Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » NLP
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek NLP en krijg online een antwoord van de specialist in NLP

Zelf een vraag over NLP? Klik hier.
Meer vragen over NLP.
De huidige beheerder van de rubriek NLP:
Naam: Hans Dalhuijsen
Bedrijf: Institute of social engineering
Reactiesnelheid: 88 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over Hans Dalhuijsen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NLPVragen over NLP via RSS. Klik hier.
RSS over NLP op jouw website?Vragen over NLP op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NLPVragen over NLP via E-mail. Klik hier.

relatie beiindigen?

[Gesteld op: 28-03-2011]

Toelichting:
hallo
ik ben al 30 jaar getrouwd en eigenlijk ons hele huwelijk,liegt mijn man over zijn drankgebruik. toen onze kinderen klein waren ging dit nog wel omdat ik altijd thuis was bij de kinderen,naarmate ik ging werken en onregelmatig werk ging hij steeds meer drinken,vooral als ik niet thuis ben ,als ik er dan wat van zegt dan was dit geen waar hij dronk maar 1 a 2 pilsjes meer niet,en vroeg me hoe ik daar bij kwam, hij doet zo zijn best zei die. maar ik kan altijd zien wanneer hij teveel op heeft, ten eerste als ik daar wat van zegt dan werd en wordt hij boos, je kent je man na 30 jaar goed,en ziet heus wel of die wat op heeft of niet, dus ik liet het er altijd maar bij dacht bij mezelf het zal wel, maar dan later ondekte ik de lege blikjes en de schuur of in de kast die had hij dan verstopt ,en ik confronteerde hem er altijd mee,dan zei die dat hij weer eens een bui had of ja je zeurt er altijd over dus dan doe ik het maar stiekum ,en dit gaat dus eigenlijk al jaren door,steeds weer opnieuw en ik krijg hiervan eigenlijk altijd de schuld van,omdat ik zeur en dat ik afstand van hem neemt,tja ik denk dat ik mezelf eigenlijk beschermt om idd afstand van zijn probleem te nemen en mijn eigen levetje aan het leven ben,want ben eigenlijk al zovele malen terleurgesteld in hem,want als ik hem er weer op betrap werd hij boos en ging dan naar zijn bed, en zo zat ik avonden alleen weekenden alleen, ik heb nu zoiets ik ben mijn energie kwijt in mijn relatie is dit gek? of ligt het idd aan mijzelf. ik geloof vast dat mijn aandeel hier ook in ligt hoor ,ook ik doe mijn best niet meer ,ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen,
Antwoord:
Beste vragenstelster,

Bij uw vraag geeft u heel veel informatie, waaruit blijkt dat u en uw man eigenlijk niet zoveel (meer) met elkaar hebben. En dit in de betekenis van: ‘samen in het leven staan en elkaar faciliteren in de leerprocessen die daarbij horen’. U bent al 30 jaar samen.
Uw man drinkt al die tijd al. En dat is een teken van afhankelijkheid en wegvluchten van eigen leerprocessen.
Hij doet het stiekem, daar hij kennelijk ook wegloopt van uw afwijzing van dit gedrag.
Dit gedrag van hem heeft ertoe geleid dat u ook afstand bent gaan nemen. Nu leeft u grof gezegd ‘zo conflictmijdend als mogelijk is’ langs elkaar heen. U heeft een eigen leven opgebouwd waarin u compensatie vindt voor het energieverlies in uw relatie.

Uw vraag: moet ik de relatie beëindigen is vanuit deze optiek een logische.

Het nemen van zo’n stap kan een bevrijding zijn, maar het kan ook aspecten naar boven brengen, die voor u ook niet goed voelen. Het is handig dit vooraf bij uzelf te checken.

Met NLP kunt u vrij gemakkelijk voor uzelf de vraag beantwoorden of u er al klaar voor bent om uw eigen weg te gaan. NLP maakt daarbij gebruik van het gegeven dat ons gevoel altijd de waarheid weergeeft. Ik adviseer u om daartoe het volgende te doen:

Neem een rustig moment voor uzelf, waarin u een uur of zo alleen kunt zijn. Zoek er bij voorkeur een plek voor uit buiten uw dagelijkse leef/woonomgeving, zoals het strand, bos etc. Ga daar op uw gemak zitten, liefst in een symmetrische houding (linker en rechterhelft van het lichaam met gelijke houding, beide voeten plat op de grond. Kom even geheel tot rust, met uw zintuiglijke aandacht naar buiten. U wordt even bewust van wat u in uw omgeving waarneemt.

Maak vervolgens een beeld (filmpje) in uw hoofd van een toekomstige situatie (over ongeveer 6 tot 12 maanden), dat er zal zijn, wanneer u de relatie beëindigt en geheel uw eigen weg gaat. U ziet in dat beeld stukjes van wat er dan zal zijn: waar u ban bent, wat u doet, wie er om u heen zijn enz.
Heeft u dit beeld, dan kunt u er als het ware instappen. U stapt in uw toekomstige zelf, ziet het beeld dan alsof u door uw eigen toekomstige ogen kijkt (u ziet alleen de omgeving en niet uzelf in die omgeving) en ervaart hoe het is om daar te zijn.
Registreer het gevoel dat dit u geeft.

Maak vervolgens ook zo’n toekomstbeeld van de situatie dat u over 6 tot 12 maanden nog in uw huidige relatie zit. Stap ook daarin en voel hoe dit voelt. Registreer ook dit gevoel.

De situatie die u het beste gevoel geeft, geeft u aan in welke richting een bij u passende toekomst ligt.

Mocht het zo zijn dat uw ‘eigen weg’ toekomst niet helemaal goed voelt (er meldt zich dan ook onzekerheid of zo) stel dan aan uzelf de vraag:
Wat heb ik in mijn huidige situatie/relatie nog nodig (wat moet ik nog oplossen)  voordat ik met een goed gevoel mijn eigen weg kan gaan.
Hiermee heeft u alle ingrediënten om uw besluit te nemen op een manier dat u er later geen spijt van krijgt.

Immers voortmodderen vreet aan u en uitstappen als u nog niet klaar bent ook.
En u leeft nu, u bent nu op de top van uw mogelijkheden om ervan te genieten. Gegeven uw leeftijd en uw maatschappelijke positie (zelfstandigheid) is het nu tijd om besluiten te nemen over uw eigen toekomst.

Levert het bovenstaande u geen duidelijke richting op, dan is er meer aan de hand. Dan lijkt het mij handig om u in een gesprek met een in Interculturele NLP geschoolde coach, door deze hierbij te laten begeleiden. Wilt u daarover meer informatie dan kunt u als u wilt ook contact met mij opnemen.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Hans Dalhuijsen
 
Reactie vraagsteller:
hartelijk dank voor je reactie,ga kijken of ik hiermee aan de slag kan
 
Antwoord Beheerder:
Ik wens u veel succes.

Met vriendelijke groet,

Hans Dalhuijsen
Beantwoord door:
Hans Dalhuijsen
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek NLP:
NLP Therapie


Gerelateerde vragen aan relatie beiindigen?:

nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-09 19:53:38

Gemiddelde score NLP: 8.8 (165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+