Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Aromatherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aromatherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Aromatherapie

Zelf een vraag over Aromatherapie? Klik hier.
Meer vragen over Aromatherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Aromatherapie:
Naam: Olga Hulzink
Bedrijf: Praktijk voor aromatherapie en voedingsadviezen
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 6.5 (van max. 10)
Meer informatie over Olga Hulzink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AromatherapieVragen over Aromatherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Aromatherapie op jouw website?Vragen over Aromatherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AromatherapieVragen over Aromatherapie via E-mail. Klik hier.

wat is aromatherapie eigenlijk

[Gesteld op: 27-02-2011]

Toelichting:
we zijn bezig met een eindwerk wat aromatherapie eigenlijk is. wat is aromatherapie eigenlijk ? hoe wordt het gebruikt en welke eigenschappen kun je daar in terug vinden,wat zijn de voor en de nadelen ervan,en voor wat wordt het gebruik,en hoe worden etherische olien eigenlijk gewonnen. zijn etherische olien eigenlijk allemaal zuivere olien of hoe kun je dat zien, welke produkten worden nog gebruikt in aromatherapie en zijn wetenschappelijk bewezen had ik onlangs op het web gelezen. groet Peter en team
Antwoord:
Hallo Peter en team,Als ik al jullie vragen moest beantwoorden was ik nog wel even zoet; ik wil jullie wel op weg helpen want op het www. Is echt heel veel te vinden over dit onderwerp.*Wat is aromatherapie eigenlijk? Als je met deze vraag googled zullen jullie hier beslist antwoord op vinden.
* Hoe wordt het gebruikt? Doormiddel van massage, verdamping, lokaal gebruik, stomen, (zit)baden en inname (het laatste nooit zonder advies en begeleiding van een aromatherapeut), om maar iets te noemen).
* Wat zijn de voor en de nadelen? De voordelen zijn: verbetert het algeheel welbevinden, maar er zijn ook veel aandoeningen mee te verlichten of te behandelen, op fysiek en emotioneel vlak. De mogelijkheden zijn legio. Nadelen: etherische oliën kunnen irriterend zijn op de huid en slijmvliezen, kunnen de lever beschadigen (vooral bij inname), sommige oliën kunnen snel oxideren en zijn daardoor ook huidonvriendelijk, sommige oliën zijn (erg) duur…etc.
* Welke eigenschappen kun je erin terug vinden? Dit is nu typisch een vraag die jullie zelf op kunnen zoeken maar om jullie op weg te helpen….etherische oliën kunnen op lichamelijk en emotioneel vlak werken. Vraag: Waarom zou een etherische olie (lees geur- bijv. lavendelolie- in dit geval op het emotionele vlak dingen kunnen bewerkstelligen?)
* Hoe worden etherische oliën gewonnen? Ook hier is heel veel over te vinden op het www. Je kunt ook duidelijke afbeeldingen downloaden over bijv. stoomdestillatie, maar er zijn nog meer winningmethodes.
* Zijn etherische oliën eigenlijk allemaal zuivere oliën en hoe kun je dat zien? Nee, er wordt helaas veel gerommeld met etherische oliën. Op www.ximens.nl/forum/viewtopic.php?t=960  (even een stukje naar beneden scrollen) kun je hier veel over lezen.Ook de etikettering is belangrijk: je kunt er veel van aflezen. Op hetzelfde forum is daar ook een onderwerp aan gewijd.
*Wetenschappelijk onderzoek? Er worden tegenwoordig heel veel onderzoeken uitgevoerd naar antivirale en antibacteriële eigenschappen (tip: beargumenteer eens waarom dit belangrijk is in de strijd tegen de MRSA bacterie), maar er worden ook andere eigenschappen onderzocht. Een poosje geleden was er nog een artikel in de kranten te lezen over sinaasappelolie en discotheken. Als jullie hier op googelen komen jullie het vast nog wel tegen.

