Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Kort geding aanspannen voor een straatverbod

[Gesteld op: 10-03-2011]

Toelichting:
Hallo,

ik ben secretaris van een watersportvereniging en word de laatste 2 maanden dagelijks lastigevallen door een lid die soms tweemaal daags brieven in mijn brievenbus deponeerd. Deze brieven zijn zeer onsamenhangend en hebben betrekking op zaken die meer dan 10 jaar geleden gespeeld hebben. Ik ben bij de politie geweest en heb om hulp gevraagd om dit te stoppen. Deze heeft hem een bezoek gebracht maar desondanks blijf ik brieven ontvangen.
Ik wil graag dat dit stopt en zoek een juridische oplossing hiervoor. Kan ik via een kort geding een straatverbod afdwingen voor dit lid?

Met vriendelijke groet
Antwoord:

Beste,

Je kunt je verzoek voor een straatverbod kenbaar maken bij je aangifte bij de poliie. De officier van justitie kan bij de terechtzitting hier rekening mee houden. Hij kan de rechter verzoeken voorwaarden te stellen aan de verdachte. Alleen als de rechter de verdachte veroordeelt kan hij b.v. bepalen dat een gedeelte van de straf niet ten uitvoer wordt gelegd onder de voorwaarde dat de verdachte gedurende een bepaalde proeftijd niet bij je in de straat mag komen of dat hij geen contact met je op mag nemen. Hoewel de rechter dit niet verplicht is zal hij met een dergelijk verzoek rekening houden.

Via een advocaat kun je een kort geding aanspannen als je vindt dat de rechter op korte termijn een beslissing moet nemen. Wel moet je aantonen dat je een "spoedeisend belang" hebt. Dit kan zijn dat je bang bent dat de gedaagde (verdachte) je opzoekt en lastig valt. Het kan nuttig zijn getuigen in te schakelen zoals buren, familie, vrienden, huisarts of politie.

Het straatverbod geeft geen volledige garantie dat de man niet meer in de buurt komt of probeert contact met je te krijgen. Wat kun je doen als je nu niet met rust gelaten wordt?

Is het straat/contactverbod als bijzondere voorwaarde opgelegd door de strafrechter, dan kun je het beste contact opnemen met de politie. Die kan dan in overleg met de officier van justitie en met toestemming van de rechter maatregelen nemen.

Is het straatcontactverbod opgelegd door de rechter naar aanleiding van een civiele procedure, dan wordt hierbij meestal ook een dwangsom opgelegd. Deze kun je opeisen als de gedaagde (verdachte) zich hier niet aan houdt. Je moet je advocaat op de hoogte stellen. Deze kan vervolgens een deurwaarder inschakelen. De deurwaarder is ondermeer belast met de uitvoering van civiele (burgerlijke) vonnissen. De deurwaarder wil tenminste twee getuigen hebben die ook gezien hebben dat de gedaagde het straat- of contactverbod overtrad. Voor de getuigen moet je zelf zorgen. De verklaringen van de getuigen worden voorgelegd aan de rechter, die daarna uitspraak doet. Pas met behulp van deze uitspraak (verlof van de rechter) kan de deurwaarder overgaan tot het echt vorderen van de dwangsom.

In het civiele vonnis kan opgenomen zijn dat je met behulp van de "sterke arm" (de politie) de verdachte uit een bepaald gebied kunt laten verwijderen. Bij het eventueel vorderen van een dwangsom is de politie geen partij. De politie kan natuurlijk wel gebruikt worden als getuige.

bron:http://www.infopolitie.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kort geding aanspannen voor een straatverbod:

Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Rechtzaak mogelijk tegen treitergedrag?
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-02-19 17:53:52
Hoe span ik een kort geding aan?
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2011-02-28 16:55:59
uitleg kortgeding
      [Gesteld in Ondernemers advocaat]
2011-11-23 20:04:51
Griffie rechten kort geding betalen door gedaagde?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2016-02-19 13:49:24

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+