Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Wat moet ik doen, hoe moet ik reageren?

[Gesteld op: 15-03-2011]

Toelichting:
We gaan nu 1.5 jaar met elkaar om zonder relatie, ik wilde wel maar hij niet. Hij is over alles eerlijk en hij zegt vanaf het begin dat hij pas een relatie neemt als hij er 200% voor wil gaan. Ook bij zijn vorige vriendin duurde het langer dan een jaar voordat hij haar vroeg. Ik accepteerde dit omdat hij de enige jongen is waar ik me goed bij voel. Maar hij geeft vaak aan dat hij mij niet vertrouwt (waar hij geen reden voor heeft). Dit heb ik nooit persoonlijk opgevat omdat zijn kijk op de wereld negatief en niet vertrouwend is.
Nu is voor mij het probleem dat hij tegen mij zegt dat ik de enige ben waar hij mogelijkheid in ziet voor een relatie. Maar toch vertelde hij dat hij andere vrouwen kust, wat mij zeer kwetste. Nadat ik ons contact verbrak heeft hij meteen zichzelf helemaal opengesteld om mij terug te krijgen. Resultaat we gingen emotioneel nog beter met elkaar om, maar na een week heeft hij weer met een ander gekust (die hij een maand eerder als laatste kuste) terwijl we die avond de hele tijd hebben gesmst. Als ik vraag waarom zegt hij bij alles om te kijken of het wat is, en dat het niks was. Als ik vraag of hij geen reden had om hen af te wijzen zegt hij van wel, omdat het mij kwetst.

Is hij aan het kijken of hij nog single wil blijven of voor de relatie wil gaan. Of ben ik gewoon een stomme vrouw die in de mooie praatjes van een man loopt hopend dat haar illusie van een mooie omgang waarheid wordt. Soms vraag ik me namelijk af of ik zijn gedrag moet accepteren want het voelt zo goed om bij hem te zijn, en hij is altijd lief voor me geweest, is het egoistisch dat ik verwacht dat hij voor mij kiest.
Antwoord:

Hallo,

Jouw vriend gaat ingewikkeld met je om. Hij vindt het kennelijk erg moeilijk om zich aan jou te binden. Ik denk niet dat dit direct iets met jou te maken heeft, maar dat jouw vriend een soort van bindingsangst heeft. Dit is een vermoeden van mij. Sommige mannen vinden het ‘leuk’ om vrouwen te provoceren en hen in hun kwetsbaarheid te raken. Vreemd soort van leedvermaak. Liefde tussen mensen heeft vele kanten en mogelijkheden. Jij moet vooral voor jezelf bepalen of je bereid bent om toe te staan dat jouw vriend nu en dan ‘vreemd’ gaat. Als jouw voorwaarde is dat je beslist niet accepteert dat jouw vriend andere vrouwen kust (en wie weet meer?) dan moet je hem dit heel duidelijk maken. Laat nu niet met je sollen anders gaat het echt niet goed komen tussen jullie. Weet waar je aan begint en stel duidelijk jouw grenzen. Jouw vriend moet jou laten merken dat hij volledig voor jou gaat en anders maar geen relatie. Even pijnlijk, maar het voorkomt onzekerheid en  ellende op de lange termijn.Misschien is er een tussenweg voor jou, maar wacht niet te lang met het nemen van een besluit en schep duidelijkheid.

Sterkte, Jan

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat moet ik doen, hoe moet ik reageren?:

hond blaft wanneer er een andere hond voorbij komt
      [Gesteld in Honden]
2008-08-20 14:32:17
Jack Russels aangelijnd agressief naar honden
      [Gesteld in Honden]
2008-10-26 20:33:48
hey katja heb een lieve shar pei van 2jaar oud
      [Gesteld in Honden]
2008-11-04 02:12:44
wat is de wettelijke reactietermijn bij sommatie?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2011-05-17 11:02:35
Gemeente reageert niet in 6 weken op bezw.schrift?
      [Gesteld in Bestuursrecht]
2017-05-03 12:24:49

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+