Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Freelance
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Freelance en krijg online een antwoord van de specialist in Freelance

Zelf een vraag over Freelance? Klik hier.
Meer vragen over Freelance.
De huidige beheerder van de rubriek Freelance:
Naam: Dirkjan
Bedrijf: Zietuwel.nl
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dirkjan vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over FreelanceVragen over Freelance via RSS. Klik hier.
RSS over Freelance op jouw website?Vragen over Freelance op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FreelanceVragen over Freelance via E-mail. Klik hier.

opdracht van werk

[Gesteld op: 16-12-2007]

Toelichting:
ik heb van een reintegratieburo waar ik lang voor heb gewekt in loondienst een schriftelijke opdracht gekregen een 30 tal clienten te begeleiden in mijn eigen onderneming. Deze opdracht werd zonder opgaaf van redenen ingetrokken en ik moest de dossiers komen inlleveren ( later zag ik een intern stuk van de voorlaatste vergadering dat hij na mij vertrek geen opdrachten kreeg en daarom de dossiers ( die op de naam van zijn bedrijf stonden terug wilde hebben) Bij deze opdrachten word je door het UWV pas na 6 maanden on na 1 jaar betaald. Door alles terug te vragen kan hij dus vol declareren, hij heeft geen enkele nota aan mij meer voldaan zelfs niet omdat hij met mijn verslagen nu zijn facturen kon indienen. Op aanmaningen reageert hij niet. Bovendien ben ik nu als startende ondernemer flink gedupeerd, omdat ik zoveel opdrachten had heb ik andere opdrachten laten schieten. Wat is hieraan te doen,en zou een procedure kans van slagen maken, alle oproepen om tot een regeling inder minne te komen halen niets uit en ik heb geen rechtsbijstandsverzekering ( wle prive) maar geldt blijkbaar niet voor mijn eenmanszaak. Is er schade te vragen wegens omzetverliezen? Als hij na 6 maanden kan factureren en ik heb 4 maanden begeleid, dan zou ik toch rechthebben op4/6 keer dat bedrag ( 50% omdat we alles 50/50 deelden?

nu alsvast ebdankt voor uw reactie
Antwoord:
Beste,

Alle vragen waarin de zin past: "zou een procedure kans van slagen maken" zijn bij mij aan het verkeerde adres. Ik ben geen juridisch adviseur maar een freelance adviseur. Ik raad u dan ook aan de vraag nog eens te stellen in de voor u juiste rubriek.

Los daarvan wil ik best mijn mening geven. Als u schriftelijk heeft dat u mensen moet begeleiden, en als naar verwachting er na 6 maanden werd uitbetaald, u hier vier maanden van gewerkt heeft, heeft u recht op een passende vergoeding voor dit werk. Ik raad u aan om het hierbij te laten en het deel van gemiste klanten en/of omzet te laten schieten. Dat is ondernemersrisico.

U heeft vier maanden mensen begeleid, daarvoor rapporten gestuurd naar een reintergratiebureau en hiervoor een vergoeding gekregen? Uit uw verhaal lijkt dat u tussentijds wel bent betaald. Hoeveel heeft u betaald gekregen, wat mist u precies, en wat is precies de reden dat het bureau er mee stopt?

Waarom wilt u een procedure beginnen? Uit uw verhaal blijkt namelijk niets van de tegenpartij. Waarom willen ze niet betalen? Zijn ze plots overleden? Of is er meer aan de hand? Heeft u het op de vriendelijke manier geprobeerd? Het uit te praten? Bent u een keer binnengestapt voor koffie om het geheel uit te praten?

Mocht het een juridisch verhaal worden: Is er duidelijk hoeveel u tegoed bent? Bijv. uit een offerte, uit een betalingstraject, etc.? Is er duidelijk waarom de opdrachtgever is gestopt met betalen? Bijv. door onvrede over het werk, nalaten van werk, ontevreden klanten, diefstal, surceance van betaling etc?

Uit uw vraag is helaas nog te weinig te halen om een duidelijk beeld te krijgen. Ik kan dan ook geen antwoord geven op uw vraag of u kans maakt. Wel raad ik u aan om uw verlies te nemen (zoals omzet schade) te leren van fouten (bijv. door een te lang betalingstermijn toe te staan of door zaken uit te laten lopen op ruzie) en enkel zaken te starten die duidelijk zijn, op papier staan, waar u voor uw gevoel werkelijk alles voor gedaan heeft, en alles in alle redelijkheid te zien.

In dat geval lijkt het me (zeer ruwe schatting) dat u inderdaad kans zou kunnen maken aangezien de opdracht op papier staat en ik uit uw verhaal niet kan opmaken waarom u niet betaald zou worden voor werk dat alllang gedaan is.
Beantwoord door:
Dirkjan
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Freelance:
Freelance-overeenkomstenZelfstandig Met En Zonder VAR


Gerelateerde vragen aan opdracht van werk:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33

Gemiddelde score Freelance: 8.4 (53x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+