Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

Waarom kan ik zo heftig reageren?

[Gesteld op: 25-02-2011]

Toelichting:
Beste M,

ik weet niet zo goed hoe ik moet beginnen maar ik probeer het zo helder mogelijk uit te leggen.
Ik ben 23, een beste onzeker type. Vooral in een liefdesrelatie zal ik me niet snel bevinden. Ik heb een keer een relatie van een jaar gehad (een paar jaar geleden) en sindsdien niet meer.

Ik word niet zo snel verliefd op een jongen. Maar als ik eenmaal verliefd ben kan ik daar zo op ingaan dat alles wat diegene doet mijn stemming kan beinvloeden. Ik heb altijd al een soort verlatings angst gehad, waar ik geen idee heb waar dat vandaan komt. Bij mijn eerste relatie was dit al zo, terwijl ik nooit echt iets heb meegemaakt waarbij ik iemand ben verloren/wegging. Na mijn eerste relatie dus wel, en ben hier ook een aantal jaar van depressief geweest.

Nu in mijn leven ken ik een jongen waar ik erg veel voor voel. De omstandigheden zijn zo dat ik hier niets mee kan doen omdat deze jongen zelf een relatie heeft. Hoewel hij hier niet zo eerlijk in is.. dus ik hoopte altijd dat de relatie klaar zou zijn. Toen ik hem laatst weg zag gaan, brak ik van binnen. Ik voelde me sinds lange tijd weer zo erg als een paar jaar geleden. Het enige wat ik kon doen was stilstaan en niets zeggen met een onaangenaam en zo'n groot stress gevoel van binnen. Op dat moment kan ik zo in huilen uitbarsten en dingen denken of doen die te heftig zijn dan ze zouden moeten zijn. Ik begin helemaal te trillen en voel ik me zo machteloos en ik kan niets doen om het tegen te houden. Er gaat iemand weg waarvoor ik zoveel voel en ik moet hem laten gaan. Ik weet dat ik op zo'n moment een heel erge hoofdpijn ga krijgen en het helemaal niet uit mijn gedachten kan halen. En ik heb het nu over deze jongen die ik wel ken maar nog geen eens zo super goed. Ik voel alleen zo veel voor hem en ik weet niet waar dit vandaan komt.

Weet u of ik een keer iets heb meegemaakt in een liefdesrelatie waarom ik nu zo'n verlatingsangst heb? en waarom met deze jongen? Ik voel zoveel voor hem maar ik ken hem nog geens eens heel erg goed. Terwijl zoveel dingen in hem mij zouden moeten laten nadenken dat het niet een type is wat bij mij zou passen..en ik aan het einde misschien alleen maar meer gekwetst zou worden. Hij weet niet dat ik zoveel voor hem voel, en ik weet van mezelf dat ik hem dit ook nooit zal kunnen zeggen.

MVG,

V.
Antwoord:

Beste V.,

Je hebt het prima uitgelegd. Je probleem bestaat uit 2 gedeelten: een deel dat met de zwangerschapsperiode/conceptie te maken heeft en een deel dat hoort bij een vorig leven. Echter, de jongen waar je nu verliefd op bent heeft daar als persoon niets mee te maken. Je ken hem niet uit een voorgaand leven, niet als iemand waarmee je een relatie had, je kent hem hoogstens als voorbijganger. Maar hij activeert op dit moment wel een aantal oude zaken bij je. Je zou hem kunnen zien als een katalysator, iemand die jou versneld aan het denken zet omdat oude zaken bij je opgerakeld worden opdat je ze nu kunt verwerken en afronden. Bovendien ben je nu 23 en ben je onbewust bang dat je de ware niet meer gaat tegenkomen, maar die kom je zeker tegen, dus niet wanhopen. Weet dat hij nu niet de ware is om een relatie mee te beginnen, maar ergens weet je dat diep van binnen ook wel. Hij is niet eerlijk genoeg voor jou. En jij bent te gevoelig, dus je zult je daaraan blijven ergeren.

Wat dat geboortestukje beteft: informeer eens bij je biologische moeder of familie hoe zij in het leven stond op het moment dat ze zwanger werd van jou. Want ik vermoed dat jouw uitspraken ik weet niet zo goed waar te beginnen, als ik eenmaal verliefd ben kan ik daar zo op ingaan ... bij jouw moeder horen en niet bij jou. Zij wist niet goed hoe ze in haar relatie stond op het moment dat ze zwanger werd van jou. Maar dat wil niet zeggen dat jij dit soort zinnen moet koppelen aan 'bestaansrecht'. Zoek dat eventueel uit bij een regressietherapeut of een workshop rebirthing oid.

Het deel dat met een vorig leven te maken heeft: is een vorig leven waarbij je als vrouw je toenmalige partner verloor, doordat hij ruw van je werd weggetrokken. Zou mogelijk een situatie geweest kunnen zijn waarbij mannen en vrouwen bij aankomst in een kamp gescheiden werden. Dat verklaart jouw huidige shockreaktie: trillen machteloos gevoel, hoofdpijn en je depressie. Als je daar wat meer over wilt lezen raad ik je mijn boek 'Waarom Esther geen Robinson werd aan'. Wie weet is contact opnemen met een reïncarnatietherapeut een goed idee om te kijken naar de oorsprong van je depressie en dan het onderliggende trauma te verwerken zodat je steviger in je huidige schoenen komt te staan. Anders blijf je misschien bang dat een partner zomaar ineens verdwijnt in de nabije toekomst of houd je onbewust bindingsangst en ga ja relatie aan met iemand die niet echt bereikbaar is (gebonden bijv) omdat dat minder eng is dan herinnerd te worden aan je trauma van verlies. Maar dat verlies van partner en depressie hoeft niet meer voor te komen, je zou moeten begrijpen dat dat hoort bij een oude ervaring. Nu heb je veel meer mogelijkheden om een relatie aan te gaan die goed gaat. Lees in het boek dat ik net noemde vooral het verhaal van Roosmarijn. Je kunt het boek kopen via bol.com of lenen in bibliotheek.

Grtjs, MN

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Waarom kan ik zo heftig reageren?:

welke remedie is raadzaam bij frustratie 4 jarige?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2008-12-29 08:49:17
Hoe wordt je Orgie heftiger?
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-01-03 18:27:25
Gemeente reageert niet in 6 weken op bezw.schrift?
      [Gesteld in Bestuursrecht]
2017-05-03 12:24:49
hond blaft wanneer er een andere hond voorbij komt
      [Gesteld in Honden]
2008-08-20 14:32:17
Ik wil begrijpen wat er met hem aan de hand is?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-04-17 19:48:31

Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+