Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Notaris » Notaris-Friesland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Notaris-Friesland en krijg online een antwoord van de specialist in Notaris-Friesland

Zelf een vraag over Notaris-Friesland? Klik hier.
Meer vragen over Notaris-Friesland.

Beheerder worden?

De rubriek Notaris-Friesland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Notaris-Friesland Klik hier.

RSS over Notaris-FrieslandVragen over Notaris-Friesland via RSS. Klik hier.
RSS over Notaris-Friesland op jouw website?Vragen over Notaris-Friesland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Notaris-FrieslandVragen over Notaris-Friesland via E-mail. Klik hier.

Mediator (kandidaat-notaris) partijdig?

[Gesteld op: 11-03-2011]

Toelichting:
Toelichting:
Afgesproken was om 3 jr. na vaststelling kinderalimentatie (inclusief een deel verkapte partneralimentatie om het eenvoudig te houden ivm belastingen) een nieuwe berekening te maken. Er kon van alles veranderen in die drie jaar. De nieuwe mediator gaat nu uit van het netto-inkomen ten tijde van de scheiding, maar heeft ondanks mijn herhaaldelijke verzoeken niet alle stukken meegenomen in het verhaal. Hieruit kwam een bedrag voor kosten van de kinderen, berekend naar huidige maatstaven. Ik was in deze drie jaar meer gaan werken en gaan samenwonen. Mijn ex-man was ook gaan samenwonen en heeft daarna een flinke promotie gemaakt. Bij de draagkrachtberekening werden de jaarrekeningen van zijn eigen bedrijfje (naast werk in loondienst full time) meegenomen. Hij bleek een paar maanden geleden een nieuw bedrijf gestart te zijn en een investering gedaan te hebben van 35.000 euro. Zijn vriendin zou dat bedrijf gaan voeren en had haar loondienstbetrekking opgezegd. Het verlies werd deels meegenomen in de draagkrachtberekening. Ik had mijn twijfels over dit alles, maar kreeg steeds geen antwoord. Ik vond de mediator partijdig. Zij vond mijn ex nog toegeeflijk omdat hij niet al het verlies had meegenomen in het verhaal en noemde bedragen die lager zouden zijn als hij dat wel had gedaan. Het is naar mijn idee allemaal natte vingerwerk. Ik heb een klacht ingediend bij de notaris, maar hij reageert pas na drie weken nu ik de nota niet wil betalen. Hij begrijpt mijn klacht zegt hij, en biedt aan dat ik een korting krijg van 50% op de helft van de nota (€ 2.700!). Wat zijn mijn kansen als ik dit niet betaal? Ik heb overigens een beschikking van de rechtbank waarin staat dat mijn ex € 375 per kind moet betalen (inmiddels € 800 incl. wettelijke rente). Volgens de mediator zou ik nu maximaal € 450 kunnen krijgen. Ik heb een tegenbod gedaan van € 495, maar dat is niet geaccepteerd door mijn ex. Is het ook terecht dat ze terugrekenen naar 2007 want m.i. gaat het meer om een update van de kinderalimentatie en niet om de partneralimentatie eruit te halen. Alvast mijn hartelijke dank!
Antwoord:

Het is jammer dat u er met uw ex-man nog niet uit bent.

In principe hoort zowel een notaris, als kandidaatnotaris onpartijdig te zijn. De mediator en ook de notaris probeert in onderling overleg partijen op een lijn te krijgen.

Als dat niet lukt,  dan houdt de taak van de mediator/notaris is, tenzij afgesproken is dat deze bindend de alimentatie zal vaststellen (maar dat is meestal niet zo).

Het gebeurt wel vaker dat alimentatieberekeningen van elkaar afwijken, er zit ook nog een stuk redelijkheid en billijkheid tussen. Het is altijd moeilijk vast te stellen als een van de ex-partners een eigen onderneming heeft; deze heeft dan vrijheid om te bepalen hoe geinvesteerd wordt en dergelijke; dat is dus een veel onzekere factor dan een dienstbetrekking.

Eventueel is het mogelijk om de alimentatie vast te laten stellen door de rechter, als u er niet uitkomt. dat betekent wel dat u zich dient te wenden tot een advocaat. Eerst zou ik mij echter nog door een andere instantie, of een advocaat laten voorrekenen hoe hij/zij uitkomt met de alimentatie.

U kunt bij de notaris klagen over het tarief als u denkt dat dit niet juist is opgesteld. Lukt dit niet, dan kunt u terecht bij de KNB, afdeling ringen (ringvoorzitter).

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

A. de Vries

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mediator (kandidaat-notaris) partijdig?:

willlem van oranje was onpartijdig voor de oorlog?
      [Gesteld in Geschiedenis]
2013-10-20 20:58:27
gevolgen schending geheimhoudingsplichtsplicht?
      [Gesteld in Mediation]
2007-10-15 14:57:37
mag je een privegesprekje voeren met je mediator
      [Gesteld in Mediation]
2007-08-08 19:35:11
Mijn ex heeft persoonlijk contact met rechter
      [Gesteld in Familierecht]
2008-02-18 16:29:14
Mediator geeft geen verslag?
      [Gesteld in Echtscheiding mediation]
2010-11-10 20:31:14

Gemiddelde score Notaris-Friesland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+