Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Genderdysforie » Transseksualiteit
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Transseksualiteit en krijg online een antwoord van de specialist in Transseksualiteit

Zelf een vraag over Transseksualiteit? Klik hier.
Meer vragen over Transseksualiteit.
De huidige beheerder van de rubriek Transseksualiteit:
Naam: Jochem Verdonk
Bedrijf: Transman.nl
Reactiesnelheid: 638 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jochem Verdonk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over TransseksualiteitVragen over Transseksualiteit via RSS. Klik hier.
RSS over Transseksualiteit op jouw website?Vragen over Transseksualiteit op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TransseksualiteitVragen over Transseksualiteit via E-mail. Klik hier.

verkeerde lichaam

[Gesteld op: 28-02-2011]

Toelichting:
ik wil vrouw zijn maar ben man ik kan er niet meer tegen hoe moet ik het aanpakken allemaal telkens opmijn werk overal ben ik jaloers op een vrouw met haar kleren haar schoenen tasje alles kun je mij helpen. Groetjes mich
Antwoord:
Weten dat je van binnen vrouw bent, terwijl je lichaam man is, is bijzonder frustrerend. Het is niet gek dat u jaloers bent op vrouwen, omdat zij alle vrouwelijke dingen gewoon en vanzelfsprekend kunnen doen. U wilt dat ook kunnen, maar kan het (nog) niet.

Als u (al) zeker weet dat u een geslachtsaanpassende behandeling wilt, dat kunt u zich aanmelden bij een genderteams. Adressen en contactgegevens vindt u op: www.transman.nl/genderteam.php. Genderteams bestaan uit een gemengd team met specialisten, die allereerst onderzoeken of u daadwerkelijk transseksueel bent en vervolgens beoordelen of u het proces van de transitie aankunt. Dit wordt door een psycholoog of een psychiater gedaan. Voor psychosociale ondersteuning kunt u echter niet bij een genderteam terecht.

Mocht u nog niet zeker weten wat u wilt en u wilt dit samen met een therapeut uitzoeken, of als u psychosociale ondersteuning wilt om uw gevoelens te ordenen, dan raden wij u aan om hulp te zoeken bij een gespecialiseerd therapeut. Transvisie-Schorer is de enige instelling in Nederland die gespecialiseerd is in hulpverlening aan transgenders en transseksuelen. Er werken diverse psychologen en maatschappelijk werkers die ervaren, deskundig én ervaringsdeskundig zijn. Transvisie-Schorer zit in Amsterdam en Rotterdam. Meer info vindt u op hun website: www.transvisie.net.

Er zijn ook enkele zelfstandige therapeuten die ervaren en deskundig zijn, hoewel deze mensen over het algemeen niet ervaringsdeskundig zijn. Mocht Amsterdam of Rotterdam voor u ongunstig liggen, neem dan a.u.b. opnieuw contact met ons op, zodat we een therapeut meer bij u in de buurt kunnen aanraden.

Het kan ook erg prettig zijn om contact te hebben met andere mensen die zich vrouw voelen, maar in het lichaam van een man zitten. Zij weten immers precies hoe u zich voelt en wat u meemaakt, u kunt ervaringen en tips met elkaar uitwisselen, etc. Er is een aantal organisaties waar u terecht kunt:
- De Transgendervereniging Nederland is de belangenorganisatie voor travestieten en man-naar-vrouw transseksuelen (ook 'transvrouwen' genoemd). Ze hebben in een aantal steden maandelijkse ontmoetingsbijeenkomsten. Meer info vindt u op: www.transgendernederland.nl.
- Travestie.org is de online community voor travestieten en man-naar-vrouw transseksuelen. Er is een uitgebreid forum en er staan ook veel links op de site. Meer info vindt u op: www.travestie.org.
- Transvisie heeft in een aantal steden ook maandelijkse Vrouwengroepen, voor man-naar-vrouw transseksuelen. Deze bijeenkomsten hebben vaak een (wisselend) thema of een spreker. Meer info vindt u op: www.transvisie.net.

We hopen dat u met deze info weer een stap verder bent.
We wensen u veel sterkte!!
Beantwoord door:
Jochem Verdonk
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Transseksualiteit:
Transseksualiteit En Religie


Gerelateerde vragen aan verkeerde lichaam:

Wat gebeurt er in of met je lichaam door leukemie
      [Gesteld in Leukemie]
2007-02-27 18:33:46
ik heb reeds 7 jaar cvs !
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-03-03 19:00:01
Sinds een dikke week luistert Happy niet!
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-17 13:09:19
verwonding na droom
      [Gesteld in Psychiatrie]
2010-02-12 08:57:23
van Roel (ik ben 16 btw) ik krijg niet alles er op
      [Gesteld in Droomuitleg]
2010-03-03 17:07:51

Gemiddelde score Transseksualiteit: 6.8 (5x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+