Nuttige websites: www.gielenaroma.nl  is heel veel te vinden over aromatherapie.
Wetenschappelijk onderzoek: www.webdeb.com/therapeutic-oils.htm
Fora:op het aroma-info forum en het natuurgeneeskundig forum kun je vragen stellen.
Succes!Olga Hulzink
 
Reactie vraagsteller:
bedankt voor je uitleg. maar de link die je hebt opgegeven werkt niet. via google vind ik alleen het geurtje en welzijn niet specifieke het wetenschappelijke, de site van Andre is heel leerzaam.en de forum's interesseren ons niet. ik dacht dat de winning van etherische olien alleen via stoomdistillatie en persing gingen als je aromatherapie serieuze wilt beoefen op een wetenschappelijke manier. we kwamen deze hélé interessant site tegen via google http://www.aromatheek.be/ daar hadden we nog nooit van gehoord wat ze vertelt op haar website de franse strekking van aromatherapie maar hadden daar wel oren naar er is ook een forum aan verbonden,wat ons niet interesseerd maar waar we wel de juiste informatie vonden qua etikettering en rest wat er rond hangt om een goed etherische of essentiele olie te bekomen, alleen naar Belgie toe gaan om zo'n cursus te volgen is wat ver. zijn er hier in Nederland zo'n geen cursus om te volgen ? anders nemen we eens contact op met Annette en horen we het wel van haar. bedankt voor de moeite we wisten niet dat er een verschil was in aromatherapie qua strekkingen. Groeten Peter en Team
 
Antwoord Beheerder:

Hallo Peter & team,

Dat Belgische forum is van een collega van me, waarbij ik ook de cursus gevolgd heb in de Franse aromatherapie. Ik kan jullie dus desgewenst de cursus (evt. een verkorte versie) geven. Er bestaat ook een Engelse stroming die meer op het wellnessgebeuren toegespitst is. Ik zelf benader aromatherapie op Franse manier. Wat voor opleiding doen jullie? Heeft het met chemie te maken? De Franse strekking is gebaseerd op de chemische samenstelling van een etherische olie, m.a.w.: men kijkt naar de inhoudsstoffen en aan de hand van de eigenschappen wordt het gebuik vastgesteld. Een voorbeeld: ketonen werken huidregenerend, antiparasitair, lipolytisch (vetafbrekend) enz. Dit heet wetenschappelijke aromatherapie. Er bestaat naast stoomdestillatie en koude persing (meestal van vruchten) ook hexaanextractie, maar tegenwoordig is er ook steeds meer belangstelling voor CO2 extractie (super kritische). Effleurage wordt haast niet meer gebruikt. In de film "perfume" geeft men hier een mooi voorbeeld van. De winningmethode maakt niet uit voor een wetenschappelijke benadering. Wat belangrijk is, is dat je een analyse kunt krijgen van de leverancier zodat je kunt zien welke inhoudsstoffen er in een olie zitten. Willen jullie een voorbeeld van een analyse (door middel van een gaschromatograaf) hebben dan kun je contact met me opnemen via mijn website door het contactformulier in te vullen www.kamille-en-co.nl

De forums lijken wellicht niet interessant omdat er veel op staat wat jullie niet interesseren zal, maar er staat is ook heel veel te vinden over waar je op moet letten bij aanschaf, veiligheid e.d. Ook kun je zelf vragen stellen en zal er altijd wel iemand zijn die een deskundig antwoord kan geven. Op www.ximenes.nl/forum staat uitgelegd wat CO2 extractie is, maar misschien weten jullie hier al alles over.

Een vriendelijke groet,

Olga Hulzink

 

 

Beantwoord door:
Olga Hulzink
profielpagina


Gerelateerde vragen aan wat is aromatherapie eigenlijk:

Een voedingsschema om in gewicht af te vallen
      [Gesteld in Eetverslaving]
2008-03-26 14:22:49
Aromatherapie
      [Gesteld in Aromatherapie]
2010-04-26 10:47:09
Doe ik het goed?
      [Gesteld in Rouw]
2011-01-06 23:03:21
relatie beiindigen?
      [Gesteld in NLP]
2011-03-28 13:09:07
Wat moet ik nou met die twijfels?
      [Gesteld in Relaties]
2011-06-27 14:13:01

Gemiddelde score Aromatherapie: 4.7 (87x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+