Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Verklaring Omtrent Het Gedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verklaring omtrent het gedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Verklaring omtrent het gedrag

Zelf een vraag over Verklaring omtrent het gedrag? Klik hier.
Meer vragen over Verklaring omtrent het gedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Verklaring omtrent het gedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Verklaring omtrent het gedrag Klik hier.

RSS over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website?Vragen over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via E-mail. Klik hier.

opgepakt voor winkeldiefstal

[Gesteld op: 21-03-2011]

Toelichting:
1 jaar geleden ben ik opgepakt voor winkeldiefstal. het was de eerste keer. ik heb de produkten die ik gestolen had gelijk terplekke betaald. ik heb een boete van de politoe gekregen voor mijn diefstal. heb ik nu een strafblad?
Antwoord:

Ik denk dat de boete van de politie een transactie van het openbaar ministerie is geweest. Winkelsdiefstal is namelijk een misdrijf. Alle misdrijven, ongeacht de wijze waarop ze zijn afgedaan, worden geregistreerd. Als u wilt weten of en in hoeverre u een 'strafblad' heeft kunt u dat inzien. De wijze waarop u dat kunt doen vindt u in de volgende link:

http://www.justid.nl/index/inzage/

Overigens is het zo dat het hebben van een 'strafblad' niet altijd tot gevolg heeft dat een VOG wordt geweigerd. Bijvoorbeeld moet daarvoor het strafbare feit wel relevant zijn voor de uit te gaan oefenen functie.

In de verwachting de vraag zo (voorlopig) voldoende te hebben beantwoord. Tot uw dienst.

Hartelijke groet, Gert van de Griendt.

 
Reactie vraagsteller:
hoi gert,

ik ga zeker op de link kijken, maar ik moet eerst een kopie van mijn ID kaart las ik. dus nog even een vraag, betekent een registratie een strafblad? en hoelang blijft het geregistreerd? en in je antwoord heb jij het over VOG, wat betekent dat? ik weet wel toen ik was opgepakt dat de politie het niet heeft gehad over een strafblad. ze zeiden omdat het de eerste keer was kun je ervan afkomen met een waarschuwing of een boete. dat laatste heb ik dus gekregen. het was ook echt niks voor mij om te doen! ik bleek ook achteraf depressief te zijn. daar heb ik nu gelukkig hulp voor. hun zagen en merkte het toen ook dat het totaal niet bij mij paste. maar goed, waarschijnlijk heb ik er niks aan.
ik hoop op antwoord van u.
 
Antwoord Beheerder:

Het 'strafblad' is een oude term, maar ja met een registratie in het Justitieel Documentatie Systeem (JDS) heeft u een 'strafblad'. In uw geval blijft de registratie 20 jaar staan. VOG staat voor Verklaring Omtrent het Gedrag; ik dacht dat u vraag bedoeld was om te kijken of u in aanmerking kon komen voor een VOG. Die heeft u namelijk nodig als u bijvoorbeeld als taxichauffeur, of in de zorg, of in het onderwijs, zou willen gaan werken.

Verder is het mij bekend dat de politie nog al eens onjuiste of onvolledige informatie verstrekt over de gevolgen van een proces-verbaal en de afhandeling daarvan. Ik ben zelf de mening toegedaan dat de politie die gevolgen eigenlijk heel goed zou moeten kennen en zij daarom in een aantal gevallen zouden moeten kiezen voor een andere oplossing dan het opmaken van een proces-verbaal. De gevolgen van hun keuze in afdoening heeft namelijk verderop in het traject soms niet te bevatten onrechtvaardige gevolgen. Daar zou de politie zich in hun vrijheid te kiezen voor een juiste aanpak best eens rekenschap van mogen geven. Geen mens, geen situatie, en geen geval is namelijk hetzelfde.

Tot uw dienst.

Hartelijke groet, Gert van de Griendt.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan opgepakt voor winkeldiefstal:

Hoe lang zullen ze mijn vriendin vasthouden?
      [Gesteld in Strafrecht]
2007-04-05 10:16:54
overtreding opiumwet
      [Gesteld in Advocaten-Groningen]
2009-03-17 13:54:45
Voornemen weigeren VOG zienswijze ingediend.
      [Gesteld in Verklaring omtrent het gedrag]
2010-09-30 10:22:04
Verjaring misdrijf is onduidelijk
      [Gesteld in Strafrecht]
2011-02-23 23:32:52
Duur registratie en verjaring
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2011-02-23 23:49:11

Gemiddelde score Verklaring omtrent het gedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+