Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Wat is juridische wijsheid?

[Gesteld op: 24-03-2011]

Toelichting:
Ben al zeven jaar getrouwd in gemeenschap van goederen en heb twee kinderen van 2,5 en 4 jaar. Ongeveer een jaar geleden heb ik aangegeven te willen scheiden. De redenen zijn hem bekend gemaakt met als voornaamste reden dat ik niet meer van hem houd. Na bekendmaking is er gekozen om in 2010 in relatietherapie te gaan, dit op verzoek van mijn echtgenoot. Constatering relatietherapeut de rek is er uit is en de liefde is over en dat het beter zou zijn om de relatie te gaan beeindigen. Echtgenoot heeft toen besloten om te stoppen met relatietherapie, hij vond het niet meer nodig en het was allemaal niet waar.
Nu een jaar verder wilt echtgenoot er nog niet aan denken om te scheiden, ik mag wel vertrekken als ik de kinderen maar achter laat bij hem en meebetaal aan het huis (koophuis). De echtgenoot stribbelt met alles tegen, hij wilt het huis niet verkopen en niet scheiden. Hij geeft ook aan dat hij niets zal ondertekenen.
Meerdere pogingen gedaan om hem te overtuigen om te scheiden in goede harmonie. Een gezamelijke plan van aanpak; het ouderschapsplan, verkoop van het huis en de afwikkeling vd scheiding. Dit in het belang van de kinderen. Waaronder een mediator, bij de eerste afspraak is hij al niet gekomen en hij zal bij de 2de afpraak wederom schitteren in afwezigheid.
Hij heeft een keer aangegeven akkoord te gaan met een scheiding, maar alleen als hij de kinderen evenveel/even lang wilt hebben als haar. Mede doordat hij onregelmatigE diensten heeft en ook nachtdiensten heeft is zijn voorstelt 7 dagen om 7 dagen, dit is voor mij uitgesloten. Ik wil van hem scheiden en niet van de kinderen. Tevens weet hij donders goed dat zij nooit akkoord zou gaan met zijn voorstel. De voornaamste reden voor zijn voorstel is om mij te weerhouden van een scheiding. Het is absoluut niet mijn bedoeling om de kinderen bij hem weg te houden. Wat mij betreft mag hij ze zo vaak zien als hij wilt, alleen slapen ze voornamelijk bij haar (5 nachten om 2 nachten bij hem).
Sta op het punt te zeggen "ik betaal nog een half jaar mee met de hypotheek en daarna is de eventuele winst of verlies voor jou. Na deze 6 maanden ga ik met de meiden het huis uit". Vanuit gaande dat als ik eenmaal met de kinderen uit huis ben hij uiteindelijk zo ver is om toch te tekenen voor de scheiding.
Antwoord:

Beste,

Ik begrijp dat u het heel hoog hebt zitten en al een redelijk traject achter de rug hebt. Uw partner wilt een co-ouderschapsregeling. Deze regeling wordt veel toegepast om wille van de kinderen en omdat de ouders evenveel tijd met hun willen doorbrengen. Dit is geen scheiding van u met de kinderen, maar -als het goed is- een regeling in belang van het hele gezin.

Nu u mijn advies hebt gevraagd, krijgt u die. Ik adviseer u in de woning te blijven wonen en een echtscheiding aan te vragen. Gelijktijdig een voorlopige voorziening starten met het verzoek om het gebruik van de echtelijke woning te behouden en dat uw partner een eigen woonruimte moet gaan zoeken, dat hij bijdraagt in de woonlasten en in het levensonderhoud van de kinderen, zonodig uw levensonderhoud.

Kort om: schakel een advocaat in die u hierin kan adviseren en de procedures voor u kan opstarten. Deze advocaat kan u adviseren indien u angst heeft voor uw partner en wat u dan kunt doen.

Succes hiermee,
mocht u opzoek zijn naar een advocaat in de regio Den Haag en omstreken,
kan ik u enkele  goede adviseren,
mr S.P. Mahabier
www.jourplace.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat is juridische wijsheid?:

Alimentatievermindering na erfenis
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2010-01-24 18:17:46
Overname huurbeŰindigingsovereenkomst?
      [Gesteld in Vastgoedverhuur]
2010-03-25 11:27:48
wie was ik in mijn vorige leven?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2013-07-22 16:46:31
Hoe maak ik een stakingsbalans voor mijn BV
      [Gesteld in Administratie]
2015-07-08 19:17:17
Geld terugkrijgen van ex vriend
      [Gesteld in Rechtshulp-Zuid Holland]
2009-08-01 01:55:55

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+