Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Hallo, Wij hebben donkerbruine banken

[Gesteld op: 11-12-2007]

Toelichting:
En nu willen we 1 muur een kleurtje geven en de rest wit laten. Maar welke kleurtje zou leuk staan bij donker bruine banken. En eettagel stoelen zijn ook bruin wel iets lichter dan de banken. Zelf zaten we aan blauw/turqoise te denken maar kan jij ons aub advies geven. Hoe zou dat staan denkt u? Woonkamer is 6,25x4

Alvast bedankt!

Groetjes Alma
Antwoord:
Beste Alma,

Bij donkerbruin passen heel veel kleuren. Er zijn natuurlijk nog heel wat verschillen in donkerbruin, en ik weet dus niet precies om welke kleur donkerbruin het gaat. Helaas weet ik ook niet wat voor vloer er in de kamer ligt. Dat gegeven kan ik niet in mijn advies betrekken. (een vloer beslaat een groot oppervlak, en is over het algemeen erg bepalend voor de sfeer in een ruimte) Maar in het algemeen kan ik over het combineren van kleuren met donkerbruin het volgende zeggen.

Een blauw turkooise kleur staat prachtig bij donkerbruin. Een lekkere frisse koele kleur (neem een niet te donkere) die mooi contrasteert met het warme bruin. Deze kleuren vullen elkaar goed aan. Ook limegroen (een geelgroene kleur) groen staat heel mooi bij donkerbruin. En als roze een favoriete kleur is, kies dan daarvoor. Licht roze al dan niet samen met fuchsia roze is een prachtige combinatie. Je kunt ook rood en oranje combineren met donkerbruin, hoewel ik de andere combinaties meestal mooier vind. Zorg er dan wel voor ook een koele kleur in de ruimte toe te passen. Dat is nodig als tegenwicht voor de warme kleuren. Nog meer mooie combi’s met bruin: een koele lichtblauw of een zachte lichtgroen. En tot slot heel chic, maar minder kleurrijk: grijs.

Kies die kleur die je mooi vindt en let bij de keus ook op de overige kleuren in de kamer en de vloer. Haal kleurstalen met verschillende nuances van één kleur in huis en kijk goed hoe dit staat bij het donkerbruin van de bank en de stoelen en de vloer. Kijk zowel overdag als bij kunstlicht. Een groot verschil!

Nog een paar zaken om rekening mee te houden:
*donkere en felle kleuren lijken in het zonlicht lichter en fletser. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.
* Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, groen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.
* Welke wand een donkere kleur krijgt en welke lichter blijft, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte een of twee korte wanden een donkere kleur (kan ook met behulp van gordijnen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Bijvoorbeeld een vlak achter de bank. Maak het kleurvlak wel groter dan de breedte van de bank.

Nog een tip. Combineer donkerbruin liever met offwhite kleuren, als zand of beige, dan met spierwit. Het contrast tussen spierwit en donkerbruin wordt te groot, en dat geeft een hard effect.

Hoop dat jullie zo verder kunnen! Veel succes ermee.

Vriendelijke groet,

Merel Havenaar
Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 - 5269002
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nlBeantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hallo, Wij hebben donkerbruine banken:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
welke soort sauna?
      [Gesteld in Sauna]
2007-05-04 11:43:09
Welke kleur tegels en achterwand voor onze keuken?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-12-01 12:03:12
Welke kleuren in de woonkamer bij blauwe banken?
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-03-29 11:35:20
Kies ik een hoekbank/loungebank, of liever niet??
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2010-11-09 17:18:47

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+