Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Mijn vriendin twijfelt en weet het niet meer.

[Gesteld op: 15-03-2011]

Toelichting:
Afgelopen weken is mijn vriendin(19) bevriend geraakt met een jongen die ze al langer kende. Hij smste haar regelmatig en zij gaf antwoord, ze had het gewoon gezellig met hem, ook bij ontmoetingen (stijldansen). Dit bleef 1,5 week zo doorgaan. Ik(23) vertrouw mijn vriendin voor 100% maar vertrouwde hem niet. Dit heb ik aangegeven en zij had dit te laat door. Zij heeft gezegd dat hij haar niet meer moest smsen. Nu is hij zo dichtbij gekomen dat zij de spanning voelde van hem en dat trekt haar aan. Ze heeft van huis uit nooit veel aandacht gehad, die ging altijd naar haar broer (prof voetbal). Afgelopen zondag kwam ik er achter dat ze tegen me loog toen ze naar huis fietste, ze zou bellen als ze thuis was. Ze belde me dat ze thuis, haar moeder belde 5 min later dat ze niet thuis was, ze stond onderweg te praten met die jongen, die wilde vertellen dat ik weer aan het smsen was met mijn ex (gevoelig punt voor mijn vriendin) dit was absoluut niet het geval en kon het haar bewijzen. Ik heb heel duidelijk gemaakt dat ik niet van liegen houd en dat ze me dat nooit meer moet flikken. Toen zij ze ineens dat ze twijfelt aan wat ze voor me voelt. Het kwam bij mij aan als een bom, een paar dagen daarvoor hadden we een (zomer)vakantie geboekt en een weekend weg (over 2 weken). Ik ben totaal van slag op dit moment, praat veel met mijn ouders en vrienden. Ik heb haar gezegd dat ik haar een tijd met rust laat en de ruimte geef (in ieder geval deze week). Het moet nu van haar kant komen. Ze houdt van me (daar geloof zeker in) maar twijfelt nu of ze verder wil. De relatie duurt nu 8,5 maand. In het begin was er niks aan de hand maar de sleur kwam er wel een beetje in. Dit ga ik komende week ook met haar bespreken. Rationeel moet ik haar met rust laten denk ik maar mijn gevoel zegt heel iets anders! Moet ik het aankomend weekendje weg gebruiken om te praten? Ik vraag mijzelf ook af of ik te lief ben en of dat niet tegen me werkt? Ik heb al een paar verbeterpunten t.a.v. onze relatie. Ik denk dat ze ook moeite heeft met het feit dat verliefdheid overgaat in houden van, hoe kan ik dit bij haar peilen? Ik heb nog steeds goede hoop dat het goed komt, ze vroeg de dag na dit alles al of ze me mocht bellen. We hadden een goed gesprek al heeft zij niet veel gezegd (ik heb hier het positieve uitgehaald). Ik wil haar niet kwijt!!
Antwoord:
Hallo,Een verminderde belangstelling of twijfel tussen geliefden is een signaal dat er íets’ gebeuren moet. Je beseft dat de relatie al een tijdje voortkabbelde. Weet je wat jouw aandeel hierin is. Wat denk je dat nodig is om de relatie weer nieuwe energie te geven? Ik heb de indruk dat je al enige tijd het gevoel hebt om jouw vriendin kwijt te raken. Dit is een normaal gevoel, maar dit mag niet overgaan in bezitterigheid.Ik kan me voorstellen dat je boos bent wanneer jouw vriendin niet eerlijk is, maar je kunt veel beter zeggen dat dit jouw heel veel pijn doet dan haar te zeggen dat ze ‘dit niet moet flikken’. Je moet eerlijk zijn over jouw gevoelens en excuses aanbieden dat je zo bent uitgevallen. Dat je er met familie en bekende over praat is prima, maar ik hoop niet dat je negatief over jouw vriendin praat naar anderen. Ik weet dat het een reactie van uit verdriet en wanhoop, maar het doet de relatie zeker niet goed. Ik weet niet hoe jouw vriendin zich nu voelt en wat zij wil, maar het lijkt me goed dat jullie samen een soort van time-out nemen. Een weekend samen zou kunnen  werken mits je bereid bent eerlijk te zijn over jouw gevoelens en jouw vriendin te respecteren dat zij twijfels heeft. Als jouw vriendin dit weekend nu niet wil (wat ik me kan voorstellen) dan moet je dat respecteren. Bespreek indien nodig of er een andere optie is om met elkaar te praten. Dwing het niet af en geef ruimte voor jezelf en jouw vriendin om te herstellen en een manier van omgaan in deze situatie te vinden. 

Vraag: Ik vraag me af in hoeverre jullie vaste plannen hebben over jullie relatie. Zijn jullie ideeën en verwachtingen bekend bij elkaar? Waar zijn jullie het over eens en waarover niet? Wat willen jullie met elkaar voor de toekomst, korte termijn, lange termijn? Wat mist er momenteel en kunnen jullie daar verandering in aanbrengen. Hoe krijg je het weer spannend en goed met elkaar.

Wat weten jullie van elkaar? Kunnen jullie redelijk goed met elkaar praten? Er staan goede tips in het boek ‘De 7 pijlers van een goede relatie’.  Tot zover.Groet Jan

 

 
Reactie vraagsteller:
een goed antwoord waar ik zeker wat aan heb. het volgende, ik heb juist niet het gevoel dat ik haar kwijt begon te raken. Wat wij hebben besproken over het feit dat ze aan het smsen was met een ander was juist heel duidelijk en helder, het feit dat het nu zo ineens is gekomen dat ben ik juist heel erg van geschrokken. Ook ben ik totaal niet boos op haar gevoelens alleen op het feit dat ze toen heeft gelogen. Ik respecteer haar gevoelens ook als ze er niet meer zijn en sta er ook open voor. Ik ben erg eerlijk naar haar toe en heb ook aangegeven dat er dingen fout zijn in onze relatie, waar zij het mee eens was maar waarover ze nog totaal niet had nagedacht. Daar is ze nu druk over aan het nadenken. Het is inderdaad erg goed om te weten van elkaar wat we verwachten van onze relatie en dat ook uit te spreken. We hebben goede gesprekken gehad en dat helpt zeker! Als we eerder zulke gesprekken zouden hebben dan was dit waarschijnlijk nooit gebeurd. bedankt voor het antwoord en de tips!
 
Antwoord Beheerder:

Fijn dat je verder kunt met mijn antwoord en tips. Wat je schrijft over jezelf en jouw houding komt goed op mij over. Ik hoop dat jullie deze 'crisis'kunnen benutten om de relatie te verstevigen. Succes!

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mijn vriendin twijfelt en weet het niet meer.:

nieuwe vriendinnen
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-04 17:18:10
Mijn vriendin twijfelt over de toekomst
      [Gesteld in Psychologie]
2009-03-18 11:18:57
hoe kom ik uit me 2de leven (prositutie)
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-05-10 22:05:25
Mijn vriendin zit bij het BAC, samenwonen?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-10-12 00:14:04
Wat kan ik doen. weet het echt niet meer.
      [Gesteld in Psychiatrie]
2011-06-22 12:37:05

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+