Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie » Kinderpsychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderpsychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderpsychologie

Zelf een vraag over Kinderpsychologie? Klik hier.
Meer vragen over Kinderpsychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderpsychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderpsychologieVragen over Kinderpsychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderpsychologie op jouw website?Vragen over Kinderpsychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderpsychologieVragen over Kinderpsychologie via E-mail. Klik hier.

Mijn zoon van 10 jaar

[Gesteld op: 02-03-2011]

Toelichting:
In 2003 uitelkaar gegaan. Ik (moeder) heeft alleen het ouderlijk gezag. Papa werkt in verschillende ploegendiensten. Kind gaat om deze reden om de 3 weken 2 weekenden achter elkaar naar zijn vader toe. Kind krijgt niet de nodige aandacht waardoor kind heel vaak emotioneel thuis aankomt. Kind geeft aan ik mis papa. Als ik mijn kind tijdens de schoolvakanties aan papa meegeef, dan gaat kind met de partner van papa naar school (zij wonen in Adam en wij in Rdam). Van ex krijg ik regelmatig de volle laag dat zijn kind huilt omdat hij zijn vader te weinig ziet, maar als ik mijn kind aan hem meegeef, dan brengt mijn zoon zijn tijd door met zijn leeftijdgenoten. Zoals kinderen van die school of met de kinderen van de buren. Regelmatig mijn ex hierover aangesproken en hij geeft hij dat ons kind dat zelf wilt. Aangegeven dat het kind er niet bij stilstaat als hij met andere kinderen speelt, hij dan zijn vader minder ziet. Dat hij als volwassenen dit aan het kind moet uitleggen. Tot nu hebben zowel mijn ex en zijn nieuwe partner alles wat ik in belang van het kind vind genegeerd. Kind wordt beladen met dure speelgoed en er wordt negatief over mij gesproken door mijn ex. (via msn) Als ik een gesprek wil aangaan met mijn ex, dan kom ik er niet tussen en geeft hij aan dat ik 8 jaar van zijn leven verziekt heb. Mijn ex is borderliner en had een gokverslaving in de periode toen wij samen waren. Ondanks dat wij nu 8 jaar uitelkaar zijn, komt hij hier regelmatig op terug. Hij luisterd totaal niet naar wat ik zeg en geeft aan dat ik ons kind bij hem wil weghouden terwijl hij zelf niet de moeite heeft genomen en nog steeds niet neemt om op zijn vrije dagen langs te komen om wat extra tijd met zijn kind door te brengen. Er is geen omgangsregeling op papier vastgesteld en ik wil niet meer mijn kind meegeven tijdens de schoolvakanties. Kind heeft ontspanning en rust nodig. heeft last van vermoeidheidsklachten ook dit wordt genegeerd. Aangegeven wordt dat het kind op tijd naar bed gaat, maar ik zie mijn kind regelmatig om 23.00 uur nog online. Hij komt regelmatig gebroken thuis. het is al een keer voorgekomen dat hij op een maandag niet naar school wilde gaan, omdat hij zo moe was en was gestoken door een mug. Opgezette oog had hij toen. kind heeft een allergie voor muggensteken, maar mijn ex doet hier niets aan en geeft aan dat hij er maar overheen moet groeien. Kind was afgelopen vrijdag agressief tegen mij. later was hij erg emotioneel en bleef hij zijn excuses aanbieden.
Antwoord:

beste moeder,

wat wilt u precies weten.

 
Reactie vraagsteller:
Wat ik heel graag wil weten is, hoe kan ik hiermee het beste omgaan? Ik wil mijn kind niet weg houden bij zijn vader. Vanavond toen mijn zoon thuis kwam, was mijn kind weer erg emotioneel. Zoals ik al aangaf met mijn ex valt niet te praten en negeert hij alles wat ik in belang van het kind aangeeft. Hij betrekt alles wat ik aangeef op zichzelf. Komt met reacties, je haat mij, je wilt het kind van mij zoveel mogelijk weg houden, dat hij mij het leven zuur zal maken, dat ik 8 jaar van zijn leven heb beroofd. Hij heeft het alleen maar over zichzelf. Hij gebruikt het kind als een pion tussen ons. Graag uw advies.
 
Antwoord Beheerder:

Beste,

Als vader het kind tussen u en hem inplaatst kunt u dit zelf juist niet doen. Uw zoon is 10 jaar en zal zelf zijn weg vinden in de situatie. Als hij bij vader is gelden daar de regels en als hij bij u is de regels van u. Dat uw zoon geemotioneerd raakt is niet vreemd. Zijn situatie is niet stabiel, hij zal moeten wennen aan de wissellingen die er nu eenmaal zijn. deze zijn ook nodig om het contact tussen kind en beide ouders instand te houden.

Als u het idee heeft dat uw zoon echt met een probleem rond loopt wil ik u adviseren hem een met een orthopedagoog te laten praten.

Beantwoord door:
DEVOTAS
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mijn zoon van 10 jaar:

oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Mag mijn zoon (12jr) beslissen bij wie die woont?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-07 22:20:40
hoe verwerk ik dit zelf ?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-10-04 21:04:33
hypotheekvoor een huis met boerderij als onderpanc
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-01-19 19:00:32
vader laat zoon van 14 aan zijn lot over
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-09 08:51:25

Gemiddelde score Kinderpsychologie: 7.1 (124x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+