Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Peuters & Kleuters
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Peuters & Kleuters en krijg online een antwoord van de specialist in Peuters & Kleuters

Zelf een vraag over Peuters & Kleuters? Klik hier.
Meer vragen over Peuters & Kleuters.
De huidige beheerder van de rubriek Peuters & Kleuters:
Naam: Elin Zwier
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 733 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Elin Zwier vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via RSS. Klik hier.
RSS over Peuters & Kleuters op jouw website?Vragen over Peuters & Kleuters op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Peuters & KleutersVragen over Peuters & Kleuters via E-mail. Klik hier.

wat kan ik doen?

[Gesteld op: 17-12-2007]

Toelichting:
Hallo mijn zoontje van 2 heeft veel meegemaakt,vanaf dat hij geboren is is hij ziek luchtwegen infecties huilbaby geweest terapie voor gehad....astma denken de artsen... pseudo kroepom de haverklap als hij 38 graden koorts heeft krijgt hij stuipen ,hij is erg gevoelig en pakt alles op wat in de lucht zit(steeds verkouden hoesten oorontsteking) daarbij is hij ook nog eens heel erg druk...wil niet alleen in zn bedje slapen..ik weet soms niet meer wat ik moet doen...dan zeg ik hij is mn kleine mannetje ik vind het dan ook zielig hem alleen te laten omdat hij zoveel heeft meegemaakt hij is ook nogeens opgenomen geweest in het ziekenhuis,om te kijken naar zn huil gedag mijn wilde ze een time out geven maar dat wilde ik helemaal niet...ik wilde dat mn zoontje beter werd...hij is de hele dag bij mijn...ik werk dan smiddags een paar uurtjes dan is mn moeder bij hem....als ik weg ben dan mis ik hem alweer ....gek he? is dat wel normaal? moet ik nu strenger zijn in de opvoeding?ik doe alles volgens het boekje dat probeer ik dan...s avond in badje iets eten dan voorlezen ..je kent het wel dan slapen hij slaapt dan misschien 2 uurtjes en word dan weer wakker en wil echt niet meer slapen totdat wij naar bed gaan...dan is het 23.00 of later....Ik maak hem inslaap op mn arm en hij word al aardig zwaar...ik lach er nu om maar zit er wel mee...ik hou heel erg veel van mn zoontje maar ben af en toe ten einde raad...
Antwoord:
Hallo,

Je doet "alles volgens het boekje" maar doe dit nou eens niet, doe het nou eens op jou gevoel... want het "boekje" is voor het grote publiek, maar niet voor jou kindje bedoelt. Meestal is jou gevoel belangrijker want een boekje weet niet hoeveel pijn je kind heeft of hoeveel honger, verdriet, zijn volle luier noem maar op. Jij hebt hier veel meer kijk op en leg daarom het "boekje"eens weg en luister naar je gevoel !!

Dat uw kleine zo angstig is .. is te begrijpen, maar u voet die angst ook... u bent bang en dat merkt het kind. Een piep en u pakt hem op en stopt hem in uw zak... u geeft het geen tijd.... hij heeft veel van u overgenomen en hier kunt u niets aan doen, maar hoe is de zwangerschap geweest? Ook dit kan van belang zijn.... de angst heeft hij overgenomen.... als u hier heen eind aan maak blijft hij angstig.... ik zie al dat u met uw handen omhoog staat en roept wat moet ik dan.

U moet hem ten eerste niet zielig vinden, want daar wordt hij niet groot van. Durf ook eens nee te zeggen en leg hem vooral in zijn eigen bed te slapen, anders raak je dit nooit meer kwijt en zal dit een langdurige zaak worden.
Het is goed en te prijzen dat u zo veel van uw zoon hou, maar u zal toch uw regels op moeten stellen. Dit zal niet makkelijk zijn voor u maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden... uw zult hier later de vruchten van plukken.

Als u slim bent is voor u kleine.... 19.00 laat genoeg en dan verschoont uw hem om 22.00 even maar hou voet bij stuk.... moeilijk? Ja zal best maar volhouder wint.... en vind hem nou nniet zielig.... daar help je hem niet mee, wordt hij niet groot van.... als alles gedaan is bij hem, kan er niets mis gaan. Maar hou vol !! U zult merken dat uw zoon ook slaap nodig heeft.... zijn hersentjes moeten rust hebben... hou vol en wees zijn moeder u weet meer en voelt beter dan de boeken die er "alles " van weten.... heb zelfvertrouwen..en dan kan u het zelf.... Doe het dan ook !!!
Zal een boel stress minder geven en een boel rust en dit heeft u hard nodig ...!!

Prettige Feestdagen......

André.....

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Peuters & Kleuters:
Handwerk
Kleuren & Tekenen
Prematuren
TelevisieGemiddelde score Peuters & Kleuters: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257467
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+