Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Omgangsregeling Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Omgangsregeling mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Omgangsregeling mediation

Zelf een vraag over Omgangsregeling mediation? Klik hier.
Meer vragen over Omgangsregeling mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Omgangsregeling mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Omgangsregeling mediation op jouw website?Vragen over Omgangsregeling mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Omgangsregeling mediationVragen over Omgangsregeling mediation via E-mail. Klik hier.

omgangsregeling in geval van huislelijk geweld?

[Gesteld op: 14-03-2011]

Toelichting:
Mijn ex en ik zijn uit elkaar sinds onze baby bijna 8 weken was. Er is sprake geweest van huiselijk geweld. ook nadat hij weg was, kwam dat nog steeds voor. Mijn ex paste nl op ons kind bij mij thuis 2x per week. onze baby was dan vaak zeer onrustig na alfoop en vaak onstond er weer ruzie en vielen er weer klappen. af en toe weigerde ik hem dan de toegang de volgende keer. maar uit angst en door zijn bedreigingen ging ik toch elke keer overstag.
De laatste keer heb ik aangifte gedaan bij de politie. Mijn ex draait nu alles om en zeg dat ik hem sloeg en dat het zelf verdediging was. Er komt een onderzoek door het AMK, maar die hebben een wachtlijst. ik heb een advocaat genomen en adhv haar advies voorgesteld dat voorlopig hij onze dochter 1x p wk 2 uur mag zien onder toezicht. dat weigerde hij, vond het te weinig. maar blijft me wel smsen en bedreigen dat hij haar wilt. mijn advocaat wachte het tegenvoostel van de zijne af. hij eist nu een volledige bezoek regeling, zonder toezicht en blijven slapen en alles. onze dochter is 7,5 mnd oud. en hij is labiel en snel boos met schelden en uiteindelijk slaan. dus ik ben hiermee niet accoord gegaan. ik wil het onderzoek door het AMK/kinderbescherming afwachten. nu loopt hij me bang te maken dat hij ze van alles wijs zal maken dat ik een slechte moeder ben en zijn moeder is getuige. zij komt met allerlei leugens van dingen die nooit gebeurd zijn. mijn advocaat zegt dta ik me niet veel zorgen moet maken. maar wat is de kans dat hij een vollegdie bezoekregeling krijgt? hij heeft haar nu bijna 5 wk niet gezien en het onderzoek naar zijn strafzaak loopt nog, misschien komt er wel geen strafzaak. (was eerste aangifte tegen hem) ik ben bang en maak me zorgen. wil dat hij ook therapie krijgt voor zijn aggressie en zijn gedrag onder controle leert krijgen.en ik ben bang dat hij zijn bedreigingen ooit eens uit zal voeren. maar hoe bewijs ik dit allemaal bij de kinderbescherming. ben echt op van de zenuwen.
Antwoord:
Beste, ik ben ook geneigd, net als uw advocaat, te zeggen rustig ales af te wachten. Blijft uw ex sms-sen dan kan dit als stalken gezien worden. Dus doe vooral nog maar eens aangifte.
Er komen onderzoeken. Deze mensen hebben vaker met dit bijltje gehakt. ij gaan ook bij anderen te rade. Zelf als mediator ben ik vaak genoeg gevraagd iets zeggen over partijen. Hoewel ik dit lastig vindt krijg ik wel altijd toestemming van partijen om dit te doen.
Ik denk zelf dat het geweld niet tegen de kleine is maar veelal tegen u. Hij moet gewoon zijn boosheid ergens op botvieren. En natuurlijk geeft iedereen daar zelf een draai aan.
Probeer in ieder geval rustig te blijven. Wacht af en de tijd doet ook vaak iets.
Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl 
 
Reactie vraagsteller:
Dank u voor uw reactie
ik heb antwoord van zijn advocaat gehad.
hij ontkent het mishandelen en volgens hem komt er geen strafzaak. had ik dat ook niet moeten horen van justitie als slachtoffer?
en het mooie, hij eist zijn dochter 3 dagen per week, waarvan 1 in het weekend. tot 5 weken geleden kwam hij meestal 2 dagen doordeweeks, omdat hij dan vrij is van 8 to 5 oppassen. als we erge ruzie hadden en klappen waren gevallen, moest ie wel eens een week overslaan van me. maar hij si nog nooit 's nachts bij haar geweest ook. en hij woont nu samen met een vriend, een student. hij wil haar 2 dagen doordeweeks, met slapen, terwijl ze pas 8 mnd is. en 1 dag in het weekend, maar ik werk 5 dagen per week zelf. en zie haar door deweeks van 6 tot8 dan gaat ze naar bed. dus dat betekend dat ik dan nog maar 1 dag met haar heb, terwijl ze nu elke dag bij me is en ook altijd geweest, hij opaste op in mijn huis en mn moeder ook. deze regeling is toch niet in het belang van het kind? een 8 mnd oude baby maar 1 dag met haar moeder gunnen? ik kan niet minder werken in mijn functie en kan me het ook niet veroorloven. goedkoper wonen gaat ook niet, dit wordt nooit verkocht en de hypotheek is al zo laag.. wat moet ik hier nou mee? als ik mn kindje maar 5 avondjes per week 2 uurtjes zie en 1 dag per weekend word ik gek. ze is altijd bij me geweest. en ze heeft nog nooit ergens anders geslapen, ze is nog zo klein. hij wil me echt kapot maken. en ook voor mn dochter kan het niet goed zijn als hij haar moeder wil afpakken/ ik wilde hier nog tot een oplossing komen met hterapie en dan een opbouwende omgangsregeling. maar hij komt weg met de mishandeling en gaat nu verder op andere wijze. ik ben echt ten einde raad.
 
Antwoord Beheerder:

Beste, hoe erger u tegengas geeft des te harder bijt hij zich vast. Beweeg eens mee. In veel gevallen is als iemand zijn zin krijgt de spanning eraf en wil men ineens niet meer. Dan ook niet moeilijk doen. Accepteer dit dan gewoon of het erbij hoort.

Nu de omgangsregeling. 2 dagen doordeweeks. Dat zou kunnen en 1 dag in het weekend. Doe dit om en om. De ene week zaterdags en de andere week zondags. U zou ook kunnen voorstellen dat dit 1x per veertien dagen wordt een lang weekend. Zelf ben ik daar niet voor als kinderen nog klein zijn. Maar wie ben ik? Als ouders dit willen afspreken moet ik mij er niet mee bemoeien. Als het maar in goed overleg gaat. En spreek ook af dat er soepel mee om moet worden gegaan. Dat veranderingen mogelijk moeten zijn.
Hou u ook vast aan uw advocaat. Deze moet voor u immers het woord doen.
Wellicht heeft deze nog andere oplossingen.

Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255

web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Omgangsregeling mediation:
Allround Conflictbemiddeling


Gerelateerde vragen aan omgangsregeling in geval van huislelijk geweld?:

niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55
Zal ik machtiging geven aan de tegenpartij?
      [Gesteld in Letselschade]
2013-06-06 11:34:36

Gemiddelde score Omgangsregeling mediation: 8.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+