Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Noord Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Noord Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Noord HollandVragen over Advocaten-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Noord Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Noord HollandVragen over Advocaten-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Overeenkomst te ontbinden bij geen handtekening?

[Gesteld op: 17-03-2011]

Toelichting:
In verband met een conflict met een klusbedrijf is mijn vertrouwen weg in dit bedrijf. Mijn huis is een grote puinhoop, zij zijn al 5 weken bezig met de klus en het tot zover is veel van het afgeleverde werk niet naar behoren tot nalatig. Kan ik de overeenkomst ontbinden als hier geen handtekening voor gezet is, al is er wel mondelinge overeenkomst? Het klusbedrijf houdt zich ook niet aan de overeenkomst inzake kwaliteit en tijdsduur. Tevens wordt op niet respectabele wijze met mijn huis, tuin en spullen omgegaan. Ook is er schade ontstaan aan mijn woning. Ik heb een ander bedrijf laten kijken en zij geven aan dat het hier "prutswerk" betreft en er grove fouten gemaakt zijn, o.a. leidingwerk. In verband met mijn gebrek aan vertrouwen zou ik de opdracht zo spoedig mogelijk stop willen zetten. Ik heb fotomateriaal gemaakt van verschillende schades, omgang persoonlijke spullen en slecht werk. Ik heb per mail al laten weten verschillende malen dat ik vind dat de klus te traag loopt. Ook heb ik een mail gestuurd met hierin dat ik de werkwijze niet correct vind. Hier is in een gesprek meer aandacht aan besteed en ik dacht dat er beter gewerkt zou worden, maar bij thuiskomst 's avonds was de situatie alleen maar erger. Ik heb dus al aangegeven dat ik niet tevreden ben. Enige reactie hierop is dat het geld achterblijft. Facturatie wordt verricht door mijn bank ivm bouwdepot. Bij binnenkomst factuur per mail, heb ik deze dezelfde dag nog doorgestuurd. Dat de verwerking van de facturatie traag verloopt is verder uit mijn handen. Op dit moment heeft de bank bij mij aangegeven dat de facturen voor de vloer voor 100% uitbetaald zijn; 2.000,= en voor de badkamer klus 50% betaald is; 3125,=. Het zwarte gedeelte is voor 100% voldaan; 1500,=. Mij was niet bekend dat bij achterwege blijven van geld de klus vertraging zou oplopen. Hier wordt ook niets over genoemd in de offerte en dit is mij ook niet mondeling verteld/ uitgelegd. Ik heb geen Algemene Voorwaarden ontvangen, dus hoe of wat omtrent annulering is mij onbekend. Graag verneem ik welke vervolgstappen in kan zetten om deze opdracht verder te ontbinden. Bij voorbaat dank.
Antwoord:
Als u van dit klusbedrijf af wil, dan is de overeenkomst ontbinden de juiste weg die u kunt inslaan. Het gaat dan wel om gedeeltelijke ontbinding, omdat er al enkele prestaties van de overeenkomst gedaan zijn (betaling uwerzijds en bouwwerkzaamheden anderzijds). U kunt de overeenkomst niet ontbinden, omdat er geen handtekening gezet is. De overeenkomst is immers mondeling tot stand gekomen en dit is rechtsgeldig.

Een gedeeltelijke ontbinding van de overeenkomst kan wel gerechtvaardigd worden als het klusbedrijf een tekortkoming in de nakoming jegens u gepleegd heeft. Als u kunt aantonen dat het klusbedrijf de afspraken niet nakomt (bijv. overschrijding tijdsduur) en dit kan aan het klusbedrijf toegerekend worden, dan is er sprake van een tekortkoming in de nakoming. Een ander vereiste bij ontbinding is dat de gevolgen van de ontbinding niet onevenredig in verhouding met de tekortkoming mogen staan. Met andere woorden: de tekortkoming van het klusbedrijf moet zodanig zijn dat het redelijk is dat u wilt ontbinden. Ten slotte moet u het klusbedrijf in gebreke stellen en nog een redelijke termijn tot correcte nakoming geven. Indien het klusbedrijf dit niet nakomt, is het in verzuim. Op dat moment kunt u ontbinden.

Als u, zoals u heeft aangegeven, aan uw betalingsverplichtingen heeft voldaan, dan kan dat niet tegen u gebruikt worden.

Ik hoop dat verhaal duidelijk is. Het gaat kort gezegd om het volgende:
 • Tekortkoming in de nakoming van het klusbedrijf.
 • De tekortkoming is zodanig dat deze de ontbinding rechtvaardigd.
 • Het klusbedrijf moet in verzuim zijn.
 • U moet uw verplichtingen uit de overeenkomst wel hebben voldaan.
Als er bij de overeenkomst geen algemene voorwaarden ter hand zijn gesteld en u bent er nooit op gewezen dat deze ergens opgevraagd kunnen worden, dan gelden deze niet. Bovendien mag de bevoegdheid tot ontbinden niet worden uitgesloten bij algemene voorwaarden (dit staat op de zwarte lijst opgenomen).

Ik adviseer u dus duidelijk aan het klusbedrijf te maken dat u wilt ontbinden, indien zij hun verplichtingen blijvend niet nakomen.

Als er nog onduidelijkheden zijn, dan kunt u altijd reageren op deze reactie of een e-mail sturen naar de beheerder van deze rubriek.

Veel succes.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Overeenkomst te ontbinden bij geen handtekening?:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
oom(vrijgezel)overleden. Huis verkocht aan kennis.
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-08-08 14:31:30
Hoe lang is een groninger akte geldig?
      [Gesteld in Makelaars]
2011-07-22 13:56:33
2e koopovereenkomst op zelfde huis. Standaard NVM.
      [Gesteld in Makelaars]
2011-08-24 22:57:35
Koopcontract huis rechtsgeldig
      [Gesteld in Contractenrecht]
2013-06-22 21:11:23

Gemiddelde score Advocaten-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258155
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+