Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

ingewikkeld kleurenverhaal

[Gesteld op: 17-02-2011]

Toelichting:
Ik zal proberen de situatie in onze woonkamer zo duidelijk mogelijk te schetsen:
We hebben een L-kamer. In de korte zijde van de L staat een crème servieskast (cottage-crème antiek). Deze staat met de zijkant tegen de muurverf "Zeepaardje" en met de achterkant tegen de kleur "Waarde" Voor zover geen probleem. In combinatie met onze cremewitte lange gordijnen staat dit goed.
Maar nu..... aan de lange wand van de L-kamer (tegenover het korte stuk dus) staan 2 teakhouten kasten (blank teak, honingachtig). Een forse jagerskast en een smalle hoge boekenkast. Nu had ik voor het rustige effect het liefst deze wand ook "Waarde" geverfd, maar dit wordt nogal donker dacht ik, daarom is hij "Ivoor"van Histor geworden.
Nu grenst het Ivoor aan de tint Waarde en op één of andere manier stoort het me. Ik vind de combi niet geweldig, terwijl in Waarde en Zeepaardje ook geel en rood zit. Heeft u misschien een beter suggestie? Of vindt u de combinatie toch wel kunnen? Hoe trek ik het meer naar elkaar toe? Misschien op de Ivoor-muur lijstjes hangen in Waarde en Zeepaardje?
Alvast hartelijk bedankt.
Antwoord:

Als de combinatie van bepaalde kleuren u op de een of andere manier stoort, en u de combinatie niet geweldig vindt, dan raad ik u aan altijd op zoek te gaan naar een betere combinatie, ook als anderen vinden 'dat het wel kan'. Ik ben het met u eens, de kleuren Ivoor en Waarde combineren niet goed. Ik vind de kleur Ivoor te geel naast Waarde. De kleuren liggen te dicht bij elkaar, waardoor de beige tint Waarde dood slaat. Zeepaardje en Ivoor contrasteren meer en dat gaat beter samen. Om de beige tint Waarde beter tot zijn recht te laten komen, zou ik voor een wittere, minder romige wittint kiezen. Wat denkt u van de kleur Gelukzalig van Histor? Bevat ook geel, maar geen rood en de kleuren gaan goed samen. Ook Zeepaardje past er prima bij. Gelukzalig is wel een beduidend wittere wit dan Ivoor, maar is niet koel en komt niet geel over. Vindt u Gelukzalig te wit en past het niet goed bij uw servieskast en gordijnen? Dan zou Grotchampignon, ook van Histor (S 0402-Y65R) de oplossing kunnen zijn. Een warme wit met meer rood en minder geel erin dan Ivoor. De overige witten van Histor zijn te geel om te combineren met Waarde. Of ze zijn koel van kleur en passen niet in de sfeer van uw woonkamer.

Overigens is de kleur Waarde een redelijk lichte tint. Als er in uw woonkamer behoorlijk wat daglicht binnenvalt, kunt u de lange wand ook in de kleur Waarde schilderen. Of in een iets lichtere tint, NCS S 0804-Y30R of Raffia van Histor

(S 0803-Y26R). NCS kleuren kunnen in de betere verfzaken worden gemengd.

Wat nu de beste oplossing is voor vervanging van de kleur Ivoor,

  • Gelukzalig
  • Grotchampignon
  • Waarde of een lichtere versie daarvan

hangt af van de overige kleuren en de lichtinval in de woonkamer en moet ter plekke worden bekeken. U kunt kleurstalen in huis halen, of voor een groter vlak én betere beoordeling van de kleur een proefpotje verf kopen en daarmee een stuk behang schilderen.   

Als u de muur kleur verandert, is het niet nodig om lijstjes in de kleur Waarde of Zeepaardje op te hangen. Het is natuurlijk wel leuk om met kleuren te spelen en nuances (lichtere of donkerdere fellere of vergrijsdere tinten) van Waarde en/of Zeepaardje te laten terugkomen in de ruimte in de vorm van accessoires. Histor kleuren Toepasbaar, Functioneel, Onbevangen, Absorptie, Subtiel en Duister kunt u moeiteloos combineren met de kleuren Waarde, Zeepaardje. Maar ook geeloranje tinten als Verandering, Nectar, Stralend, Afrikaantje, Mango, Omslag  Houtje Touwtje harmoniëren met Waarde en Zeepaardje.

Veel succes!.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs

Oranje Nassaulaan 123

2051 HL Overveen

t 023 - 5269002

f 023 - 5269004

e info@havenaarinterieurs.nl

www.havenaarinterieurs.nl  

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan ingewikkeld kleurenverhaal:

ik wil iets vragen
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2008-01-18 19:35:34
Schadevergoeding n.a.v gemakzuchtigheid ziekenhuis
      [Gesteld in Letselschade]
2010-11-03 18:16:59
lewenstein compacta 4 doet ( bijna) niets
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2011-11-19 12:32:28
1 van vorige levens onafgemaakt?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2014-10-31 16:35:21
Notaris-/boedelkosten bij verkoop woning/perceel?
      [Gesteld in Suriname]
2015-01-28 17:24:59

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+