min-max contract 13-37 uur:

Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
welk contract?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-04-20 10:53:49
jaarcontract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-05-01 13:24:53
Wat voor contract heb ik nu?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-05-24 00:25:01

Gemiddelde score Personeelsmanagement-Flevoland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+