Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Stoornissen en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Stoornissen

Zelf een vraag over Geestelijke Stoornissen? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Stoornissen.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Stoornissen:
Naam: Nadine
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 96 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nadine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Stoornissen op jouw website?Vragen over Geestelijke Stoornissen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via E-mail. Klik hier.

Chronisch depressief & 18 worden??

[Gesteld op: 01-03-2011]

Toelichting:
Ik zit eigenlijk al sinds mijn 8e niet lekker in mijn vel, toen ik 13 was is er echt vastgesteld dat ik aan een depressie leed en moest ik met spoed proffesionele hulp krijgen, inmiddels ben ik 17, heel wat therapieŰn verder en voel ik me nog steeds niet goed bij mezelf.
Dat ik depressief ben is uit meerdere onderzoeken gekomen, maar valt het dan onder chronisch depressief? En wat zijn daar de meest effectieve behandelmethoden voor?
Ik kan dit soort vragen natuurlijk ook aan mijn psych vragen, maar ik heb net een nieuwe en moet haar nog een beetje leren kennen.

Ook heb ik nog een andere vraag. Ik ben 3 keer opgenomen geweest, 1e keer was crisisopname van 2 maanden vrijwillig, 2e x was langdurige behandeling van 9 maanden vrijwillig, 3e keer was crisis met een ibs van een week.
Hoe zit het precies met een ibs krijgen wanneer je 18+ bent. Ik hoor van sommige mensen dat het niet zo snel meer gebeurdt dat je een ibs krijgt als je 18+ bent, van anderen hoor ik alleen dat je er moeilijker vanaf komt. Graag zou ik willen weten hoe het dan precies zit met een ibs/rm krijgen. En heeft mijn eerdere ibs hier invloed op?
Daarbij wil ik ook graag over diagnoses willen weten, momenteel staat er in mijn medisch dosier pers. stoornis nao, omdat je voor je 18e nog niet veel meer diagnoses mag krijgen wettelijk gezien, wat veranderd er dan als ik 18 ben? Moeten er dan weer nieuwe diagnoses komen of blijft het gewoon zo? En ik hoor zovaak dat ik nog jong ben en er dan nog zoveel kan veranderen als ik ouder wordt, maar hoe groot is de kans dat mijn stemmingswisselingen echt veranderen als ik ouder wordt?
Antwoord:
Je hebt veel vragen, waarvan ik het jammer vind dat die de afgelopen jaren nog niet door jouw behandelaren zijn beantwoord. Verder weet ik nu maar heel weinig van je, zodat ik alleen wat algemene vragen kan beantwoorden. Je hebt langdurig last van depressie, dat kan chronisch zijn. Maar daarvoor weet ik te weinig van je. Heel effectief kan EMDR zijn, ook cognitieve gedraftherapie staat hoog aangeschreven. Wat voor jouw unieke situatie het meest passend is kan ik je niet zeggen. Wel kun je deze vormen eens opzoeken en met je nieuwe behandelaar bespreken. Of je een IBS krijgt of niet heeft niet zo zeer met leeftijd te maken, wel met de situatie. Als je een gevaar voor jezelf of anderen bent, dit komt voort uit een psychiatrische toestand en het is niet op een andere manier op te heffen, dan kun je een IBS krijgen. Een IBS is alleen voor de acute situatie. Blijft het risico langer bestaan en is iemand niet in staat of gemotiveerd om te kiezen voor behandeling kan er een RM ingeschat worden. Die wordt meestal voor 6 maanden of een jaar gegeven. Een eerdere IBS of RM is in principe niet van invloed. Jouw gehele toestand wordt per keer bekeken. Blijkt de situatie een ernstig risico voor jezelf of anderen, dan kan er een machtiging worden afgegeven. Ongeacht wat jouw verleden inhoudt. Wb jouw diagnoses; nao oftewel niet anders omschreven. Dit houdt in dat er in de loop van de jaren meer informatie komt over jouw toestand en hoe deze zich ontwikkeld. Soms ontstaat een depressie al vroeg, maar is het een signaal van een andere stoornis die zich pas later uit. Eeen persoonlijkheidsstoornis of bijvoorbeeld een bipolaire stoornis. Het is dus niet zo dat je door de jaren heen meer diagnoses verzamelt, maar wel dat er meer info komt en dingen vaak meer duidelijk worden. Hoe groot de kans is dat jouw stemmingswisselingen ( eerder sprak je alleen van somberheid, mogelijk ook drukke perioden?) veranderen is echt niet te voorspellen door mij. Mogelijk kan jouw behandelaar daar straks wat meer over zeggen als ze jou wat beter in beeld heeft. Heel veel succes! Nadine.
 
