Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

verblijflocaties kind vermelden aan gezagdrager

[Gesteld op: 15-03-2011]

Toelichting:
Ik ben alleengezagdrager met 1 kind bij mij wonend. Mijn ex-partner weigert al 1,5 jr zijn nieuwe verblijfslocatie (ivm privacy nwe vriendin en haar kinderen) en logeeradressen bij fam van vriendin in t buitenland door te geven aan mij. Zegt dat het mij niets aangaat, terwijl ik altijd alles 'verplicht' aan hem doorgeef! Mijn zoon heeft geen ID maar staat bij mij in t paspoort. Hij neemt onze zoon gewoon mee over de grens en geeft mij de schuld omdat ik nog niet voor een ID kaart heb getekend. Afspraken op papier zijn er niet, lukt ook niet. Hij gaat en doet zijn eigen gang. Mondelinge afspraken houdt hij zich ook niet aan, wel allerlei eisen stellen. Omwille van mijn zoon heeft hij gewoon omgang. Vader zegt ook rustig: als je het wilt weten vraag je het maar aan onze zoon. Ik wil hem hier echter niet mee belasten, dit zijn ouderverantwoordelijkheden. Inmiddels is er bij hem een baby geboren, ook dit hoor ik via een sms aan mijn zoon. Wat kan ik hier nu eens aan doen?
Antwoord:

Beste,

Zoals u wellicht weet heeft u een voorkeurspositie in deze regeling omdat u het gezag heeft en meneer niet. De regeling ziet alleen op het belang van uw kind. Zijn relatie met u en zijn relatie met zijn vader. Zolang deze relatie goed is en werkt, zou je zeggen dat het niet nodig is dat u specifieke details van het leven van meneer hoeft te weten. Maar het is hem NIET toegestaan uw zoon mee te nemen naar het buitenland. Met of zonder ID kaart. Hij heeft immers geen wettelijk gezag over uw zoon.

Omdat er een omgangsregeling is, dient meneer zich wel aan een informatieplicht jegens u te houden en u aangaangde deze regeling en de verblijfplaatsen van uw zoon te informeren. Met name als u zich zorgen maakt over de veiligheid van de omgeving en alles wat schadelijk kan zijn voor uw kind. 

U heeft behoefte aan een ouderschapsplan, met daarin afspraken over- en ter uitvoering van de omgangsregeling. Ik adviseer u een jurist of advocaat in te schakelen die deze vooru kan opstellen en naar meneer kan zenden. Als hij niet reageerd, kunt u zich wenden tot de rechtbank en wordt hij gedwongen om de afspraken met u te formaliseren. Dan weet u waar u aan toe bent.

Succes hiermee,
mr S.P. Mahabier
www.jourplace.nl

 

INFO OVER 1-OUDER GEZAG
De ouder die het gezag heeft over het kind moet de andere ouder op de hoogte houden van belangrijke zaken die met het kind te maken hebben. Belangrijk zijn bijvoorbeeld gezondheid en school. Bovendien moet de ouder die het gezag heeft de andere ouder raadplegen bij belangrijke beslissingen die het kind aangaan. De ouder die het gezag heeft, is uiteindelijke wel degene die beslist.

De rechter kan op verzoek van een ouder een informatie- en consultatie-regeling vaststellen. In zo’n regeling wordt vastgelegd hoe vaak bepaalde informatie wordt gegeven en op welke manier. ,

Ontzeggen van het recht op informatie en consultatie
In het belang van het kind kan de rechter beslissen dat de ouder die het gezag heeft de andere ouder niet (meer) hoeft te informeren of om raad hoeft te vragen. De ouder die het gezag heeft kan hierom vragen, de rechter kan het ook uit eigen beweging beslissen.

Informatieverstrekking door derden
Er zijn mensen die door hun beroep beschikken over belangrijke informatie over het kind. Denk aan leraren. Ook zij zijn verplicht die informatie te geven aan de ouder die het gezag niet heeft als deze daarom vraagt. Het moet om een concrete vraag over het kind gaan. Een ouder die het gezag niet heeft kan bijvoorbeeld een school om informatie vragen over de schoolprestaties van het kind. Het kan dan redelijk zijn dat de school deze ouder ook uitnodigt voor een ouderavond. Er zijn uitzonderingen op deze plicht van informatieverstrekking.

Zo hoeft iemand geen informatie te geven als:
• hij in verband met een beroepsgeheim de informatie ook niet aan de andere ouder zou geven;
• het geven van de informatie in strijd is met de belangen van het kind. Dat laatste kan bijvoorbeeld het geval zijn als tussen de ouder en het kind geen omgang bestaat omdat een omgangsregeling is afgewezen. 

Wijzigen van een regeling voor omgang en/of informatie en consultatie
De (kanton) rechter kan een vastgestelde regeling wijzigen. Dit geldt zowel voor een regeling die de ouders in onderling overleg zijn overeengekomen als voor een regeling die eerder tussen de ouders is vastgesteld. De ouders of een van hen kunnen een verzoek indienen. De (kanton) rechter zal de vastgestelde regeling alleen wijzigen als de omstandigheden zijn veranderd of als bij het vaststellen van de regeling is uitgegaan van onjuiste of onvolledige gegevens.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan verblijflocaties kind vermelden aan gezagdrager:

Diagnose Ontwikkelingsachterstand, hoe gaat dat?
      [Gesteld in Groei & Ontwikkeling]
2007-06-11 14:42:50
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258139
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+