Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Levenswijzen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Levenswijzen en krijg online een antwoord van de specialist in Levenswijzen

Zelf een vraag over Levenswijzen? Klik hier.
Meer vragen over Levenswijzen.

Beheerder worden?

De rubriek Levenswijzen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Levenswijzen Klik hier.

RSS over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via RSS. Klik hier.
RSS over Levenswijzen op jouw website?Vragen over Levenswijzen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via E-mail. Klik hier.

help, zie het niet meer zitten

[Gesteld op: 13-02-2011]

Toelichting:
Hallo, enkele dagen geleden heeft mijn man met wie ik sinds 1989 samen ben, gezegd dat hij een commune wil oprichten en ja ik heb de keuze meegaan of niet.
Dit kwam als een donderslag bij heldere hemel.
Weet met mezelf geen blijf meer bijde gedachte hier alleen achter te blijven, eet nimeer, huil heel de tijd en zit zelfs naar zelfdodingsites te zoeken.
Hoe geraak ik hieruit?????
Antwoord:
Hallo,

In je vraag geef je aan dat je je geen raad weet met de geachte dat je straks alleen achterblijft. Je eet niet meer, huilt de hele tijd en bezoekt sites over zelfdoding. Dit geeft eigenlijk aan dat je je keuze (betreft het volgen van je man) al hebt gemaakt.

Misschien twijfel je nog aan je keuze, omdat als je je man wel volgt, je niet alleen zult achterblijven. Echter als je om deze reden meegaat in een commune waar je niet achterstaat, dan zul je na verloop van tijd heel ongelukkig worden. Je hebt dan wel voor je man gekozen, maar niet voor de leefstijl in een commune. In dit geval moet je dus echt naar je hart luisteren. Sta je niet achter het idee om een commune op te richten, dan moet je dit nooit doen.

Heb je hierover al met je man gepraat? Wat zijn de redenen waarom hij een commune op wil richten? Hoe ziet hij dit voor zich? Wat mist hij op dit moment in jullie leefstijl? Wat zou hij hierin willen veranderen? Waarschijnlijk wil hij een andere leefstijl aannemen dan de leefstijl waar jullie op dit moment inzitten. Misschien kunnen jullie bepaalde dingen in jullie leefstijl aanpassen of kun je je man in bepaalde punten tegemoet komen. In dit geval is het oprichten van een commune niet eens nodig.

Jullie moeten samen gelukkig worden en rekening houden met elkaar. Misschien kunnen jullie samen tot een oplossing komen, maar dit hangt af van de beweegredenen van je man. Dus hierover zal je toch een gesprek met hem aan moeten gaan. Komen jullie er niet samen uit of houd je man zijn poot stijf, dan is het nooit onverstandig om professionele hulp in te schakelen, bijvoorbeeld een relatietherapeut. Als jullie samen tot een oplossing komen, zul je je ook weer gelukkiger voelen. Op dit moment is het eerste punt dus: praten. Er is op dit moment nog geen sprake van dat je er per definitie alleen voor komt te staan.

Als je man uiteindelijk een commune wil oprichten waar jij totaal niet achterstaat en er valt ook niet over te praten dan moet je voor jezelf kiezen. Als jij er niet achterstaat zul je binnen de commune nooit gelukkig worden. Volg je hart ook al zijn de gevolgen in het begin moeilijk. Uiteindelijk gaat het om jezelf, om je eigen geluk. Kun je niet met de gevolgen omgaan praat er dan over, met familie/vrienden of schakel professionele hulp in. Ik hoop dat jullie er samen uit kunnen komen! Heel veel succes!

 
Reactie vraagsteller:
bedankt voor uw antwoord, zal professionele hulp moeten worden denk ik, heb de afgelopen dagen zoveel met hem gepraat maar dring niet tot hem door
 
Antwoord Beheerder:
Goede avond,

Heb je je man ook gevraagd naar de specifieke redenen om een commune op te starten? En of er ook andere opties zijn om aan zijn behoeftes te voldoen?
Professionele hulp is in dit geval wel verstandig denk ik. Misschien heb je dit inmiddels zelfs gevonden? Of misschien heb je er met familie en vrienden over kunnen praten?

Succes en veel sterkte!


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Levenswijzen:
Kindervrij
Naturisme
Straight Edge
Veganisme
Vegetarisme


Gerelateerde vragen aan help, zie het niet meer zitten:

wij hebben een jack russel(ruwharig) 16 mnd is
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-03-28 19:46:57
ik heb inburgering gehad en wil ik zorg studieren
      [Gesteld in Studiekeuze]
2011-05-21 11:17:30
welke mbo opleiding
      [Gesteld in Studiekeuze]
2011-05-17 12:30:52
Fopspeen tegen nachtmerries?
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2013-04-21 00:12:00
Vragen over hoe ik echt wat breder kan worden.
      [Gesteld in Fitness]
2007-05-25 23:13:34

Gemiddelde score Levenswijzen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+