Reactie vraagsteller:
Hoi Nadine,
Dankjewel voor je antwoord. Ik denk dat de reden is dat mijn behandelaren mij hier niet meer over ge´nformeerd hebben is dat ik niet snel dingen vraag maar wel overal over meepraat, waardoor mensen in mijn omgeving vaak het idee hebben dat ik veel weet terwijl ik in werkelijkheid geen idee heb wat ik zeg maar gewoon wat woorden kopieer die ik anderen hoor zeggen.
Ik heb toen ik 15 was EMDR-therapie gehad maar hierdoor werd mijn situatie van dat moment slechter. Ook cognitieve gedragstherapie heb ik gevolgd, maar hiervan heb ik zelf niet het idee gehad dat het ergens voor hielp/invloed had. Het is lastig om nog naar nieuwe dingen te zoeken omdat ik het merendeel van wat ik tegenkom al eens heb gevolgd, maar goed, sommige dingen helpen op een moment niet maar eventueel een paar jaar later wel, en soms klikt het met een therapeut niet en werken dingen beter wanneer je ze met iemand anders doet. Ik heb ook meerdere malen gesprekken over medicatie gehad, maar zelf vind ik het erg eng om hieraan te beginnen. Het idee dat er eventueel nog iets anders is wat ik in mezelf kan veranderen, het idee dat ik ze misschien voor altijd moet slikken, het idee dat als dat ook niet werkt ik me echt niets meer kan bedenken, er is een hoop wat me tegenstaat hierin. Maar aan de andere kant wil ik ook graag zoveel mogelijk doen wat er kan.
Het is fijn te horen dat het krijgen van een ibs niet veranderd wanneer je 18 jaar of ouder bent, en dat het eerder hebben gehad van een ibs geen invloed hierop heeft.
In de zomer kan ik soms hypermomenten hebben maar de somberheid is zeer sterkt overheersend. Over die diagnoses nog, in mijn dosier staat pers. stoornis nao, maar er staat ook een stuk over eetstoornissen, suicidaliteit, automutilatie, dwangstoornis, van alles en nog wat, maar hoe kan dat dan in combinatie met pers. stoornis noa? Is dat dan het totaal plaatje en zijn die andere dingen de losse stukjes die het plaatje maken of hoe zit dat dan?
Dankjewel in iedergeval voor je reactie, Groeten
 
Antwoord Beheerder:
Mijn advies is vanaf nu goed luisteren, desnoods aantekeningen maken en gewoon kritisch vragen stellen. Het gaat tenslotte om jou! En er is maar 1 vraag dom; die je niet steld... Er is idd ook al veel veranderd in hoe de therapien nu uitgevoerd worden en ook aan jou is vast wel wat veranderd in de loop van de tijd. Soms kan medicatie een uitkomst zijn; nooit een oplossing hoor, je moet er zelf nog altijd keihard aan werken. Met medicatie kan het zijn dat die je net de schop onder je bips geeft om je bed uit te komen, geeft je iets meer energie voor de dag. Soms kan het best een lastige zoektocht zijn welke medicatie voor jou geschikt is, 6 weken gebruiken, wel de bijwerkingen en dan pas de werking... Maar soms erg de moeite waard! Een persoonlijkheidsstoornis kan idd zo'n pretpakket (echt niet!) inhouden. Veel van wat jij noemt kunnen dan symptomen zijn. En dan maakt idd die unieke combi van symptomen bij een diagnose. Daarbij telt nog mee in hoeverre het jou belemmert in jouw dagelijks functioneren en wat voor andere zaken er in jou leven spelen of hebben gespeelt. Een enorme puzzel die niet zomaar iedereen even oplost. Als je twijfelt over je nieuwe behandelaar kun je ook naar een specialistisch centrum voor persoonlijkheidsstoornissen kijken. Die kunnen je zeker uitsluitsel of bevestiging geven en eventueel een passende behandeling. Dan heb je wel specialisten te pakken... Heel veel succes nogmaals...
Beantwoord door:
Nadine
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Stoornissen:
ADD & ADHD
Angst & Paniek
Autisme
Borderline
Delier
Dementie
Depressie
Dissociatie
Dyslexie
Eten
Leer- & Gedragsstoornissen
Schizofrenie
Stress & Burnout
TMS-rTMS Behandeling
Zelfdoding
Ziekte Van AlzheimerGerelateerde vragen aan Chronisch depressief & 18 worden??:

WAT IS VCS
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-10-11 23:00:27
sorry ben mijn mailtje kwijt met antwoord
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2008-04-30 19:08:04
Twijfel over stoppen of doorgaan met mijn relatie
      [Gesteld in Relaties]
2008-10-14 13:55:27
Kan je de hoeveelheid serotonine laten testen?
      [Gesteld in Depressie]
2009-02-08 21:50:19
Heeft mijn vrouw borderline ?
      [Gesteld in Borderline]
2009-06-22 14:53:53

Gemiddelde score Geestelijke Stoornissen: 8.4 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+