Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Politiek » Publiekszaken Gemeenten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Publiekszaken gemeenten en krijg online een antwoord van de specialist in Publiekszaken gemeenten

Zelf een vraag over Publiekszaken gemeenten? Klik hier.
Meer vragen over Publiekszaken gemeenten.
De huidige beheerder van de rubriek Publiekszaken gemeenten:
Naam: Wiert Wiertsema
Bedrijf: De politiekadviseur.nl
Reactiesnelheid: 27 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Wiert Wiertsema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Publiekszaken gemeentenVragen over Publiekszaken gemeenten via RSS. Klik hier.
RSS over Publiekszaken gemeenten op jouw website?Vragen over Publiekszaken gemeenten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Publiekszaken gemeentenVragen over Publiekszaken gemeenten via E-mail. Klik hier.

Mag de gemeente trouwlocatie wijzigen?

[Gesteld op: 18-03-2011]

Toelichting:
1 juli a.s. staat ons huwelijk gepland in gemeente Tiel (officiële documenten aanwezig). Wij hebben bewust gekozen voor het prachtige ambtmanshuis waarin je dan trouwt (al is de gemeente Tiel de op één na duurste gemeente van Nederland). Wij hebben 7 maart 2011 (3,5 maand voor ons huwelijk) een aangetekende brief gekregen dat onze trouwlocatie niet mogelijk is wegens renovatie (hierover staat niks aangegeven op de website van gemeente e.d.) Ze bieden ons 3 alternatieven, waarvan 2 veel minder mooie en practische locaties en het verzetten van het huwelijk. voor 1 april moeten wij schriftelijk gereageerd hebben wat wij doen, maar mag de gemeente dit wel doen? Wij worden noodgedwongen gevraagd uit te wijken naar een andere locatie waarvoor wij niet gekozen hebben. Zijn hier stappen tegen te nemen?
Antwoord:

U kunt op twee manieren in verzet gaan tegen het besluit van B&W. Om te beginnen kunt U via persoonlijk contact met de ambtelijk leidinggevenden (afdelingshoofd, directeur of gemeentesecretaris) uw zaak bepleiten. Of zij hiertoe bereid zijn moet U afwachten. Lukt het niet, dan vraagt U een gesprek aan met de verantwoordelijk portefeuillehouder. Dit is een wethouder of de burgemeester. Uw belangrijkste argument is dat de gemeente verwachtingen heeft gewekt c.q. verplichtingen is aangegaan die nu niet gestand worden gedaan. Eventueel legt U de zaak ook voor aan de leden van de gemeenteraad. U kunt de plaatselijke krant bellen zodat over de zaak wordt gepubliceerd. Bestuurders zijn erg gevoelig voor dit soort politieke en publicitaire druk. Daarnaast kunt U een procedure starten op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht (ABW). Binnen 6 weken maakt U bezwaar tegen de beschikking van B&W die U heeft ontvangen. U mag Uw zaak dan toelichten bij een commissie van bezwaar en beroep die B&W adviseert over het bezwaar. Vervolgens neemt het college een besluit waartegen U beroep kunt aantekenen bij de rechtbank. Het eerste deel van de procedure kunt U zelf doen. Voor het beroep bij de rechtbank adviseer ik om een advocaat in te schakelen. Daarnaast kunt U een kort geding aan spannen tegen de gemeente. Ook daar heeft U een advocaat voor nodig.

Ik kan me heel goed voorstellen dat U enorm baalt van de situatie. De feestelijke voorbereiding van uw huwelijk dreigt ernstig te worden belast door het bgevecht dat U moet leveren. Misschien is het verstandiger om de gemeente de rug toe te draaien en een andere locatie kiezen. Ter compensatie kunt U uw gevoelens vast leggen in een brief aan de gemeenteraad die als openbaar stuk op de agenda van de raad komt te staan.  
Beantwoord door:
Wiert Wiertsema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mag de gemeente trouwlocatie wijzigen?:

De gemeente trekt bouwvergunning weer in.
      [Gesteld in Ruimtelijke ordening]
2009-01-08 23:23:31
rechten en verplichtingen bij wwb uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-22 13:28:33
Registratieplicht
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-12-27 22:15:10
Lagngdurigheidstoeslag terugwerkende kracht
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2013-06-06 12:29:22
Gemeentelijke subsidie op zorgverzekering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2015-03-23 16:13:25

Gemiddelde score Publiekszaken gemeenten: 9.6 (27x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+