Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Vervallen bepalingen in de huwelijkse voorwaarden?

[Gesteld op: 17-03-2011]

Toelichting:
In 2003 is in een huw. voorwaarden contract vastgesteld dat er gemeenschap van goederen bestaat muv. enkele bepalingen. Een van de bepalingen is dat bij scheiding het huis volgens een bepaalde verrekening zal plaatsvinden. In het contract bestaat deze clausule specifiek en alleen voor het huis op vermeld adres, postcode, woonplaats en kadaster nummer. Mijn vrouw en ik zijn bijna zover dat we een nieuwe huis willen gaan kopen. Uiteraard zal dit dan op een ander adres zijn dan die van de huidige woning. Als we verhuizen, in hoeverre geldt deze bepaling dan nog? Komt deze dan automatisch te komen vervallen als het niet wordt aangepast bij de notaris? Of gebeurt dat pas na 5 jaar? In wewlke mate is het contract dan nog geldig? En wat is de goedkoopste manier om de afgesproken bepalingen in de huwelijkse voorwaarden nietig te laten verklaren voor alleen de genoemde bepalingen? Verneem gaarne, want we zijn nu bijna 10 jaar samen en dus lang genoeg om de bepalingen op een makkelijkste manier te annuleren. Graag verneem ik uw advies.
Antwoord:

Beste,

Omdat de bepaling specifiek voor de daarin genoemde woning is aangegaan, geldt deze ook alleen voor die woning. MAAR een eventueel geschil wordt er ook gekeken naar de 'bedoeling van partijen' toen de bepaling werd opgenomen. Omdat het een regeling is voor de 'gezamenlijke woning' kan deze regeling ook worden doorvertaald naar de nieuwe wonign dat gezamenlijk zal zijn.

De bepaling zal dus niet zomaar komen te vervallen, vooral niet wanneer daarop een beroep wordt gedaan en wordt gesteld dat met de bepaling de 'gezamenlijke woning' ongeacht het adres was bedoeld. Als de rechter in dit verweer meegaat, dan geldt de bepaling gewoon nog. Dit is wel afhankelijk van alle omstandigheden en bewijzen die voorhanden zijn over hetgeen u wilde regelen met deze bepaling. Bijvoorbeeld een brief met een toelichting die u toen bij het opstellen naar de notaris heb gezonden, of de verklaring of aantekeningen van deze notaris hierover.

Dus nietig te laten verklaren hoeft niet, wanneer duidelijk is dat uw afspraak enkel voor dat huis goldt of wanneer tussen u beiden duidelijk is dat deze geldt voor de 'gezamenlijke woning' ongeacht het adres. Als u geheel van deze bepaling af wilt, kunt u de huwelijkse voorwaarden laten wijzigen. Voor de kosten hiervan dient u daarover te informeren bij een notaris.

Als u vindt, omdat u al 10 jaar samen bent, dat dit een loze regeling voor u beiden is geworden, kunt u afwijkende afspraken overeenkomen. De akte houdt zijn bewijskracht, maar de nieuwe afspraken die u maakt gelden ook en kunnen -op basis van de gewijzigde omstandigheden- prevaleren. Deze afspraken hoeft u niet door een notaris te laten vastleggen. Dat kan ook in een reguliere overeenkomst, met getuigen. Het is verstandig om de overeenkomst door een advocaat te laten opstellen, zodat er (hopelijk) geen discussie mogelijk is over hetgeen u wilde afspreken daarover.

Ik stel voor dat u bij de notaris navraagd wat de kosten bij hem zijn en in de tweede plaats bij een advocaat naar de kosten informeerd. Mocht u een verwijzing voor een goede advocaat willen, dan verzoek ik u mij op mijn e-mail te benaderen: jourplace@gmail.com

Succes hiermee,
mr S.P. Mahabier
www.jourplace.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Vervallen bepalingen in de huwelijkse voorwaarden?:

hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
geen IND stamp,werk,huis .wel schulden.en nu?
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2010-05-22 08:04:44
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257465
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+