Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Schuldsanering ?

[Gesteld op: 22-03-2011]

Toelichting:
Kan een in Belgie wonende Hollander met een baan in Nederland schulsanering krijgen op grond van een Hollandse schuld ?
Antwoord:

Beste,

Als eerste adviseer ik u titel 3 van de failissementswet door te lezen, vanaf art. 284. http://www.st-ab.nl/wetten/0084_Faillissementswet_Fw_WSNP.htm.

Deze regeling is bedoeld voor personen die failliet zijn of op het randje van failissement staan. U moet in een situatie verkeren waarbij u niet meer kunt betalen en meer dan 1 schuld hebt.

Omdat u in de EU woont zal u voor een aanvraag tot toetreding tot deze regeling bij de rechtbank moeten zijn waar u uw laatste woonplaats in Nederland heeft gehad. Omdat u in Nederland werkt en Nederlander bent en het een Nederlandse schuld is, denk ik dat u wel in aanmerking kan komen voor deze regeling, wanneer u ook voldoet aan de voorwaarden daarvan. Het feit dat u in België woont is -denk ik- geen belemmering.

Lees de regeling goed door, want u moet een overzicht laten zien van uw gehele vermogen, inkomsten en alles schulden in details. De WSNP regeling is een openbare regeling, uw naam wordt dus gepubliceerd. De regeling duurt 3 jaar. Gedurende deze tijd staat u onder bewind van een bewindvoerder en bent u beschikkingsonbevoegd om over een deel van uw habdelen te beslissen. Uw salaris moet op de boedelrekening worden gestort, daar krijgt u -gedurende de drie jaar- een toelage van waarmee u dient rond te komen. Uw post wordt naar de bewindvoerder gezonden, en dat dient u veelal zelf op te halen. En nog veel meer. Dit is een ingrijpende regeling, met als beloning een schone lei - na drie jaar.

Als u dit aanspreekt, dan wens ik u veel succes
vriendelijke groet,
mr S.P. Mahabier
www.jourplace.nl 

 
Reactie vraagsteller:
Dank voor uw bevredigende antwoord. Het gaat hier niet om mij maar om een persoon waar ik geld van te goed heb en met schuldsanering dreigt. (De schuld is 46.000,00) Wordt het inkomen en bezit van de echtgenote ook meegenomen in de regeling ? Men is op huwelijksvoorwaarden getrouwd en het huis staat op haar naam.
Met vriendelijke groet,

K.N. Zandbergen
 
Antwoord Beheerder:

Beste,

Bij een persoonlijk failiisement is het mogelijk dat beiden failliet verklaard worden, wanneer zij in gemeenschap van goederen zijn gehuwd en het gemeenschapsschulden zijn die betaald moeten worden én zij gestopt zijn met betalen (van 2 of meer schulden).

Het is echter gewoon mogelijk dat een schuldeiser een vordering heeft op 1 van de echtlieden, waar de andere niets mee te maken heeft. Zo een schuldeiser kan verhaal halen op eigendommen van de schuldenaar of op het deel van een vermogensbestanddeel dat hij samen met zijn partner bezit.

Voor de WSNP regeling is het van belang dat de schulden te goeder trouw zijn gemaakt. Als dat niet zo is, kan dat een belemmering zijn voor de toetreding tot deze regeling. Dat uw schuldenaar op huwelijksevoorwaarden is gehuwd, wil niet zeggen dat u geen verhaalsmogelijkheid heeft. Nu uit het kadaster blijkt dat de woning niet van hem is, betekend dat u geen beslag op de woning kan laten leggen. Zijn vrouw is immers niet uw schuldenaar. Maar u kunt wel beslag laten leggen op zijn auto en hun inboedel. Uiteraard hangt het er van af wat de huwelijkse voorwaarden inhouden, maar mevrouw zal het niet zo leuk vinden als haar inboedel (feitelijk) in beslag wordt genomen of daadwerkelijk geveild. Meneer zal daar wellicht voor 50% eigenaar van zijn. En als uw schuldenaar in loondienst werkt, kunt u overwegen om met een vonnis loonbeslag te laten leggen. 

Dit geeft u een mogelijkheid om uw schuldenaar te stimuleren een regeling te treffen. Maar natuurlijk geen garantie. Het kan heel goed zijn dat u allemaal kosten maakt wat u uiteindelijk toch niet oplevert. Dat is de afweging dat u moet maken. 

Succes hiermee,
mr S.P. Mahabier,
www.jourplace.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Schuldsanering ?:

Valt een bruidsschat onder inboedel?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2007-07-03 11:55:53
bank weigert rekening na wsnp.
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2009-04-29 08:15:03
schuldsagering en wsnp
      [Gesteld in WSNP]
2010-12-22 20:45:03
wat kan ik doen?
      [Gesteld in Bewindvoering]
2011-03-28 11:36:58
Kun u me helpen???
      [Gesteld in WSNP]
2012-06-16 18:00:37

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+