Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

BIj kastanjebruine vloer welke kleur/ meubels

[Gesteld op: 23-02-2011]

Toelichting:
Hallo,
Wij hebben onlangs een (eiken) kastanjebruine laminaat vloer gekocht. Ons idee hierbij is om lichte eiken meubelen te nemen, maar ik ga nu heel erg twijfelen of dit wel mooi staat.We willen lichte (Flexa Pure white sand) muren. Ook de kleur van de bank en eettafel stoelen vind ik moeilijk. Met 2 kleine kinderen, 3 katten en 1 hond is een lichte bank denk ik wel heel mooi maar niet heel handig. Mogelijk (donker?) bruine bank en eettafel stoelen? Of juist toch wel een lichtere bank? Wij willen het geheel graag een rustige uitstraling geven.
Graag uw advies... Alvast bedankt.
Antwoord:

Op een eiken (hout) kleurige vloer zou ik niet allemaal lichteiken meubels zetten. Dat wordt te veel hout!

Je kunt best een tafel of kast van hout toevoegen, het mooiste is als het of dezelfde kleur heeft als de vloer (maar dat is vaak moeilijk te vinden, zeker met laminaat) of juist een heel andere, veel lichtere of donkerdere houtkleur. Maar zet niet meer dan een paar hout of houtkleurige meubelstukken neer op een houten vloer. Kastanje eiken laminaatvloeren zijn er zowel in een redelijk donkere als in een lichte tint? Wat hebben jullie gekocht? Uit je vraag begrijp ik dat het om een donkere kastanje eiken laminaatvloer gaat, dus daar ga ik vanuit. Zandkleurige muren gaan natuurlijk prima samen met een kastanje kleurige vloer. Een lichte (zandkleurige) bank op een donkere vloer is natuurlijk heel mooi, maar als je dat om praktische redenen liever niet doet, denk dan aan kleuren als grijs, bruin of een groentint. Of grijsgroen. Combineert allemaal goed met een houtkleur, mits je de kleuren goed afstemt op de kleur van de vloer. Er zijn heel veel tinten en nuances grijs, bruin of grijsbruin. En er zijn zo mogelijk nog meer groentinten, dus ook daar gaat het erom de juiste groen te kiezen. Eén die past bij de rest van de inrichting en kleuren. Zorg er in elk geval voor dat de bank enig contrast heeft met de vloer (en dus wat lichter of donkerder is dan de vloer). Zo valt de bank meer op. Met kussen in verschillende lichte grijs en wit en/of lichte groen tinten, kun je een donkere bank (op een donkere vloer) accentueren. En het is natuurlijk net zo belangrijk dat je de kleuren die je kiest mooi vindt. Als het over kleuren gaat, gaat het ook altijd over smaak en dat is heel persoonlijk. Houd je helemaal niet van groen, kijk dan eens naar een warme blauw Dat is een blauw met geel erin zoals turkoois. Of een zacht roze!

Kies voor een gemêleerde stof op de bank, dan vallen eventuele vlekken minder op. Of denk aan een bank met een losse hoes, die je kunt reinigen. Ook leuk, twee hoezen in verschillende tinten, een lichtere voor de zomer en een donkerdere kleur tijdens de wintermaanden.

Wil je een rustige uitstraling, gebruik dan naturel (witten (waaronder zandtinten), grijzen, bruinen) en ton sur ton tinten. Dus niet te grote contrasten en geen contrasterende kleuren zoals rood en groen of geel en paars. De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

Wat betreft eettafel en stoelen nog dit. Kies bijvoorbeeld voor een witte of lichtgrijze eettafel op een donkere vloer en plaats daar dan verschillende stoelen bij. Stoelen in dezelfde kleur maar met een verschillend model, (dat kunnen houten stoelen zijn) of juist hetzelfde model stoelen in verschillende tinten (groen, of grijs of grijsbruin, wat je zelf het mooist vindt) Zo schep je eenheid en zorg je ook voor afwisseling! Zorg ook hier voor enig contrast in kleur tussen tafel en stoelen en vloer. Wil je liever een houten eettafel. Kies daar dan in elk geval geen houten of houtkleurige stoelen bij. Combineer en varieer! Je kunt ook nog overwegen om één muur of een muurvlak in een andere tint dan white sand te schilderen. Een nuance een paar tinten donkerder dan white sand. Hoop dat je er met mijn advies uitkomt! Zo niet, bel of mail me. Ik help graag en je krijgt geheel vrijblijvend een prijsopgaaf voor een kleuradvies.

Veel succes!.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl  

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan BIj kastanjebruine vloer welke kleur/ meubels:

Welke kleur vloer (donker/licht) in woonkamer
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2008-01-21 14:07:56
is een witte tegelvloer/keukenkasten mooi?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-10-17 03:59:54
Welk type vloer past bij onze houten meubelen?
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-11-30 20:36:14
wat voor soort meubels zou ik kunnen plaatsen
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-09-15 16:51:05
welke kleur vloer in de woonkamer
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2009-12-06 12:59:58

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+